ING Asigurări de Viaţă lansează produse noi de tip unit-linked

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 iunie 2010

Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurări de Viaţă, a declarat: "Asistăm în prezent la o revenire a apetitului consumatorilor pentru asigurările care oferă beneficii multiple".

Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurări de Viaţă, a declarat: "Asistăm în prezent la o revenire a apetitului consumatorilor pentru asigurările care oferă beneficii multiple".

Piaţa de asigurări de tip unit-linked a crescut cu 42,35%, în primul trimestru din 2010 faţă de perioada similară din 2009.

ING Asigurări de Viaţă lansează "GenT", o nouă generaţie de produse de tip unit-linked, care permite separarea clară a componentei de protecţie faţă de cea de investiţie aducând beneficii sporite consumatorilor. De exemplu, pe lângă un nivel crescut al sumei asigurate minime, produsele GenT pentru Pensie şi GenT pentru copil oferă şi preluarea plăţii primelor de către companie în caz de deces şi invaliditate permanentă.

Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurări de Viaţă, a declarat: "Asistăm în prezent la o revenire a apetitului consumatorilor pentru asigurările care oferă beneficii multiple, odată cu creşterea conştientizării privind nevoia de a economisi pentru obiectivele importante din viaţă". Domnia sa consideră că această tendinţă este dublată de o maturizare a pieţei şi a consumatorilor, care îşi doresc să înţeleagă mai bine produsele şi să aibă mai mult control asupra situaţiei lor financiare.

"Până în prezent, prima eşalonată totală aferentă poliţelor unit-linked se transforma integral în unităţi de fond (unituri), iar costurile corespunzătoare componentei de protecţie erau deduse lunar din aceste unitaţi", mai spune doamna Coman. Nivelul minim al sumei asigurate creşte de la 6.000 lei la 13.000 lei pentru "GenT pentru investiţie", respectiv 15.000 pentru "GenT" pentru Pensie şi Copii.

Produsele de tip unit linked oferă posibilitatea de a investi în cinci progame de investiţii cu diferite expuneri şi grade de risc, respectiv doar instrumente cu venit fix (obligaţiuni corporative, titluri de stat), doar acţiuni locale şi regionale, sau combinaţii predefinite ale acestor două clase principale de active.

Doamna Coman ne-a explicat: "Fiecare fond de investiţii în parte urmăreşte diminuarea riscului prin diversificare. De exemplu, fondul cu expunere pe obligaţiuni corporative şi titluri de stat urmăreşte o balansare a riscului între titlurile de stat emise de România şi cele emise de alte state. Fondul cu expunere pe acţiuni urmăreşte atingerea unui grad ridicat de diversificare atât geografică, investind în acţiuni din România, dar şi pe diferite pieţe din Europa de Est, cât şi sectorială".

Oficialul ING spune că aceste produse de investiţii oferă, pe lângă randamente foarte bune, şi beneficiul de a putea accesa cu o sumă redusă fonduri de investiţii diversificate şi administrate de o echipă de profesionişti. Mai mult, o companie de asigurări care colectează şi administrează sume semnificative de la toţi clienţii îşi poate permite să negocieze anumite deal-uri sau să acceseze diferite pieţe şi instrumente care nu sunt disponibile pentru clientul retail.

ING estimează că în urma creşterii TVA, impactul major va fi pe profit. "Nu facem modificări la produse şi tarife. O parte din cheltuieli le putem scădea, însă profitul va fi mai mic, undeva pe la 35 - 45 mil. lei", a spus Cornelia Coman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7307
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3612
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.7818

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb