INDUSTRIA DE GAMBLING / PROIECT EDITORIAL SUSŢINUT DE ROMSLOT ROMSLOT - de 4 ani în slujba industriei de sloturi

Ziarul BURSA #Companii / 26 februarie 2015

ROMSLOT - de 4 ani în slujba industriei de sloturi

Gabriela Manu, Preşedinte ROMSLOT: "Stabilitatea ar trebui să fie cuvântul-cheie care să domine anul 2015 dacă ne dorim un mediu de afaceri orientat spre dezvoltare. Industria noastră a fost supusă în ultimii ani mai multor ameninţări legislative ce nu au făcut decât să creeze dezechilibre în piaţă şi să descurajeze operatorii şi producătorii. Acum, după noua reformă adusă de OUG 92, este necesar ca piaţa să se aşeze şi să avem, în sfârşit, predictibilitate legislativă".

Valentina Dobre, Vicepreşedinte ROMSLOT: "Programul Joc Responsabil va rămâne o prioritate pentru ROMSLOT şi în 2015. Am reuşit împreună cu partenerii noştri, Romanian Bookmakers, să dezvoltăm cel mai puternic program de responsible gaming din România şi singurul care oferă un ajutor real jucătorilor ce se confruntă cu probleme de joc. În 2014 am întărit poziţionarea naţională a proiectului prin extinderea numărului de cabinete partenere acoprind cele 3 regiuni importante la nivel naţional: Muntenia, Moldova şi Ardealul cu epicentre la Bucureşti, Iaşi şi Cluj. Mai mult, echipei noastre de specialişti i s-a alăturat şi psihiatrul Cristian Andrei. În 2015 ne propunem să acordăm aceeaşi importanţă responsabilităţii şi vom milita pentru unitate în industrie pe această temă".

Lucian Lumezeanu, Government Relations Manager: "Faptul că avem un dialog foarte bun cu autorităţile, începând cu ONJN şi terminând cu Parlamentul, că reuşim să explicăm pericolele sau inaplicabilitatea unor prevederi legislative, rămâne unul din cele mai importante puncte forte ale asociaţiei noastre. De altfel, ROMSLOT este cunoscut pentru iniţiativele de comunicare, adresate fie decidenţilor politici, fie publicului larg şi ne mândrim cu faptul că aducem o imagine mai bună pentru industrie, dar şi că ne străduim să o protejăm de o serie de ameninţări legislative".

Gherghina Ionescu, Secretar General, ROMSLOT: "Definirea clară a veniturilor operatorilor poate fi considerată cea mai mare reuşită ROMSLOT în discuţiile cu autorităţile. Vorbim de o dorinţă a întregii industrii şi ne bucurăm că eforturile noastre au contribuit la obţinerea a ceea ce era considerat necesar pentru o piaţă mai transparentă şi mai bine reglementată".

Viorela Rădoi, Director Executiv ROMSLOT: "Anul acesta, vom continua să fructificăm relaţia pe care o avem cu partenerii noştri, Euromat, European Gaming and Amusement Federation, ce reuneşte asociaţii profesionale similare din 20 de ţări ale Europei. Ne bazăm pe experienţa şi sprijinul federaţiei, având astfel acces la ultimele informaţii despre tendinţele pieţei europene. Mai mult, pe 28 Mai, vom participa la EUROMAT Gaming Summit, ce va avea loc la Amsterdam, care este cel mai important eveniment dedicat exclusiv sectorului land - based al industriei de sloturi. De asemenea, luăm parte la două comitete de lucru organizate în cadrul Euromat, constituite pe fondul multitudinii de modificări aduse legislaţiei în mai multe ţări europene şi a nevoii de schimb de expertiză între membri".

ROMSLOT - Cea mai importantă voce a industriei în comunicarea cu autorităţile

Se poate afirma fără ezitare că ROMSLOT a fost cea mai importantă voce a industriei în comunicarea cu autorităţile referitoare la proiectul de lege Pl-x 548 privind limitarea tranzacţiilor în numerar, care ar fi adus pierderi uriaşe domeniului jocurilor de noroc. Exceptarea industriei jocurilor de noroc de la prevederile acestei legi este un succes care confirmă unul din cele mai mari atuuri ale asociaţiei: capacitatea de a identifica din timp riscurile legislative şi de a lupta pentru evitarea acestora.

ROMSLOT a reuşit, în cursul a numeroase întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor, începute încă din 2014, să arate că o plafonare a încasărilor şi plăţilor la 10.000 de lei de persoană pe zi ar fi imposibil de aplicat şi ar genera pierderi atât pentru firmele din domeniu cât şi pentru bugetul de stat. Genul acesta de campanie de comunicare cu autorităţile, în care s-a reuşit asigurarea sprijinului pentru protejarea industriei, reprezintă unul din lucrurile importante pe care ROMSLOT le aduce pentru operatorii din domeniul jocurilor de noroc. În cazul iniţiativei de mai sus, campania de comunicare a constat în discuţii atât cu Ministerul de Finanţe, deputaţii din Comisia de buget şi, cel care s-a dovedit foarte important în ultimă instanţă, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, dar a adus la masă şi reprezentanţii altor asociaţii, din moment ce interesul e unul comun.

Rămânând în aceeaşi zonă, demne de menţionat sunt şi alte două iniţiative pentru respingerea cărora a luptat ROMSLOT: cea privind impunerea unui impozit de 5% pe veniturile operatorilor şi cea privind eliminarea sloturilor din alte spaţii în afara sediilor Loteriei sau cazinouri. Ambele au primit rapoarte de respingere.

Dincolo de aceste veşti bune, sectorul jocurilor de noroc se confruntă cu o serie de provocări. Este aşteptată publicarea cât mai rapidă a normelor de aplicare pentru Ordonanţa de Urgenţă 92/2014, pentru a lămuri mai multe aspecte legislative referitoare la activitatea jucătorilor din piaţă. ROMSLOT lucrează în continuare cu Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, alături de celelalte asociaţii, pentru a avea un set de norme care să facă legislaţia cât mai uşor de aplicat.

JOC RESPONSABIL - cel mai puternic program dedicat problemelor de joc

Proiectul "Joc Responsabil" este derulat de asociaţiile ROMSLOT şi Romanian Bookmakers şi are ca scop prevenirea, identificarea şi asistarea jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc şi propune un program de intervenţie eficient nu doar pentru persoanele care se confruntă cu acest fenomen, ci şi pentru familiile acestora. Cabinetele partenere ale programului se găsesc în Bucureşti, Cluj şi Iaşi, însă orice persoană din România poate primi consiliere prin intermediul liniei telefonice de tip TEL VERDE.

2014 a reprezentat un an cheie în dezvoltarea programului "Joc Responsabil", singurul proiect din România ce oferă un ajutor real persoanelor ce se confruntă cu probleme legate de jocurile de noroc.

Reputatul psihiatru Dr. Cristian Andrei s-a alăturat celei mai bune echipe de specialişti din România în tratarea acestor probleme în calitate de consultant al programului. Mai mult, două noi cabinete din Cluj şi Iaşi au fost cooptate în program. Astfel, persoanele cu probleme legate de jocuri de noroc din Transilvania şi Moldova pot beneficia de ajutor specializat gratuit în cabinetele psihologului şi psihoterapeutului Gabriel Bogdan Colceriu şi psihologului clinician şi psihoterapeutului Cristian Petrescu.

Nivelul de expertiză al programului Joc Responsabil a fost confirmat şi de către specialiştii psihologi implicaţi în cele mai importante programe similare derulate în Marea Britanie şi Italia, cu ocazia seminarului internaţional "BUNE PRACTICI ÎN ABORDAREA JOCULUI PATOLOGIC", ce a avut loc în 2014 la Bucureşti. Evenimentul a avut ca scop schimbul de experienţă între unii dintre cei mai buni specialişti la nivel european în domeniul problemelor de joc şi şi-a propus realizarea unei paralele între desfăşurarea programelor din România, Italia şi Marea Britanie, care să ajute la dezvoltarea proiectului autohton. Evenimentul a evidenţiat derularea programului "Joc Responsabil" la standarde comparabile cu cele ale programelor similare din vestul Europei.

Ce asigură programul "Joc Responsabil"

1. Auto-testare online prin intermediul site-ului dedicat www.jocresponsabil.ro.

2. O linie telefonică Helpline de tip TEL-VERDE 0800.800.099, prin intermediul căreia jucătorii au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog şi de a primi consiliere telefonică gratuită.

3. Şedinţe gratuite de evaluare şi consiliere la unul din cabinetele partenere ale programului. În urma discuţiilor telefonice, persoanele interesate pot cere să fie redirecţionate către cabinetele psihologice cele mai apropiate din Bucureşti, Iaşi sau Cluj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb