Iulian Fota: "Un război nuclear este unul fără câştigători"

E.O.
Ziarul BURSA #Politică #Apărare / 29 august

Iulian Fota, specialist în relaţii internaţionale, spune că o confruntare nucleară ar conduce la o catastrofă planetară.

Iulian Fota, specialist în relaţii internaţionale, spune că o confruntare nucleară ar conduce la o catastrofă planetară.

English Version

Un război nuclear este un război fără câştigători, spune Iulian Fota, specialist în relaţii internaţionale, care ne-a precizat că o confruntare nucleară ar conduce la o catastrofă planetară.

Afirmaţiile specialistului vin în contextul în care, zilele trecute, Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a ameninţat, din nou, cu un război nuclear, adresându-se Statelor Unite ale Americii, pe care le-a avertizat că un Al Treilea Război Mondial nu ar afecta doar Europa.

Iulian Fota ne-a declarat: "Serghei Lavrov nu este un decident, este doar o portavoce şi nu are niciun fel de influenţă asupra modului în care merg lucrurile în Rusia. El primeşte deciziile luate de Putin şi le aplică pe zona lui de responsabilitate, nu este perceput ca un jucător important în Rusia. Povestea aceasta cu armele nucleare nu sperie pe nimeni, pentru că arme nucleare au toţi - şi americanii, şi francezii, şi britanicii -, aşa că o utilizare a armelor nucleare ar fi o catastrofă care va afecta în egală măsură pe toată lumea. Răspunsul la utilizarea de arme nucleare este tot cu arme nucleare şi ajungem la o catastrofă planetară. Ameninţarea cu arma nucleară este demonetizată şi este demonetiztă în primul rand de Medvedev, pentru că ruşii au făcut nenumărate ameninţări cu arme nucleare - este o formă de a încerca să intimidezi cetăţenii, opinia publică mai puţin educată".

Potrivit domnului Fota, există speculaţia că, într-o comunicare bilaterală ruso-americană, ruşilor li s-ar fi explicat cam ce consecinţe vor fi dacă vor utiliza o armă tactică. Expertul evidenţiază şi faptul că inclusive China respinge un război nuclear şi a încercat să descurajeze Rusia în acest sens.

"Putin este într-o postură proastă, însă i-ar fi atât de uşor să retragă toată această nebunie! Nu vrea să cedeze, dar nici Occidentul nu poate ceda, pentru că, acum a atacat Ucraina, la anul poate ataca România şi Polonia şi Ţările Baltice", apreciază sursa citată.

Iulian Fota conchide: "Mai este un aspect de subliniat - exact în această perioadă în care ruşii ameninţă cu utilizarea nuclearelor, atacă hibrid Occidentul pe scară largă, cu acţiuni tot mai îndrăzneţe şi mai periculoase - sabotaje, ameninţări cu lichidari de lideri etc. Adică Rusia ameninţă cu arma nucleară, dar este în plină ofensivă hibrid împotriva Occidentului.

Vreau să subliniez un lucru pe care nu l-a observat nimeni: la summit NATO din Statele Unite, NATO a dat două avertismente - unul către ruşi, să înceteze cu toată ofensiva asta hibridă pe dedesubt şi celălalt avertisment este dat Chinei, să nu mai sprijine Rusia. Aşadar, nu ne trebuie declaraţia lui Lavrov ca să ne dăm seama că lucrurile sunt serioase; aceste avertismente ale NATO sunt suficiente".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb