Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 21 septembrie 2018

Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii

Găzduirea unor meciuri de la turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 reprezintă o provocare greu de trecut pentru autorităţile autohtone. Lipsa unor stadioane, săli de sport moderne, patinoare blochează posibilitatea reprezentanţilor diverselor federaţii să aspire la organizarea unor competiţii importante la nivel internaţional.

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, apreciază că lipsa investiţiilor în infrastructura sportivă au privat ţara noas­tră timp de zeci de ani de organizarea unui campionat mondial de seniori, în timp ce ţara vecină, Bulgaria, a găzduit recent trei competiţii mondiale: "Un lucru foarte important s-a întâmplat weekendul trecut la Plovdiv, unde vecinii noştri din Bulgaria au găzduit în perioada trecută trei campionate mondiale de seniori. Noi nu am mai găzduit un campionat mondial de seniori de foarte multă vreme, de zeci de ani. În momentul în care îţi asumi organizarea unei competiţii de asemenea nivel, înseamnă că şi factorii decidenţi sunt lângă acel fenomen sportiv. Ar trebui să ne gândim ca noile facilităţi sportive să aibă nume de oameni care au făcut ceva în sportul românesc. Şi atunci cred că acesta ar fi declicul care ne-ar putea aduce din nou pe linia de plutire".

Făcând referire la sporturile de la care încă se aşteaptă medalii la principalele competiţii internaţionale, preşedintele COSR a remarcat faptul că spre deosebire de gimnastică, loturile de canotaj şi-au revenit mult mai repede: "Şi acum gimnastica este protagonistă în discuţiile pe care le avem. Lucrăm foarte bine cu Federaţia Română de Gimanstică, dar lucrăm pentru ceea ce va urma, pentru viitor, pentru 2024, pentru 2028. Sunt centrele olimpice de juniori, acolo ne concentrăm şi ne cheltuim energia, pentru că JO 2020 e după colţ şi mari minuni nu se mai pot face. Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem acest lucru. Suntem dispuşi ca acolo unde sunt şanse să le valorificăm. Aşa cum gimnastica este într-o perioadă mai puţin fastă, canotajul şi-a revenit mult mai repede. Aţi văzut toate rezultatele de la campionatul mondial de la Plovdiv. Lucrurile se mişcă în direcţia bună. Eu personal am văzut lucruri foarte bune şi avem mari speranţe de la canotaj".

 Mihai Covaliu a participat la un eveniment în cadrul căruia s-a schimbat numele sălii de gimnastică din Complexul Lia Manoliu, care din această săptămână poartă numele lui Nicolae Vieru, fost preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb