INDUSTRIA DE GAMBLING / ANUL TRECUT Loteria Română - profit de 124 de milioane de lei, la venituri de 850 de milioane lei

Ziarul BURSA #Companii / 26 februarie 2015

Loteria Română - profit de 124 de milioane de lei, la venituri de 850 de milioane lei

Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a realizat venituri totale preliminate, în 2014, de aproximativ 850 milioane lei, după cum ne-au spus reprezentanţii societăţii, care ne-au precizat că veniturile la Loto 6/49 şi cele de la videoloterie au avut cea mai mare pondere în cadrul veniturilor totale.

CNLR estimează un profit brut de aproximativ 124 de milioane de lei pentru anul trecut, propunându-şi ca, în 2015, să realizeze o rată a profitului brut de aproximativ 15%.

Sursele citate ne-au declarat că Loteria Română va dezvolta un sistem loteristic propriu.

La întrebarea dacă agenţiile LOTO ar urma să fie restructurate sau rebranduite, reprezentanţii CNLR ne-au răspuns că acesta este unul dintre proiectele companiei pentru anul în curs.

În ianuarie, Călin Cociş, preşedintele Sindicatului Liber Loto, susţinea că este posibil ca reţeaua de vânzare a Loteriei Române să fie externalizată: "Se vorbeşte despre o rebranduire a agenţiilor, o chestiune care este absolut necesară. (...) Tare mi-e teamă să nu se întâmple cum s-a întâmplat cu Petrom şi BCR, când aceste două companii s-au rebranduit înainte de privatizare". În replică, oficialii companiei au anunţat că nu se intenţionează privatizarea CNLR.

Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor Publice, instituţie prin care statul este acţionarul majoritar al Loteriei Române, a spus, la începutul anului, că ministerul de resort intenţionează să investească, în acest an, în realizarea unui nou soft, în echipamente şi în oameni, astfel încât CNLR să dispună de un sistem loteristic care să nu mai aibă probleme timp de zece ani.

Investiţiile ar urma să fie făcute după ce contractul dintre CN Loteria Română şi firma grecească Intralot nu a mai fost prelungit.

Grecii de la Intralot au renunţat la contractul încheiat cu Loteria Română, după cum ne-a spus Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România (AOCR), care ne-a explicat: "La începutul lunii decembrie 2014, grecii de la Intralot au transmis o scrisoare Loteriei Române, prin care anunţau că, din data de 31 decembrie, de la ora 23.59, nicio relaţie comercială dintre cele două părţi nu mai este valabilă".

Loteria Română şi Intralot au încheiat un contract de colaborare pe zece ani în 2003 (fiind, astfel, prelungit contractul încheiat, iniţial, în 1993), acesta vizând jocurile loteristice şi serviciile suport. După expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin mai multe acte adiţionale. CNLR a încheiat mai multe contracte considerate păguboase cu Grupul grecesc Lotrom-Intralot-Intracom, respectiv unul pe video-loterie, un contract pe jocurile tip 6/49, unul pe pariuri şi unul pe online. Acesta din urmă a fost semnat în 2005 şi expiră în 2015.

Peste 5 milioane de câştiguri, pe jocurile loto automatizate

Anul trecut, pe segmentul jocurile loto automatizate, Loteria Română a acordat peste 5,3 milioane de câştiguri, în valoare totală de peste 501 milioane lei (mai mult de 112 milioane de euro), potrivit reprezentanţilor CNLR, companie care a împlinit 108 ani de existenţă.

În 2014, Loteria a lansat, printre altele, Video Jackpot, care poate atinge un plafon lunar de 500.000 de lei, după cum ne-au precizat sursele citate, adăugând: "Jocul vedetă al Loteriei Române este Loto 6/49, produs care a fost lansat în anul 1993 şi care numără, în prezent, cel mai mare număr de jucători, înregistrând şi cele mai importante premii. (...) Alte produse îndrăgite de amatorii de jocuri loto sunt Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc".

În ultima perioadă, Loteria Română a acordat o atenţie deosebită diversificării gamei de produse de tip loz, prin lansarea unor noi lozuri în plic. Cel răzuibil şi-a îmbogăţit portofoliul cu şapte noi produse atractive, potrivit reprezentanţilor CNLR, care ne-au declarat: "În premieră, jucătorii au posibilitatea să câştige la loz şi premii de 1 milion de lei, dacă aleg să răzuiască lozuri Royal Jackpot, disponibile în 4 culori: verde, roşu, mov şi negru". Printre altele, au revenit în atenţia jucătorilor şi lozurile de tip Zodiac.

Jocurile VLT ocupă un loc important în portofoliul de produse al Loteriei, datorită interesului manifestat de o categorie importantă de jucători, susţin sursele citate.

În portofoliul de produse al Loteriei Române se regăsesc şi varianta modernă a celei mai vechi forme de loterie, loteria pasivă şi tradiţionalele pariuri mutuale Pronosport şi Prono_S, care se adresează celor pasionaţi de sport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb