India ar putea limita importurile de laptopuri

A.D.
Miscellanea / 18 octombrie

Sursa foto:internet

Sursa foto:internet

Planul Indiei de a limita importurile de laptopuri, tablete si computere personale, începând cu ianuarie, anul viitor, ar putea perturba o industrie cu o valoare cuprinsă între opt şi zece miliarde de dolari şi ar modifica dinamiza pieţei de hardware IT din India, care se bazează semnificativ pe importuri, potrivit Reuters. Mai exact, companii precum Apple ar fi forţate să crească producţia locală.

Un plan asemănător a fost abandonat anul trecut, ca urmare a criticilor venite de la companii şi din SUA. Între timp, India a monitorizat importurile via un sistem care va expira la finele anului şi a cerut firmelor să solicite noi autorizaţii de importuri pentru anul următor.

Sursele guvernamentale citate de Reuters susţin că, de data aceasta, Guvernul de la New Delhi consideră că a dat industriei suficient timp pentru a se adapta. Potrivit unei surse, Guvernul indian va începe, săptămâna următoare, consultările cu toate părţile implicate şi ar putea amâna implementarea datei de intrare în vigoare a restricţiilor, cu câteva luni.

Sistemul actual permite importatorilor de laptopuri să cumpere cât de multe diapozitive vor, după un proces automat de înregistrare online. Totodată, Ministerul Tehnologiei Informaţiei de la New Delhi lucrează la un nou sistem de autorizare a importurilor, conform căruia companiile vor trebui să obţină aprobări prealabile pentru importurile lor, informează Reuters.

Industria de hardware IT din India este dominată de companii precum HP, Dell, Apple, Lenovo şi Samsung, iar aproape două treimi din cererea Indiei este acoperită prin importuri, din care o parte importantă vin din China. Firma de consultanţă Mordor Intelligence estimează că piaţa de hardware IT din India se ridică la aproape 20 de miliarde de dolari, din care cinci miliarde de dolari este producţia locală.

Guvernul de la New Delhi analizează posibilitatea de a introduce standarde minime de calitate conform "regimului obligatoriu de înregistrare" pentru laptopuri, tablete şi computere personale, ca o modalitate pentru a elimina dispozitivele cu o calitate redusă, a declarat unul din oficialii citaţi de Reuters. "Lucrăm la astfel de restricţii pentru că tratatele globale ne împiedică să impunem tarife la laptopuri şi tablete. Asta ne lasă puţine opţiuni pentru a limita importurile", a spus un al doilea oficial guvernamental.

Restricţionarea importurilor ar fi de bun augur pentru producătorii care lucrează pe bază de contract, cum este Dixon Technologies. Aceştia au acorduri cu firme mari, precum HP şi produc laptopuri şi computere în India. Scopul principal al celor de la Dixon este acela de a acoperi 15% din cererea totală din India.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb