ZIARUL BURSA

31 octombrie 2019
Ediţia din 15.08.2024
Acţiunile OMV Petrom - cea mai mare depreciere din BET

DUPĂ DIMINUAREA PUTERNICĂ A PROFITABILITĂŢII ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA Acţiunile OMV Petrom - cea mai mare depreciere din BET

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 31 octombrie 2019

Marcel Murgoci, Estinvest: "Chiar dacă influenţa preţului petrolului asupra rezultatelor companiei era previzibilă, nu se estima că impactul asupra profitabilităţii va fi atât de puternic"  

Simion Tihon, Prime Transaction: "În condiţiile în care cotaţia petrolului rămâne la nivelurile actuale, există riscul ca plusul de 53% al profitabilităţii OMV Petrom de la jumătatea anului să fie anulat, iar rezultatul pentru 2019 să fie în uşoară scădere"

OMV Petrom (SNP) s-a prezentat ieri, în faţa investitorilor, cu rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale lui 2019, cele care conturea-ză imaginea evoluţiei probabile pentru întregul an, iar reacţia în piaţă a fost negativă, acţiunile SNP încheind ziua de tranzacţionare în scădere cu 2,06%, până la preţul de 0,428 lei, cea mai mare depreciere dintre emitenţii ce compun indicele BET, referinţa bursei bucureştene.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunţat că nu-şi retrage miniştrii avizaţi negativ.

AUDIERILE MINIŞTRILOR S-AU ÎNCHEIAT, URMEAZĂ VOTUL ÎN PLENUL PARLAMENTULUI Cabinetul Orban, între plus şi minus

GEORGE MARINESCUPolitică / 31 octombrie 2019

Avize negative din partea comisiilor de specialitate din cadrul Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru Ion Ştefan, propunerea de la Ministerul Dezvoltării, şi Violeta Alexandru - Ministerul Muncii 

Sita comisiilor parlamentare a terminat cernerea miniştrilor propuşi de Ludovic Orban pentru ocuparea func-ţiilor din viitorul Guvern.

Cădere abruptă a profitului BCR, până la 348,8 milioane lei

CU 65,6% MAI MIC, LA NOUĂ LUNI  Cădere abruptă a profitului BCR, până la 348,8 milioane lei

E.O.Bănci-Asigurări / 31 octombrie 2019

Profitul net al BCR a scăzut cu 65,6%, în primele nouă luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, până la 348,8 milioane lei (73,6 milioane de euro). Potrivit reprezentanţilor băncii, deprecierea rezultatelor financiare ale instituţiei de credit vin ca urmare a constituirii unui provizion excepţional în cel de-al doilea trimestru din 2019, legat de activitatea BCR Banca pentru Locuinţe, "în pofida rezultatului operaţional solid, a cos-turilor scăzute de risc şi a performanţelor ridicate pe toate liniile de business".

Gelu Diaconu

DEFICITUL BUGETAR - 2,6%, DE LA 1,77% ÎN SEPTEMBRIE 2018  Gelu Diaconu: "Ţinta anuală de deficit a fost atinsă la nouă luni"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 31 octombrie 2019

Diaconu: "Fără înţelegerea Comisiei Europene faţă de depăşirea la această etapă a deficitului bugetar, procedura de deficit excesiv ne bate la uşă"  

Isărescu, îngrijorat de deficitul de cont curent şi de cel bugetar: "Dacă nu se fac reforme structurale, corecţiile vor fi făcute de forţele pieţei cu mai mare brutalitate"

Florin Cîţu, ministrul desemnat al Finanţelor: "Construirea bugetului pentru 2020 va ţine cont de ţintele de deficit"

Ministrul demis de resort Eugen Teodorovici estimează o scădere a deficitului bugetar, în octombrie

Ţinta de deficit bugetar planificată pentru întreg anul în curs a fost deja atinsă în primele nouă luni, evidenţiază Gelu Diaconu, fost şef al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), avertizând că mai avem un trimestru din 2019 - ultimul din an - în care, de regulă, ar trebui înregistrate cele mai mari cheltuieli.

Piaţa globală a roboţilor de construcţii, estimată la 190 milioane dolari în 2025

Piaţa globală a roboţilor de construcţii, estimată la 190 milioane dolari în 2025

Alina VasiescuCompanii / 31 octombrie 2019

Piaţa mondială a roboţilor pentru construcţii va înregistra o creştere anuală agregată (CAGR) de peste 20% în perioada 2019-2025, potrivit unei analize Research And Markets, care menţionează că industria construcţiilor este una dintre puţinele industrii din lume care se bazează în principal pe forţa de muncă manuală, drept pentru care adoptarea automatizării încă este redusă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Scăderi pe linie pentru indicii bursei

BVB Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 31 octombrie 2019

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost marcată, în şedinţa de ieri, de înregistrarea în sistemul de tranzacţionare a unei noi emisiuni de obligaţiuni ale International Investment Bank (Banca Internaţională de Investiţii -...

"Generaţia Tech", pregătită de Google

"Generaţia Tech", pregătită de Google

Companii / 31 octombrie 2019

Abilităţile în materie de IT ale tinerilor din ţara noastră sunt recunoscute la nivel internaţional. Peste 1.000 de tineri din Alba Iulia, Oradea şi Piatra Neamţ, între 15 şi 24 de ani, au aplicat pentru programul "Generaţia Tech",...

General Electric rămâne pe pierderi

General Electric rămâne pe pierderi

Alina VasiescuInternaţional / 31 octombrie 2019

Conglomeratul industrial american General Electric Co. (GE) a raportat, ieri, pierderi pentru trimestrul al treilea din anul curent, respectiv vânzări în stagnare, conform Reuters.

MACRO NEWSLETTER 31 Octombrie 2019

MACRO NEWSLETTER 31 Octombrie 2019

Macroeconomie / 31 octombrie 2019

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a menţinut creşterea anuală la 2% în august 2019, pe fondul unei stag­nări lunare, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

Apple are probleme cu reglementările UE

O.D.Companii / 31 octombrie 2019

Marile companii din domeniul tehnologiei sunt cele mai afectate de războiul economic pornit de administraţia Trump, în primul rând cu China, dar şi cu Uniunea Europeană. Părţile sunt din ce în ce mai stricte în ceea ce priveşte respectarea...

Chinezii de la Huawei s-au reorientat către piaţa internă

Chinezii de la Huawei s-au reorientat către piaţa internă

Companii / 31 octombrie 2019

Vestea rea a sancţiunilor SUA este urmată de una bună, legată de comerţul intern pentru Huawei Technologies, care şi-a majorat cota de piaţă în China pe segmentul telefoanelor mobile inteligente, ajungând la nivelul record de 42%, în urma...

WhatsApp, proces împotriva supravegherii cibernetice

Companii / 31 octombrie 2019

Lumea internetului este una în care se poartă foarte multe "războaie", în care cel mai adesea victime cad utilizatori nevinovaţi. WhatsApp a depus la tribunalul federal din California o plângere penală împotriva supravegherii cibernetice...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo