Iulian Chifu: "Rusia nu are capacitatea să intre în confruntare nucleară cu SUA sau cu NATO"

E.O.
Ziarul BURSA #Politică #Apărare / 29 august

Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning, consideră că orice comentarii pe marginea declaraţiilor lui Lavrov amplifică mesajul original şi multiplică războiul informaţional al ruşilor.

Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning, consideră că orice comentarii pe marginea declaraţiilor lui Lavrov amplifică mesajul original şi multiplică războiul informaţional al ruşilor.

English Version

Rusia nu are capacitatea să intre în confruntare nucleară sau cu trageri la distanţă cu Statele Unite ale Americii sau cu statele membre NATO, este de părere Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning.

Specialistul consideră: "Sigur că Rusia doreşte să înfricoşeze populaţia şi să determine o reacţie de presiune asupra guvernelor, mai ales că sunt în campanie electorală - influenţeaza pe unde pot, mai puţin în SUA, mai mult în Republica Moldova, încearcă şi prin România...Noi, însă, avem umbrela aliată. Sigur că dacă vorbim de război convenţional sau hibrid, trebuie să ne pregătim şi să ne întărim capacităţile de apărare, însă acum Rusia are treabă cu Ucraina, prin Kursk".

Iulian Chifu spune că, probabil, după campania electorală se va face o analiză strategică a apărării şi se va vedea de ce avem nevoie ca să ne întărim sistemul de apărare a ţării: "Primul respondent pentru orice criză este statul naţional, sigur cu trupele aliate care sunt pe teritoriul nostru, cu poliţia aeriană, dar prima responsabilitate este a statului. Va trebui să ne uităm, în noul context, de ce avem nevoie ca să compensăm ceea ce ne lipseşte.

Însă, atunci când Serghei Lavrov, o persoană de 75 de ani care şi-a dat demisia de opt ori până acum de la Ministerul de Externe şi nu i-a fost acceptată niciodată, vine şi spune ceva nu trebuie să facem o mare poveste. Orice comentarii pe subiect amplifică mesajul original şi multiplică războiul lor informaţional".

Afirmaţiile domnului Chifu vin în contextul în care, zilele trecute, Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a ameninţat, din nou, cu un război nuclear, adresându-se Statelor Unite ale Americii, pe care le-a avertizat că un Al Treilea Război Mondial nu ar afecta doar Europa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb