Înfricoşător: Rusia cântă din nou aria bombei atomice

Emilia Olescu, Octavian Dan
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 august

De cate ori Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov ameninţă cu al Treilea Război Mondial, el presupune sau spune explicit că acesta va fi nuclear.

De cate ori Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov ameninţă cu al Treilea Război Mondial, el presupune sau spune explicit că acesta va fi nuclear.

English Version

Al Treilea Război Mondial nu se va limita la Europa, ameninţă, din nou, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care s-a adresat, marţi, Statelor Unite ale Americii (SUA), într-o conferinţă de presă la Moscova.

Oficialul rus susţine că Occidentul se joacă cu focul, permiţând Ucrainei să lovească adânc în Rusia cu rachete occidentale, potrivit Reuters.

Amintim că Ucraina a atacat regiunea Kursk, din vestul Rusiei, în data de 6 august, şi controlează o porţiune de circa 1.200 de kilometri pătraţi de teritoriu rus, în urma primului atac străin asupra Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial şi până acum. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a promis că va exista un răspuns demn din partea Rusiei la acest atac.

Serghei Lavrov, care este ministrul de externe al lui Putin de peste 20 de ani, a declarat că Occidentul caută să escaladeze războiul din Ucraina şi "caută să-şi facă rost de probleme", dacă va lua în considerare cererile Ucrainei de a slăbi restricţiile privind utilizarea armelor furnizate din străinătate: "Confirmăm încă o dată că a te juca cu focul - şi ei sunt ca nişte copii mici care se joacă cu chibriturile - este un lucru foarte periculos pentru adulţii cărora li s-au încredinţat arme nucleare în una sau alta dintre ţările occidentale".

De la invadarea Ucrainei, Putin şi oficialii ruşi au avertizat în repetate rânduri cu privire la riscul unui război mult mai amplu, care ar implica cele mai mari puteri nucleare ale lumii, deşi liderul rus a declarat că ţara sa nu doreşte un conflict cu alianţa NATO, condusă de SUA.

Volodimir Zelenski: "Succesul planului de pace depinde de Biden; Ne va da ceea ce este în acest plan sau nu"

Războiul cu Rusia se va încheia în cele din urmă prin dialog, a spus, marţi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, menţionând că Ucraina trebuie să aibă o poziţie puternică şi că urmează să prezinte un plan preşedintelui american Joe Biden şi celor doi potenţiali succesori ai săi.

Recent, liderul de la Kiev a declarat că incursiunea ucrainenilor în regiunea rusă Kursk, de acum trei săptămâni, face parte din planul său, dar că acesta cuprinde şi alte măsuri, economice şi diplomatice: "Punctul principal al acestui plan este de a forţa Rusia să pună capăt războiului. Şi îmi doresc foarte mult acest lucru - într-un mod corect pentru Ucraina".

Volodimir Zelenski intenţionează să prezinte planul său preşedintelui american Joe Biden, în septembrie. "Succesul acestui plan depinde de el. Ne va da ceea ce este în acest plan sau nu. Vom fi liberi să folosim ceea ce este în acest plan sau nu", a spus şeful ucrainean. Acesta a menţionat, conform Reuters, că operaţiunea din regiunea Kursk a oprit ocuparea regiunii Harkov şi a zădărnicit intenţia Rusiei de a crea aşa-numitele zone tampon în această regiune şi în alte regiuni de frontieră.

Dmitri Peskov: "Ne continuăm operaţiunea militară specială şi ne vom atinge toate obiectivele"

Kremlinul a respins, ieri, "planul de pace" pe care Volodimir Zelenski a spus că vrea să-l prezinte liderilor americani, promiţând că-şi va continua "operaţiunea militară specială" în Ucraina până la atingerea obiectivelor sale.

Oficialii ruşi au transmis, ieri, că nu au de gând să se aşeze la masa discuţiilor şi că îşi vor continua ofensiva de cucerire teritorială din Ucraina: "Nu este prima dată când auzim astfel de declaraţii din partea reprezentanţilor regimului de la Kiev. Ştim foarte bine care este natura acestui regim de la Kiev", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

MApN nu comentează ieşirea lui Lavrov; MAE nu a răspuns solicitării noastre pe subiect

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au refuzat să comenteze noile declaraţii ale lui Serghei Lavrov, iar cei de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nu au răspuns solicitării noastre pe subiect, până la închiderea ediţiei.

În alte ocazii, însă, reprezentanţii celor două instituţii au condamnat ferm agresiunea armată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Recent, premierul Marcel Ciolacu se arăta convins că România este o ţară sigură, care "nu va fi atacată de către Rusia şi de către nimeni altcineva", susţinând că afirmaţiile făcute de propaganda rusă cu privire la capabilităţile de atac ale Federaţiei Ruse fac parte din războiul hibrid al puterii de la Kremlin.

La unison, Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului României şi liderul PNL, susţine că ţara noastră este în siguranţă datorită partenerilor NATO, iar propaganda rusă ar trebui combătută.

Nici Klaus Iohannis nu consideră că există vreo ameninţare directă dinspre ruşi la adresa României. Şi liderul de la Cotroceni spunea, anul trecut, că ţara noastră este una sigură, apreciind că nu are niciun semnal că ar fi vreun pericol de atentate sau de alte evenimente nedorite. El a făcut aceste afirmaţii în contextul în care şeful Armatei, Gheorghiţă Vlad, a avertizat că există riscul escaladării conflictului din Ucraina şi că România trebuie să se pregătească.

Donald Trump: "Nu cred că am fost vreodată mai aproape de al treilea război mondial decât suntem acum"

Fostul preşedinte american Donald Trump afirmă că ofensiva ucraineană din regiunea rusă Kursk riscă să declanşeze "cel de-al treilea război", relatează USA Today.

"Nu cred că am fost vreodată mai aproape de al treilea război mondial decât suntem acum", a afirmat, ieri, Donald Trump, candidatul republicanilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie, într-un discurs ţinut la conferinţa Asociaţiei Gărzii Naţionale din SUA, în oraşul Detroit.

Trump a spus că, dacă va fi ales, va pune capăt războiului din Ucraina, declarându-se singurul candidat din cursă care poate să-şi asume acest angajament.

De asemenea, Trump a promis că va asigura plăţi mai mari de la ţările NATO, spunând că Statele Unite pierd prea mulţi bani pentru apărarea Europei şi numind plăţile actuale din ţările NATO "furtul secolului", mai scrie USA Today. (F.D.)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb