India - Cel puţin 32 de oameni au fost ucişi în violenţele dintre musulmani şi hinduşi

D.V.
Internaţional / 27 februarie 2020

India - Cel puţin 32 de oameni au fost ucişi în violenţele dintre musulmani şi hinduşi

Cel puţin 32 de oameni au fost ucişi în violenţele dintre musulmani şi hinduşi începute duminică seară, în Delhi, acestea fiind cele mai sângeroase conflicte din capitala indiană în ultimele decenii, scrie Reuters.

Sute de persoane au fost rănite. Majoritatea au fost împuşcate, în conflictele care au fost marcate de incendieri, jafuri şi taberele au aruncat cu pietre.

"Numărul morţilor este acum de 32", a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei din Delhi, care a adăugat că "întreaga zonă este liniştită acum".

În centrul conflictului stă o lege, aprobată anul trecut, care prevede ca cetăţenii nemusulmani ai unor ţări vecine musulmane să obţină mai uşor cetăţenia indiană. Legea privind cetăţenia garantează amnistia pentru imigranţii ilegali non-musulmani din trei ţări vecine Indiei. Criticii actului spun că el este discriminatoriu faţă de musulmani şi că subminează Constituţia indiană. Guvernul este de părere că protestele nu sunt necesare deoarece caută să ofere amnistie minorităţilor persecutate.

Violenţele au izbucnit în trei zone majoritar musulmane din nord-estul Delhi, duminică. Cele două tabere se acuză reciproc pentru începerea violenţelor.

Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene, încercând să disperseze oamenii care aruncau cu pietre.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bineinteles ca legea este discriminatorie pentru imigrantii ilegali musulmani.Asa si trebuie sa fie,pe buna dreptate!In tările predominant musulmane ce drepturi li se acordă cetătenilor non-musulmani?Că sunt discriminati e putin spus.Cat sunt de prigoniti,haituiți si acuzati pe nedrept?Mai au și tupeul sa faca gat!Ei ii prigonesc (puțin spus )si pe cetatenii musulmani daca nu respecta intocmai religia.Primesc pedepse de neconceput pentru lucruri infime.Toate tarile ar trebui sa procedeze ca India.In plus ar trebui sa scoata in afara legii islamul.extremist.Sa fie ca la noi,fiecare isi vede in mod civilizat de religia lui .Iar cei care sunt atei,sunt atei,e dreptul lor.Prevad o schimbare,rand pe rand in tarile afectate de terorismul islamic .Vor lua masuri fiindca asa nu se mai poate ,in caz contrar iau amploare miscarile extremiste de dreapta.Si in tarile musulmane vor avea loc schimbari,nu vor putea sa-i mai prosteasca la infinit pe oamenii aceia .Si să-si bată joc de ei,in special de femei .

    1. Vezi ca în India trăiesc cei mai mulți musulmani din lume, după Indonezia.

      Peste 200 milioane.

      Ca si in Nigeria, India e o sursă de mari belele civile, căci puțin probabil să dea prosperitatea peste ei si trăiască în pace. 

      Populatia hindusa in India a scazut sub 80% datorita politicii cretinoide dusa asupra femeilor.S-a intalnit aici tandili cu mandili si sa vedem ce o sa iasa.Din orice unghi as privi problema nimeni si nimic nu a patat imaginea islamului mai mult decat Al Qaida,Statul Islamic si alte grupari teroriste islamice.Aceasta imagine nici macar apele Oceanului Planetar nu o va mai spala .In ceea ce priveste Nigeria nici nu vreau sa ma mai gandesc ca ma ia durerea de cap.

      Am uitat sa pomenesc de printul mostenitor al Arabiei Saudite care prin actiunile sale nu patat doar imaginea tarii sale dar scoate in evidenta violenta acestei religii indreptata in special asupra propriilor cetateni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb