Infracţiuni de evaziune fiscală, cercetate la Buzău, Ilfov şi Bucureşti

Ana Felea
Miscellanea / 29 mai

Infracţiuni de evaziune fiscală, cercetate la Buzău, Ilfov şi Bucureşti

28 de mandate de percheziţii, la mai multe persoane cercetate pentru evaziune fiscală, sunt puse în executare miercuri dimineaţă de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Astfel, sunt în desfăşurare percheziţii domiciliare în judeţele Buzău, comuna Calvini, Ijfov şi municipiul Buzău, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor, în formă continuată.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, este vorba despre doi bărbaţi, de 37 şi 39 de ani, din Calvini, care în perioada august 2023-martie 2024 ar fi achiziţionat elemente de mobilier din lemn, considerate de lux, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane.

"Actul comercial s-ar fi realizat iniţial ca persoană fizică şi, ulterior, prin intermediul unei societăţi nou înfiinţate de către aceştia, fără ca operaţiunile efectuate ori veniturile realizate să fie declarate, respectiv evidenţiate în actele contabile, ori în alte documente legale şi, implicit, fără a fi achitate obligaţiile către bugetul de stat. De asemenea, în continuarea cercetărilor a reieşit că, în perioada 2018 - aprilie 2024, cei doi bărbaţi ar fi achiziţionat/construit imobile, pe numele altor persoane şi ar fi achiziţionat imobile de lux cu bani obţinuţi în mod ilicit. Totodată, au reieşit indicii, în urma investigaţiilor şi a cooperării internaţionale, cu privire la caracterul ilicit al veniturilor şi la săvârşirea unor infracţiuni, pe teritoriul altor state. Prin această modalitate, ar fi ascuns ori ar fi disimulat adevărata provenienţă a fondurilor, respectiv adevărata situaţie privind proprietatea bunurilor, ori a drepturilor asupra acestora", a anunţat IPJ Buzău.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin aceste operaţiuni, este estimat la 135.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La acţiuni au participat poliţişti din structurile Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău şi Ilfov, precum şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Trebuie sa recunostem ca suma de 135.000 de lei este fabuloasa, va acoperi gaurile din buget. Cred ca nu le-a ajuns de mita, ca sa le fie acoperit spatele.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb