EY: Peste jumătate din corporaţiile globale vor să facă achiziţii, în următorul an

A.P.
Ziarul BURSA #Companii / 31 octombrie 2019

Domeniile în care vor fi făcute achiziţii sunt serviciile medicale, bunurile de consum, sectorul energetic, imobiliar şi de tehnologie

Mai mult de jumătate (52%) din corporaţiile globale plănuiesc să realizeze achiziţii în anul următor, iar sectoarele în care vor exista astfel de mişcări sunt serviciile medicale, bunurile de consum, sectorul energetic, imobiliar şi de tehnologie, potrivit studiului EY Global Capital Confidence Barometer (CCB), citat de Agerpres.

Conform analizei EY, două treimi (66%) dintre respondenţi intenţionează să aloce peste 25% din capitalul total dedicat investiţiilor în tehnologie, în timp ce peste jumătate dintre directorii executivi (56%) vor să realizeze aceste investiţii prin intermediul achiziţiilor, al asocierilor de tip joint ventures sau al fondurilor externe cu capital de risc. În acelaşi timp, aproape două treimi dintre respondenţi (61%) întâmpină dificultăţi în atragerea talentelor cu abilităţile necesare, acest procent fiind şi mai mare în Regatul Unit al Marii Britanii (66%) şi Germania (72%).

Sondajul EY arată că sectoarele unde vor exista fuziuni importante în perioada următoare sunt serviciile medicale, bunurile de consum, sectorul energetic, imobiliar şi de tehnologie.

În privinţa apariţiei unei posibile recesiuni, majoritatea managerilor (54%) susţin că nu se aşteaptă la aşa ceva, nici pe termen scurt, nici pe termen mediu. Totuşi, în timp ce mare parte dintre directorii executivi rămân încrezători în perspectivele lor economice, 80% dintre respondenţii din Germania şi 62% dintre cei din Regatul Unit se aşteaptă la o recesiune. În acelaşi timp, directorii executivi din SUA sunt cei mai optimişti, iar 78% dintre aceştia nu iau în calcul posibilitatea unei recesiuni economice semnificative pe termen scurt şi mediu.

Potrivit sursei citate, aproape două treimi din companii (64%) planifică să-şi diminueze impactul problemelor comerciale şi tarifare prin reconfigurarea lanţurilor de aprovizionare şi relocarea unităţilor de producţie, în timp ce circa un sfert (22%) dintre companii îşi reevaluează opţiunile de răspuns la această situaţie în rapidă schimbare.

Studiul citat arată: "În contextul acestor perspective economice optimiste, se estimează o piaţă a tranzacţiilor extrem de competitivă în 2020. Opt din zece respondenţi se aşteaptă la o intensificare a ofertelor ostile şi competitive în anul următor, iar 75% dintre respondenţi preconizează că investitorii privaţi vor juca un rol important în ceea ce priveşte achiziţiile.De asemenea, directorii executivi consideră că vor asista la o intensificare a activităţii din zona megatranzacţiilor (de peste 10 miliarde de USD), mai mult de jumătate dintre aceştia estimând o creştere a numărului de tranzacţii care depăşesc pragul de 10 miliarde de USD. Aproape trei sferturi dintre res­pondenţi (72%) nu anticipează nicio scădere a activităţii de fuziuni şi achiziţii în general, iar un procentaj similar (71%) dintre directorii executivi preconizează o creştere a tranzacţiilor transfrontaliere".

În topul destinaţiilor pentru inves­tiţii, SUA ocupă primul loc. De asemenea, studiul constată că atractivitatea Marii Britanii se menţine, investitorii considerând-o a doua destinaţie preferată pentru investiţii, la nivel global. SUA şi Regatul Unit au devansat Germania (locul 3), China (4) şi Canada (5).

Studiul Global Capital Confidence Barometer evaluează gradul de încredere al companiilor în perspectivele economice şi identifică tendinţele şi practicile conducerilor în ceea ce priveşte modul în care companiile îşi ges­tionează planurile referitoare la capital - cadrul EY pentru gestionarea strategică a capitalului.

În august şi septembrie, Thought Leadership Consulting a intervievat pentru EY un eşantion format din pes­te 2.900 de executivi din 45 de ţări, dintre care 70% aveau funcţii de CEO, CFO şi alte funcţii executive superioare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb