Aurel Cazacu: "Rusia nu se bate cu Ucraina, ci cu NATO şi cu SUA"

E.O.
Ziarul BURSA #Politică #Apărare / 29 august

Expertul militar Aurel Cazacu opinează că, în momentul de faţă, nimeni nu vrea să fie pace, întrucât, prin dotarea cu armament, se rezolvă trei probleme - se descurajează inamicul, creşte încrederea populaţiei ţării respective în victorie şi în protecţie şi are loc o dezvoltare economică.

Expertul militar Aurel Cazacu opinează că, în momentul de faţă, nimeni nu vrea să fie pace, întrucât, prin dotarea cu armament, se rezolvă trei probleme - se descurajează inamicul, creşte încrederea populaţiei ţării respective în victorie şi în protecţie şi are loc o dezvoltare economică.

English Version

Declaraţiile recente ale Ministrului rus de Externe prin care ameninţă SUA cu un nou război mondial vin ca să întărească încrederea propriei populaţii şi a soldaţilor ruşi, apreciază expertul militar Aurel Cazacu. Acesta consideră: "Lavrov trebuie să facă politica lui Putin, politica Rusiei, şi ei îşi apără interesele. Ruşii nu au putut să câştige în doi ani de zile partea din Ucraina care îi interesa, iar acum Rusia nu se bate cu Ucraina, Rusia se bate cu NATO, se bate în Statele Unite. Ruşii nu pot să recunoască faptul că ceilalţi sunt mai puternici decât ei şi atunci trebuie să iasă cu nişte declaraţii prin care să arate, chipurile, ce puteri au ei şi ce buni conducători sunt în faţa propriei populaţii. Pentru ca soldatul rus să lupte trebuie ca cei care conduc Rusia să arate că sunt încrezători în victoria finală. E normal ca oficialul rus să zică «vom învinge!», însă nu ştiu dacă e conştient ce să învingă, pe cine să învingă şi ce să cucerească...pentru că orice teritoriu cucerit trebuie stăpânit, are nevoie de management, nu e o problemă simplă".

Aurel Cazacu evidenţiază faptul că noi avem o dublă poziţie - aceea de români şi aceea de membri NATO - şi că trebuie să fim conştienţi de tot ce facem în cazul unui atac, atât ca ţară, cât şi ca membru NATO, poziţionat la graniţa cu războiul.

Specialistul ne-a mai spus: "În momentul de faţă nimeni nu vrea să fie pace, întrucât, prin dotarea cu armament, se rezolvă trei probleme - se descurajează inamicul, creşte încrederea populaţiei ţării respective în victorie şi în protecţie şi are loc o dezvoltare economică. Noi, românii, am distrus industria de apărare, iar anul acesta, pentru marii producători de armament, România a avut o mare problemă, şi anume că a fost an electoral. Marile înzestrări ale armatelor, în toate ţările, se fac în anii pre-electorali şi în anii electorali. Pentru că toate contractele de armament se fac pe secret şi, deci, în domeniul armamentelor nu există preţ de raft. Un cartuş, de exemplu, se produce acum cu 30 de cenţi şi se vinde cu 5 dolari. De aceea nimeni nu vrea să oprească războiul - nici ruşii nu vor, nici americanii, nici chinezii, nimeni, pentru că armamentul se vinde la nişte preţuri de neimaginat. Randamentul folosirii muniţiei în războiul din Ucraina este de 6%, adică din 100 de gloanţe doar şase gloanţe îşi ating ţinta. Restul înseamnă bani care rulează. Am ajuns să se roage americanii şi alte ţări din NATO de noi să producem în România, pentru că faţă de războiul din Ucraina avem un mare avantaj - avem graniţă comună şi graniţă pe nordul României şi pe vestul Ucrainei, unde cât de cât conflictul este mai slab şi pe acolo se poate livra. Finanţările în armata ucraineană vin ori din Europa, ori 90% vin din America - sunt sume mari despre care discutăm. În plus, orice teatru de război este un centru de încercare pentru noile arme, acolo se testează".

În opinia sursei citate, întotdeauna dezvoltarea economică de după războaie înseamnă progres. De exemplu, prin importurile pe care le face, România se dezvoltă economic. De asemenea, oamenii progresează tehnic, se cultivă din punct de vedere tehnologic, arat[ Aurel Cazacu, adăugând: "Acum, când un armament se vinde, o primă întrebare este la ce conflicte a participat, pentru că preţul pentru un cartuş care a participat într-o zonă de conflict este de trei ori mare decât cel al cartuşului care nu a fost într-o zonă de conflict; la fel maşina, tancul, avionul, racheta, submarinul etc., toate se reciclează".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb