Merkur Gaming Distribution previzionează o creştere de 20% pentru acest an, după ce, anul trecut, afacerile companiei au înregistrat o evoluţie pozitivă de aproximativ 25% faţă de 2013, ne-a precizat Hannelore Fuica, directorul general al societăţii.
Domnia sa ne-a menţionat că Merkur Gaming Distribution s-a desprins, în 2014, după doi ani de activitate, din Merkur Casino România, devenind reprezentanţă oficială a Merkur Gaming GmbH în România, parte a grupului Gauselmann. "Deşi este o companie recent înfiinţată din punct de vedere juridic, a preluat şi a continuat colaborarea cu clienţii săi, înregistrând o creştere continuă a cotei de piaţă şi a cifrei de afaceri", potrivit doamnei Hannelore Fuica, care a adăugat: "Avantajul nostru este faptul că evoluţia cifrei de afaceri nu este corelată cu majorarea costurilor decât într-o foarte mică măsură, rezultând o profitabilitate rezonabilă în contextul actual al industriei jocurilor de noroc".
Compania are un volum de afaceri anual de peste 1,8 miliarde euro, dispunând de aproximativ 8.000 angajaţi, la nivel internaţional.
În ţara noastră, Merkur Gaming Distribution are o experienţă de peste zece ani, bazele distribuţiei directe de echipamente de tip slot fiind puse la finalul anului 2011.
• Hannelore Fuica: "Interesele unor lideri ai sectorului par să fie de restrângere a pieţei"
Interesele anumitor lideri de opinie ai industriei jocurilor de noroc par să fie de restrângere a pieţei, este de părere Hannelore Fuica, subliniind că acest aspect este valabil mai ales pe segmentul locaţiilor mici, respectiv al barurilor şi a agenţiilor de pariuri, care fac concurenţă directă agenţiilor loteriei.
Cu toate acestea, şeful companiei susţine că impactul noilor reglementări din domeniu asupra segmentului pariurilor sportive va fi unul de expansiune, cel puţin pe termen scurt, agenţiile de pariuri devenind o alternativă la sloturi pentru menţinerea activităţii din baruri. Această extindere a sectorului pariurilor nu va fi, însă, uşor de menţinut şi controlat doar de către câţiva jucători de pe piaţa pariurilor, conchide domnia sa, opinând că, totuşi, "o restrângere a pieţei va exista".
Noua legislaţie va avea un impact major asupra micilor contribuabili ai industriei, ca urmare a majorării semnificative a taxelor şi a barierei economice de accesare a pieţei prin majorarea numărului minim de echipamente autorizate.
"Pe viitor, este posibil ca reprezentaţii acestui segment să decidă că ar fi benefic să se unească, nu numai sub forma asociaţiilor de reprezentare", ci şi şi prin sprijinirea formării unui sindicat care să reprezinte unitar interesele angajaţilor din această industrie, al căror număr s-ar ridica la circa 30.000, ne-a mai declarat Hannelore Fuica.
Domnia sa apreciază că, în condiţiile în care industria jocurilor de noroc este printre puţinele care plătesc taxele către stat, acestea fiind estimate la aproximativ 600 milioane euro anual, este important ca interesele acesteia să fie reflectate de cadrul normativ în ansamblul ei.
Reprezentantul Merkur consideră că taxa pe viciu, ce se va aplica pe echipamentul slot-machine, este oportună, "însă cuantumul ei trebuie corelat cu realitatea curentă a pieţei jocurilor de noroc, pentru a evita creşterea pieţei gri şi negre".
Merkur Gaming GmbH, producătorul şi distribuitorul de echipamente de tip slot machine din cadrul grupului German, este prezent la nivel internaţional, prin intermediul societăţilor subsidiare în 13 ţări, inclusiv România.