Danske Bank, anchetată de autoritatea daneză din sectorul financiar

Ziarul BURSA #Internaţional / 21 septembrie 2018

Autoritatea daneză de Supraveghere în Domeniul Financiar (FSA) a lansat o nouă anchetă în urma implicării Danske Bank A/S într-un scandal de spălare de bani, care a şocat opinia publică, transmit DPA şi Reuters.

Miercuri, directorul general al Danske Bank A/S Thomas Borgen a demisionat, după ce banca daneză a publicat rezultatele unei investigaţii derulate la subsidiara sa estoniană, implicată într-un scandal de spălare de bani, valoarea totală a fluxurilor financiare care au trecut prin Estonia fiind evaluată la aproximativ 200 de miliarde de euro (233,7 miliarde de dolari). Rezultatele investigaţiei realizată de un cabinet de avocatură extern indică posibilitatea ca angajaţii subsidiarei estoniene a Danske Bank să fi complotat cu clienţii, realizând tranzacţii ilegale. Investigaţia a vizat 15.000 de clienţi care au făcut în total 9,5 milioane de plăţi totale prin subsidiara estoniană a Danske Bank, în perioada 2007 - 2015, conform Agerpres.

Rezultatele investigaţiei au determinat Autoritatea daneză de Supraveghere în Domeniul Financiar să revizuiască cazul, pe care l-a închis anul acesta, dar care a atras atenţia autorităţilor din SUA.

"Vom redeschide investigaţia, pe care o închisesem iniţial în mai", a afirmat şeful FSA Jesper Berg, la postul danez de televiziune TV2.

Raportul FSA din mai arăta că s-au găsit "serioase slăbiciuni" în guvernanţa băncii, iar autorităţile au cerut reforme şi impunerea unor cerinţe mai ridicate privind capitalul. FSA va folosi noile informaţii din raportul Danske Bank şi se va concentra pe identificarea responsabilităţii legale în acest caz, a explicat Jesper Berg. Miercuri, Danske Bank a dat asigurări că nu a încălcat sancţiunile, iar preşedintele Ole a declarat că a analizat dacă banca a încălcat sancţiunile SUA, dar nu a spus care este concluzia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb