INDAGRA Iohannis: "Putem progresa cu ajutorul fondurilor europene destinate agriculturii"

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 31 octombrie 2019

Iohannis: "Putem progresa cu ajutorul fondurilor europene destinate agriculturii"

Agricultorii, procesatori din domeniul alimentaţiei, producători de echipamente şi simpli vizitatori au ocazia să se întâlnească, până duminică, la târgul Indagra 2019, acolo unde sunt prezente 950 de companii, din 25 de ţări. Des­chiderea oficială a târgului a avut loc, ieri, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis. Cele 25 de ţări participante la eveniment sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria. Evenimentul este organizat de Romexpo împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Preşedintele Iohannis susţine că ţara noastră poate progresa "'semnificativ'' printr-o mai bună utilizare a fondurilor europene destinate agriculturii: "Eu cred că România poate progresa semnificativ printr-o mai bună utilizare a fondurilor europene destinate agriculturii, din care a atras până acum doar puţin peste jumătate. Recoltele bune din ultimii ani şi plăţile directe susţin agricultura, dar încă nu contribuie suficient la reducerea sărăciei şi a depopulării zonelor rurale. Trebuie să schimbăm România în bine pornind de la nevoile oamenilor şi de la dorinţa lor de a avea o viaţă mai bună. Autorităţile statului trebuie să fie conştiente de responsabilităţile care le revin şi cât mai capabile să le şi îndeplinească. Nu au fost deloc aşa, din păcate, în combaterea epidemiei de pestă porcină, cu măsuri adoptate, aş zice, în bătaie de joc faţă de munca oamenilor şi faţă de aşteptările consumatorilor. (...) Aştept ca noua echipă de la Ministerul Agriculturii să aibă nu doar uşile, ci şi minţile şi inimile deschise pentru problemele oamenilor. România poate avea o agricultură avansată, profesionalizată, care să depăşească barierele ocupaţiei tradiţionale, mai ales în industria alimentară şi în sectorul de procesare. Noua Politică Agricolă Comună se dezbate acum la nivel european, iar România trebuie să aibă obiective ambiţioase şi să-şi promoveze priorităţile în raport cu interesele statelor membre. Eu îmi doresc ca fermierii români să primească plăţi directe echitabile, producătorii de alimente să beneficieze de măsuri de sprijin şi de acces pe piaţă, iar oamenii care trăiesc la sate să simtă o creştere reală a calităţii vieţii în mediul rural. Fermierii de succes lucrează în echipă, au obiective comune ambiţioase, fapt care confirmă că profesioniştii din agricultură înţeleg contextul actual mai bine decât mulţi politicieni".

Preşedintele Iohannis a afirmat că Târgul Indagra este cel mai important eveniment expoziţional destinat agriculturii din Sud-Estul Europei şi i-a felicitat pe organizatori şi pe expozanţi.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban a vorbit cu această ocazie despre lucrurile pe care ţara noastră ar trebui să pună accent: "Din dimensiunea aces­tei manifestări se vede dinamica aces­tui sector de activitate. Aş spune uitându-mă şi afară şi la standurile din interior, dar uitându-mă şi la harta hidrologică şi geofizică a României, cred că pentru orice ministru al Agriculturii cuvântul secetă va trebui să fie interzis. Aş vrea să subliniez că accentul trebuie pus foarte mult pe exportul de produse cu valoare adăugată mare. Am avut anul trecut 507 milioane de euro import de produse de panificaţie, 460 de milioane euro import de produse lactate, 118 milioane de euro de produse din tomate, 124 de milioane de euro produse din carne procesate, 1,1 miliarde de euro de legume şi fructe şi aş putea continua".

Conform unui comunicat al organizatorilor, pe parcursul celor cinci zile de expoziţii şi activităţi conexe, peste 950 de companii, din 25 de ţări, îşi expun cele mai noi produse şi prezintă soluţii şi servicii pe o suprafaţă de 54.500 de metri pătraţi: "Târgul reprezintă cel mai important eveniment românesc cu caracter agricol, numărul mare de expozanţi, ofertele prezentate şi activităţile conexe din cadrul lui demonstrează potenţialul şi capacitatea acestuia. Manifestarea oferă posibilitatea de a încheia noi contracte şi parteneriate, reprezintă cadrul profesionist de ofertare, negociere şi contractare pentru cele mai mari companii din industrie şi specialiştii din domeniul agricol. De asemenea, cei pasionaţi de agricultură sunt aşteptaţi la conferinţe şi seminarii organizate în cadrul Indagra, pe teme precum: dezvoltarea agriculturii din România prin prisma inovaţiilor, promovarea produselor româneşti pe piaţa internă şi externă, accesul producătorilor români la fondurile europene".

De asemenea, cele mai importante companii din industria alimentară se reunesc la Indagra Food & Carnexpo 2019, un târg internaţional care reuneşte atât distribuitori de tehnologii şi echipamente de procesare, cât şi furnizori de materii prime şi producători de produse din carne. Peste 250 de companii expun sute de produse şi tehnologii de ultimă generaţie. Expo Drink îi adună pe producători tradiţionali şi internaţionali de vinuri şi băuturi alcoolice, distribuitori din domeniu şi producători de echipamente folosite în procesul de vinificaţie, dar şi producători şi distribuitori de sucuri naturale sau carbogazoase, de concentrate din fructe, de băuturi energizante, organice, cafea şi ceaiuri. În cadrul expoziţiei, vizitatorii pot participa la degustarea diferitelor sortimente de băuturi, au ocazia să afle secretele de producţie a băuturilor şi derivatelor lor de la specialişti ai companiilor expozante şi pot participa la demonstraţii şi prezentări tematice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb