Industria ospitalităţii cere legalizarea bacşişului şi reglementarea muncii sezoniere

V.D.
Companii / 11 aprilie 2018

Industria ospitalităţii cere legalizarea bacşişului şi reglementarea muncii sezoniere

Restaurantele din ţară cumulează o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro

Proprietarii de hoteluri şi restaurante susţine că este nevoie de o legalizare a bacşişului fiscal, dar şi de o lege care să reglementeze munca sezonieră în domeniu, cât şi de promovarea jobului în industrie.

Dragoş Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a declarat: "Poate cea mai mare durere a industriei, astăzi, este resursa umană. Cum putem să funcţionăm şi noi mai eficient, fără să mai avem restaurante de nivel mediu. Printre obiectivele noastre pe termen mediu şi lung se află legalizarea tipsului fiscal. În România, astăzi, nu poţi să plăteşti bacşiş de pe card, de exemplu. Un subiect de care ne lovim din ce în ce mai serios. (...) Ieri ( n.r. marţi) s-a votat în Camera Deputaţilor un proiect privind legalizarea muncii sezoniere în hoteluri şi restaurante".

Domnia sa a mai precizat că industria ospitalităţii trebuie să se bazeze pe etică şi cultură gastronomică, adăugând că nu este normal să avem o diferenţă a numărului de turişti de la 3 milioane la aproape 9 milioane faţă de Bulgaria.

Reprezentantul HORA a subliniat: "Este nevoie să muncim. Este important să creăm o industrie profitabilă şi să ieşim din această paradigmă în care se deschid multe restaurante, dar la fel de multe se şi închid. Dacă nu vii cu ceva nou, cu o schimbare, eşti foarte uşor out of business din industria noastră"

Datele Organizaţiei arată că, la nivel naţional, funcţionează 26.000 de restaurante, care cumulează o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro în domeniul restaurantelor. Dintre acestea 3.670 de restaurante se află în Bucureşti, iar ponderea lor în cifra de afaceri este de 45% din total.

HORA este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalităţii româneşti, având misiunea de a susţine şi de a promova interesele şi valorile comune ale membrilor săi pe plan naţional şi internaţional.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa-si mai puna pofta in cui astia care au venit cu ideile astea! Eu sunt ospatar, de la mine spaga impozitata vor vede intre 0,50 si 1 leu asta ca sa nu zica, ca sunt zgarcita. Pai mai inventatorule de legi si lesinati de bani munciti voi cu noi?! Pana la 1-2 noaptea?! Eu zic : noi poporul sa cerem impozit pentru toti parlamentarii pentru aerul consumat degeaba il poluati rau dar rau si fara rost

    1. Nu mai stiti ce sa mai inventati de invidie! Cica voi lucrati, munciti, ganditi acolo in scaune nu stati degeaba. Invidiosilor nu aveti treaba acasa in sufragerie?! Sterge-ti praful! Voi ganditi de unde sa mai scoate-ti bani din buzunarele oamenilor. Taiati-va salariile voastre si sa vedeti cum mai intra ceva la stat si la sfarsit de luna ii impartiti. Nu se cunoaste! Sfat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb