ZIARUL BURSA

21 septembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

Lui Dragnea nu-i mai ALDE de glume

MAKEPolitică / 21 septembrie 2018

MAKE

Lui Dragnea nu-i mai Alde de glume, careva de la ALDE i-a zis că ei nu se bagă în conflictul cu Firea, cum, la rândul lui, nici Dragnea nu s-a băgat în conflicul lui Călin Popescu-Tăriceanu cu Daniel Constantin, ci a zis atunci că aşteaptă ca ALDE să-şi rezolve problemele interne şi că "abia după aia", aşa că, acum, Tăriceanu aşteaptă ca PSD să-şi rezolve problemele interne şi "abia după aia", adică aşteaptă să vadă cine va fi învingătorul din CEx-ul de azi şi abia după aia se pronunţă cu cine ţine.

Dacă câştigă Firea, atunci cu Firea, dacă câştigă Dragnea, atunci cu Dragnea.

Chestie de principiu, curaj, verticalitate, fidelitate şi, nu în ultimul rând, de discreţie - nu te bagi tu în intimitatea aliatului la guvernare, o treabă pe care o practică şi Antena 3, unde Mircea Badea şi-a plesnit fosta colegă, devenită primar, dar Mihai Gâdea a făcut ce poate el să facă ca să arate că ar fi imparţial.

Ziua cuţitelor scurte

Ziua cuţitelor scurte

George MarinescuPolitică / 21 septembrie 2018

Momentul de cumpănă prin care trece Partidul Social Democrat, formaţiune politică măcinată de permanente conflicte interne, poate lua sfârşit, astăzi, odată cu şedinţa Comitetului Executiv Naţional ce va avea loc în jurul prânzului. Cei 61 de membrii ai structurii de conducere a celui mai mare partid din ţară sunt chemaţi să se pronunţe cu privire la solicitările unui grup de disidenţi faţă de actuala conducere, solicitări dintre care cea mai importantă este demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Manualul unic pregăteşte generaţia dezinformată

Manualul unic pregăteşte generaţia dezinformată

Octavian DanCultură / 21 septembrie 2018

Greşelile nenumărate din manualele tipărite de Editura Didactică şi Pedagogică (EDP) au reuşit să şubrezească grav încrederea în sistemul autohton de învăţământ. Erate după erate, acuze încrucişate, crearea de comisii de anchetă şi în toată această "vânzoleală" la mijloc se află elevii, care fie nu mai iau de bun nimic din manualele pe care le folosesc, fie sunt conştiincioşi, dar au şanse mari să achiziţioneze informaţii false.

"Randamentul dividendelor acţiunilor din BET va fi de aproape 9%"

ESTIMARE TRADEVILLE PENTRU 2019: "Randamentul dividendelor acţiunilor din BET va fi de aproape 9%"

A.I. Piaţa de Capital / 21 septembrie 2018

"Ţinând cont că deficitul de cont curent al ţării noastre este în creştere, este posibil ca, în unele cazuri, rata de distribuţie a profitului să depăşească nivelul de 90%", potrivit Tradeville  

Randamentul mediu al dividendelor ce vor fi acordate anul viitor de companiile incluse în indicele BET, din profitul anului 2018, este posibil să fie de 8,83%, în situaţia în care statul va continua să ceară şi anul viitor ca 90% din profitul societăţilor pe care le are în portofoliu să fie distribuit acţionarilor sub formă de dividende, se arată într-un raport realizat de Luca Cris­tian Nicolae, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville.

"Eu nu am ajutat niciun pedofil!"

IOAN GÂNFĂLEAN, AVOCATUL COPILULUI, NEAGĂ EVIDENŢA: "Eu nu am ajutat niciun pedofil!"

A consemnat GEORGE MARINESCUPolitică / 21 septembrie 2018

Reporter: Aţi coordonat lucrarea lui Richard Paul Dorday sau nu?

Ioan Gânfălean: La vremea res-pectivă, nu ştiam pentru ce este condamnat domnia sa. Am primit o adresă oficială de la penitenciarul Aiud semnată de directorul penitenciarului, în care mi se cerea, văzând un cuprins şi o bilbliografie, să îmi dau acceptul pentru scrierea unei monografii despre trauma pe care o simte un condamnat când ia contact cu mediul penitenciar

"România îşi va menţine poziţia de producător de energie în regiune"

PROIECTUL STRATEGIEI ENERGETICE: "România îşi va menţine poziţia de producător de energie în regiune"

E.O.Companii / 21 septembrie 2018

Finalizarea Grupurilor 3 şi 4 de la Cernavodă, realizarea Hidrocentralei cu Acumulare prin Pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti, construirea Grupului de 600 MW de la Rovinari realizarea Complexului Hidrotehnic Turnu-Măgurele-Nicopole reprezintă principalele obiective strategice cuprinse în Proiectul Strategiei Energetice, postat, ieri, pe site-ul ministerului de resort.

Turismul balnear, în creştere cu 20% în 2018

Turismul balnear, în creştere cu 20% în 2018

Adelina ToaderCompanii / 21 septembrie 2018

Turismul balnear a înregistrat creşteri atât din punct de vedere al investiţiilor, cât şi al numărului de turişti, a afirmat preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădules­cu, care a deschis evenimentul dedicat segmentului balnear din turism - "Bursa şi Forum-ul de Turism Balnear", care se desfăşoară zilele acestea la Covasna.

Domnia sa a declarat pentru Ziarul BURSA: "În ultimii cinci ani a existat o creştere continuă a segmentului de balneo cu valori situate între 10 şi 15%. Fiecare investiţie care s-a făcut a crescut cifra de afaceri pe acest sector. Anul acesta estimez o creştere mai mare, de 20%, datorată vaucherelor de vacanţă".

Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii

Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii

O.D.Companii / 21 septembrie 2018

Găzduirea unor meciuri de la turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 reprezintă o provocare greu de trecut pentru autorităţile autohtone. Lipsa unor stadioane, săli de sport moderne, patinoare blochează posibilitatea reprezentanţilor diverselor federaţii să aspire la organizarea unor competiţii importante la nivel internaţional.

"Aston Martin" ţinteşte o evaluare de 6,7 miliarde dolari în IPO

"Aston Martin" ţinteşte o evaluare de 6,7 miliarde dolari în IPO

ALINA VASIESCUInternaţional / 21 septembrie 2018

Producătorul britanic de autoturisme sport de lux "Aston Martin" vrea să fie evaluată la un maxim de 5,07 miliarde de lire sterline (6,7 miliarde de dolari) în cadrul ofertei publice iniţiale (IPO) pe care o pregăteşte pentru luna viitoare, conform Reuters, care adaugă că societatea a stabilit intervalul de preţ pentru IPO la 17,50-22,50 lire/titlu.

BT Index Austria ATX conduce topul fondurilor de investiţii

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12 - 19 SEPTEMBRIE BT Index Austria ATX conduce topul fondurilor de investiţii

A.I.Investiţii Personale / 21 septembrie 2018

Ca urmare a aprecierii, în ansamblu, a celor mai importante acţiuni listate la Bursa de Valori de la Viena (Wiener Borse), titlurile BT Index Austria ATX, ce afişează o rentabilitate de 1,68%, în intervalul 11 - 18 septembrie, se situează pe prima poziţie în topul randamentelor fondurilor de investiţii, în perioada menţionată.

BT Index Austria ATX este un fond deschis de investiţii, denominat în euro, ce investeşte în acţiuni listate pe piaţa austriacă, minimum 85% din activele fondului urmărind să reproducă principalul indice al bursei din Viena, ATX (Austrian Traded Index), se arată pe site-ul BT Asset Management, societatea care administrează fondul.

Comerţul cu produse agricole, vital în contextul schimbărilor climatice

Comerţul cu produse agricole, vital în contextul schimbărilor climatice

O.D.Companii / 21 septembrie 2018

Comerţul internaţional cu produse agricole devine vital în condiţiile în care schimbările climatice vor influenţa semnificativ capacitatea multor regiuni ale lumii de a produce alimente. Aceasta este principala concluzie a raportului "Evaluarea Pieţelor Produselor Agricole, 2018", realizat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Jocurile dragostei, hazardului şi distrugerii

Cornel CodiţăEditorial / 21 septembrie 2018

Cornel Codiţă

Pentru a înţelege ceea ce se întîmplă în politica din România şi care sunt consecinţele, formula clasică a lui Marivaux, joc, dragoste, hazard, nu este suficientă. În politică şi nu numai, rezultanta este decisivă. La noi, ea se măsoară în tipuri şi grade ale dis­trugerii. Nu mai departe, actuala guvernare.

Notorietatea creşte cota

Notorietatea creşte cota

Marius TiţaInvestiţii Personale / 21 septembrie 2018

Marius Tiţa

La 13 septembrie, acum o săptămâ­nă, Emil Ciocoiu a împlinit 70 de ani. Este pictor român, născut în Gorj şi absolvent de institut de Bucureşti, stabilit în 1980 în Germania, mai exact la Aachen. În tot acest timp a realizat o operă profundă şi impresionantă, a expus în spaţii prestigioase din întreaga lume.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
BET- FI, singurul indice în scădere

BVB BET- FI, singurul indice în scădere

MIHAI GONGOROIPiaţa de Capital / 21 septembrie 2018

Rulaj de 47 milioane de lei, peste media anului 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat şedinţa de tranzacţionare de joi preponderent în teritoriul pozitiv, opt dintre cei nouă indici ai BVB înregistrând creşteri.

Volkswagen se retrage din Iran

Volkswagen se retrage din Iran

Internaţional / 21 septembrie 2018

Grupul german Volkswagen va înceta orice activitate în Iran, în conformitate cu cererea SUA, a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri ambasadorul Statelor Unite la Berlin, Richard Grenell, citat de Bloomberg, relatează AFP.

Christian Tour a intrat pe segmentul vacanţelor city break

E.O.Companii / 21 septembrie 2018

Christian Tour a decis să intre şi pe segmentul vacanţelor de tip city break, impulsionat de cererea ridicată din partea turiştilor români pentru acestea, potrivit unui comunicat de presă. Acesta arată că, în ultimii cinci ani, s-a dublat numărul...

MACRO NEWSLETTER-21 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-21 Septembrie 2018

Macroeconomie / 21 septembrie 2018

Vânzările retail din Marea Britanie au crescut neaşteptat în august 2018, cu o rată lunară de 0,3%, după un avans de 0,9% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 3,3%, de la 3,8% în luna anterioară. Vânzările de produse...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo