"Induscarn" Feldru şi-a majorat participaţia la "Combis" Bistriţa Năsăud

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 iunie 2004

"Induscarn" Feldru a achiziţionat în cadrul ofertei publice de cumpărare, încheiată la 7 iunie, 3.459 acţiuni ale societăţii "Combis" Bistriţa Năsăud (8,9% din capitalul social al emitentului) la preţul de 431.000 lei/acţiune, informează Rasdaq. În urma încheierii acestei tranzacţii, "Induscarn" Feldru şi-a majorat la 49,4% participaţia la capitalul social al emitentului.

La data lansării ofertei de cumpărare de către "Induscarn", la "Combis" mai deţineau acţiuni "Mariflor Prodcom" Cluj-Napoca (30,1%) şi alţi acţionari (29,3%).

În urmă cu doi ani, societatea ofertantă a achiziţionat 70,75% din acţiunile "Combis", răspunzînd ofertei publice de vînzare lansate de SIF "Banat-Crişana". După finalizarea tranzacţiei, "Induscarn" a devenit acţionarul majoritar al emitentului şi, potrivit legii pieţei de capital, era obligată să lanseze, în maxim două luni de la dobîndirea poziţiei majoritare, oferta publică de preluare şi pentru restul de acţiuni "Combis" aflate pe piaţă. Întrucît "Induscarn" nu şi-a îndeplinit această obligaţie, a fost amendată de către CNVM, în luna octombrie 2003, cu 0,5% din capitalul social iar în luna noiembrie a aceluiaşi an, cu 1% din capitalul social. O dată cu aplicarea celei de a doua amenzi, CNVM a suspendat drepturile aferente unui număr de 31.978 acţiuni deţinute de către "Induscarn" la "Combis" Bistriţa, pînă la data desfăşurării ofertei publice de preluare. La începutul anului curent, ofertantul şi-a diminuat la 40,5% participarea la capitalul social al emitentului, ca urmare a neîndeplinii obligaţiilor către societatea "Mariflor Prodcom" din Cluj-Napoca, în favoarea căreia gajase o parte din acţiunile pe care le deţinea la "Combis".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb