Îndemnuri la destituirea unui consilier al lui Donald Trump

D.B.
Internaţional / 23 decembrie 2019

Stephen Miller (sursă foto: Twitter)

Stephen Miller (sursă foto: Twitter)

Stephen Miller, unul dintre consilierii cei mai radicali ai lui Donald Trump, cunoscut drept un apărător fără complexe al unei politici hotărâte împotriva imigraţiei, însă o divulgare recentă de e-mailuri dezvăluie că apără totodată puternic supremaţia albilor, lucru care i-a determinat pe 25 de congresmeni evrei să ceară destituirea acestuia, relatează AFP.

"În calitate de membri evrei ai Congresului, vă cerem să-l demiteţi imediat pe Stephen Miller din funcţie", i-au scris într-o scrisoare adresată în weekend lui Donald Trump aceşti aleşi, între care se află şi democratul Adam Schiff, care a supervizat ancheta în vederea destituirii preşedinteluirepublican.

"Susţinerea sa bine documentată a leitmotivelor naţionalismului alb şi violent antiimigranţi este absolut inacceptabilă", subliniază ei.

Peste 100 de membri democraţi ai Congresului au lansat deja un apel asemănător, după publicarea în noiembrie a e-mailurilor respective de către o organizaţie care supraveghează grupările extremiste din Statele Unite, Southern Poverty Law Center.

Peste 900 de e-mailuri a trimis Miller în 2015 şi 2016, în vârstă de 34 de ani la acea vreme, redactorilor-şefi ai site-ului de ştirii de extremă dreapta Breitbart.

În aceste mesaje, a căror autenticitate nu a fost dezminşită de către consilierul lui Trump, acesta trimite link-uri către site-uri ale extremei drepte şi leagă imigraţia de violenţă.

El recomandă de asemenea să se menţioneze "Camp des Saints", un roman al francezului Jean Raspail popular în mediile de extremă dreapta, care scrie despre venirea masivă a unor migranţi pe Coasta de Azur şi se inspiră din teoria aşa-zisă a "marii înlocuiri".

"Am fost îngrozită de aceste e-mailuri şi de conţinutul lor, dar din nefericire nu am fost surprinsă", a declarat duminică la postul de radio NPR Kim Schrier, una dintre cei 25 de congresmeni de confesiune iudaică, semnatară a scrisorii adresate lui Trump.

"Cred că niciunul dintre noi nu este mirat să vadă că o parte atât de mare a retoricii care provine de la Stephen Miller (...) este înrădăcinată în retorica antisemită şi legată de naţionalismul alb", a spus ea.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cand sute de mii de imigranti vin in SUA/Europa si fac numai prapad, nu muncesc, se tin de furturi, violuri, trafic de droguri, este normal sa apara o politica foarte dura impotriva acestora. Daca intri in America sau Europa, respecti cu sfintenie legile, obiceiurile si sarbatorile oamenilor pe care ii gasesti acolo. Daca nu, mars inapoi in grota din care ai aparut!!

    1. Richtig.

    Nu stiu,dar sa vezi in orice antisemitism, supremația albilor (dar doar a albilor) de parca arabii, negrii etc sunt ingerasi mi se pare o greșeală.Acum cel puțin mi se induce ca alb o vinovăție ciudata si enervanta

    1. Ai rabdare, iti va trece. Ti se va repeta pana te vei obisnui si ti se va parea normal

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb