India - prima destinaţie a exporturilor noastre în Asia

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii / 17 ianuarie 2007

India - prima destinaţie a exporturilor noastre în Asia

O delegaţie a Ministerului Economiei şi Comerţului, condusă de Iuliu Winkler, ministru delegat pentru comerţ, se află, în aces­te zile, în India pentru a participa la conferinţa şi expoziţia internaţională "Petrotech 2007", care se desfăşoară la New Delhi. Participarea românească la această acţiune are loc în contextul în care între ţara noastra şi India există un parteneriat strategic în domeniul petrolului şi gazelor naturale. În acest cadru a fost înfiinţat un grup mixt de lucru pentru petrol şi gaze, a cărui primă reuniune a avut loc la Bucureşti, în octombrie 2006.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, India este unul din partenerii strategici din zona asiatică ai României. În 2005, volumul schimburilor comerciale a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, respectiv 449,9 milioane dolari. Din această sumă, exportul româ­nesc a fost de 272,3 milioane dolari, India devenind prima destinaţie a exporturilor noas­tre în Asia. Pe primele 11 luni ale anului 2006, comerţul bilateral a fost de 402,9 milioane dolari, din care exportul românesc a fost de 207,7 milioane dolari.

În ultimii ani, s-au înregis­trat investiţii ale unor companii indiene importante în sectoare ca metalurgie, chimie, industria farmaceutică, IT, turism etc. Conform estimărilor Asociaţiei Oamenilor de Afa­ceri Indieni din România, inves­tiţiile indiene în ţara noastră (inclusiv ale indienilor nerezidenţi în India) se ridică la circa 1,8 miliarde dolari. În România, sunt înregistrate în prezent peste 230 de societăţi cu participare indiană la capital.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb