BERD - pregătită să crească nivelul investiţiilor în ţara noastră

E.O.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 21 septembrie 2018

Până în prezent, BERD a investit peste 8 miliarde euro în România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este pregătită să crească nivelul investiţiilor în ţara noastră, a declarat Preşedintele instituţiei, Suma Chakrabarti, în cadrul vizitei pe care a făcut-o la Bucureşti, la începutul acestei săptămâni.

Până în prezent, BERD a investit în România peste 8 miliarde euro, conform unui comunicat de presă, care arată că, doar în cursul anului trecut, banca a finanţat proiecte în valoare de 550 de milioane de euro.

După o întâlnire cu reprezentanţi ai Guvernului nostru, preşedintele Chakrabarti a declarat: "Vedem un mare potenţial de creştere a investiţiilor, aici. România se dezvoltă în cel mai rapid ritm din Uniunea Europeană (UE). Pentru a sprijini creşterea economică şi pentru a ajuta convergenţa nivelurilor de venit cu cele ale economiilor mai avansate din UE, ţara are nevoie de investiţii majore pentru extinderea, modernizarea şi menţinerea infrastructurii. BERD este interesată să finanţeze proiecte de inves­tiţii în infrastructura rutieră şi feroviară şi să ajute la privatizarea întreprinderilor de stat".

În acest scop, Preşedintele Chakrabarti a cerut autorităţilor să intensifice reformele care ar duce la deblocarea dezvoltării infrastructurii.

El a apreciat activitatea companiei de apă RAJA Constanţa ca un exemplu de succes pentru transformarea infrastructurii municipale. BERD colaborează cu RAJA din 1994, susţinând compania să devină cel mai dezvoltat operator regional de apă şi canalizare, ce deserveşte trei milioane de locuitori, în opt judeţe. În timpul vizitei, Preşedintele a semnat cu RAJA un nou acord de împrumut de 25 milioane de euro. Dezvoltarea infrastructurii a fost, de asemenea, o temă a Summitului Initiaţivei celor Trei Mări. BERD a mai încheiat un acord de împrumut, de 5 milioane de euro, cu compania de servicii "car rental" şi leasing Autonom, pentru a susţine dezvoltarea internaţională a acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb