Infractorii ne fac politica externă, Japonia - un nou "prieten"

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Politică / 6 martie 2013

Infractorii ne fac politica externă, Japonia - un nou "prieten"

Infractorii care au decis să se împrăştie în lumea largă reuşesc să aducă mari deservicii de imagine ţării noastre. Pe lista statelor în care conaţionalii noştri nu mai sunt priviţi cu simpatie se află mai nou Japonia, după ce două tinere nipone au fost ucise de doi români, într-un interval de şapte luni.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că ieri a avut loc o alarmă falsă cu bombă la Ambasada Româ­niei la Tokyo, persoana care a trans­mis ameninţarea nefiind identificată. "La Ambasada României în Tokyo s-a primit telefonic o ameninţare cu bombă de la o persoană neidentificată, care s-a adresat în limba japoneză. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situatii, au fost luate imediat toate măsurile de prevenire şi apărare, fiind contactate autorităţile competente japoneze", precizează MAE, care a precizat că "intervenţia autorităţilor nipone a fost promptă, un echipaj de poliţie s-a deplasat la sediul misiunii, iar concluzia acestora a fost că este vorba de o alarmă falsă". Misiunea diplomatică a ţării noastre a depus o plângere oficială către structurile abilitate japoneze. Conform presei nipone, ameninţarea este revendicată de o grupare extremistă care cere acum expulzarea tuturor românilor din Japonia deoarece aceştia ar avea "ADN de criminali".

Ameninţarea vine la câteva zile după ce un adolescent român în vârstă de 17 ani a fost reţinut în Japonia după ce a înjunghiat-o mortal pe o tânără de 22 de ani. Crima a avut loc săptămâna trecută, joi dimineaţă, în zona Musashino din Tokyo, la aproximativ 500 de metri de Gara JR Kichijoji. Femeia de 22 de ani, Arisa Yamada, a ieşit dintr-un magazin şi a fost atacată de doi indivizi. A fost înjunghiată şi a murit în timp ce era transportată la spital. În acest caz a fost reţinut un adolescent român în vârstă de 17 ani, suspectat de tâlhărie şi crimă, dar şi complicele lui, un tânăr japonez în vârstă de 18 ani, fără domiciliu. "Când mă gândesc la părinţii acelei fete, mă doare inima. Nu am cuvinte", a declarat mama minorului acuzat de crimă.

Un alt caz revoltător s-a petrecut pe 15 august 2012, când ilfoveanul Vlad Nicolae a abordat-o pe studenta japoneză Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului "Henri Coandă" Otopeni-Bucureşti, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Vlad Nicolae a reuşit să o determine pe studentă să coboare din taxi după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit de pădure de ambele părţi. Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă. La aproximativ 60-70 de metri distanţă a fost descoperită valiza victimei. Procurorii au cerut săptămâna trecută, la Curtea de Apel Bucureşti, închisoare pe viaţă pentru Nicolae Vlad, acuzat că a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno şi alte două femei, şi că a violat alte şapte persoane. Indiferent de sentinţe, imaginea ţării a fost serios pătată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa nu generalizam. Insa nu stiu de ce, cred ca mai grava este reactia politiei in legatura cu acest criminal. Era cunoscut si a fost "ajutat" sau "neglijat" de politie. Politistii responsabili ar trebui acuzati deasemenea si condamnati pentru iresponsabilitatea lor, iar sefii ar trebui sa-si dea demisia. Pentru astfel de lucruri sunt si ministri de interne care-si dau demisia. Insa, observam de vreo 23 de ani ca politia a devenit o mafie de protectie a infractorilor si un mecanism corupt prin excelenta. Cineva imi dadea un exemplu de "curatenie", parca realizat in Georgia. Merita sa analizam.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb