Industria auto se reuneşte la Paris

T.T.
Internaţional / 2 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Industria auto s-a reunit, astăzi, în capitala Franţei, pentru Salonul Auto de la Paris, un eveniment marcat, în acest an, de absenţa unor mărci importante, de provocările tehnologice viitoare, precum şi de eventualitatea unui Brexit 'dur', transmite AFP.

Mii de jurnalişti şi profesionişti din indistria auto s-au îndreptat astăzi spre parcul expoziţional de la Porte de Versailles, în sudul capitalei Franţei, unde după două zile rezervate presei, cea de a 120-a ediţie a Salonului Auto de la Paris îşi va deschide, joi, porţile pentru publicul larg, până la data de 14 octombrie.

În condiţiile în care joacă pe teren propriu, constructorii francezi s-au întrecut între ei pentru a-şi prezenta noutăţile: Renault a dezvăluit un prototip de vehicul-robot autonom electric botezat EZ-ULTIMO, în timp ce Peugeot a prezentat 'E-Legend', o reinterpretare modernă, electrică şi autonomă a modelului 504 coupe din 1969, relatează Agerpres.

La standul DS, o altă marcă din grupul PSA, jurnaliştii aşteaptă la rând pentru a se aşeza la volanul modelului 'DS3 Crossback', un SUV compact echipat cu cele mai noi tehnologii.

Salonul de la Paris prezintă un stand Ferrari, precum şi modele Aston Martin, Lamborghini, dar şi Bugatti. Cu toate acestea, pasionaţii de automobile ar putea să fie dezamăgiţi, având în vedere lunga listă a producătorilor auto care nu vor fi prezenţi la acest eveniment. De la General Motors, până la Fiat Chrysler, inclusiv Ford şi Volkswagen, lista producătorilor absenţi s-a majorat comparativ cu ediţia precedentă, un fenomen care a afectat anul trecut şi salonul de la Frankfurt.

"Suntem într-o situaţie de incertitudine", a concluzionat directorul general de la Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, potrivit căruia lipsa de vizibilitate cu privire la Brexit îi constrânge pe producătorii auto să îşi îngheţe proiectele care au legătură cu Marea Britanie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb