Industriaşii germani cer majorarea investiţiilor publice

Ziarul BURSA #Internaţional / 4 decembrie 2019

Industriaşii germani cer majorarea investiţiilor publice

Guvernul de la Berlin trebuie să facă mai multe investiţii, în condiţiile în care economia stagnează, consideră Asociaţia Industrială Germană (BDI), transmite DPA, conform Agerpres.

"Ritmul implementării reformelor de către Guvernul federal este sub aşteptări în ultima perioadă", a declarat ieri, pentru DPA, Dieter Kempf, şeful BDI. Acesta a argumentat că partidele aflate la putere au "o largă majoritate" pentru a promova poziţia Germaniei de centru industrial important. Dar, în pofida bugetului record, Kempf a explicat că nu vede niciun angajament pentru mai multe investiţii, nici încercări de a face politica fiscală a Germaniei mai competitivă, pe fondul intensificării concurenţei pe plan extern privind impozitele.

"Există posibilitatea de a îmbunătăţi politicile în domeniul energiei şi al climei. Din alte puncte de vedere, Guvernul ameninţă să ruineze competitivitatea industriei interne din cauza legislaţiei adoptate în mod pripit", a avertizat şeful BDI.

Avansul PIB-ului zonei euro încetineşte întrucât Germania este aproape de recesiune. Dar, în pofida solicitărilor BCE pentru măsuri de stimulare, zona euro nu intenţionează să adopte măsuri concertate, apreciază analiştii. În schimb, principalii oficiali ai zonei euro pun presiune pe Germania şi Olanda să-şi utilizeze "spaţiul fiscal", să investească mai mult şi să stimuleze creşterea propriilor lor economii şi a întregii zone euro.

"Există două tipuri de state - cele care trebuie să meargă mai departe cu eforturile lor fiscale - şi cele care trebuie să investească în creştere. Cu alte cuvinte, Germania şi Olanda trebuie să înţeleagă asta, deoa-rece este în propriul lor interes şi în interesul colectiv al zonei euro", a afirmat recent comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, Pierre Moscovici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb