ING Bank acordă un credit de 2,6 milioane euro companiei General Membrane pentru construcţia unei noi fabrici de polistiren

T.B.
Bănci-Asigurări / 11 octombrie 2023

ING Bank acordă un credit de 2,6 milioane euro companiei General Membrane pentru construcţia unei noi fabrici de polistiren

ING Bank România a acordat un credit de 2,6 milioane de euro companiei General Membrane, unul dintre producătorii de membrane bituminoase pentru industria construcţiilor, de produse lichide impermeabilizante şi polistiren expandat, se arată într-un comunicat al ING Bank, remis redacţiei.

Cu finanţarea primită de la ING, compania General Membrane a avut în vedere două investiţii importante: construcţia unei noi hale de producţie pentru polistiren expandat şi instalarea unui sistem fotovoltaic integrat pe acoperişul fabricii de la Buzău, conform sursei citate.

"Ne bucurăm să fim alături de compania General Membrane, să le sprijinim planurile de a-şi creşte afacerea şi de a construi o nouă unitate de producţie în Buzău, care va conduce la crearea de noi locuri de muncă. Parteneriatul cu compania General Membrane datează din 2008, la scurt timp de la înfiinţarea companiei în România şi începutul activităţii de producţie în judeţul Buzău.

Suntem determinaţi să îi susţinem în continuare pentru a-şi dezvolta capacităţile de producţie şi portofoliul de produse, dar şi pentru a valorifica noi oportunităţi de afaceri" - Alexandrina Băluţă, Manager Strategie Companii Medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România, se mai arată în comunicat.

În anul 2022, compania General Membrane a înregistrat o cifră de afaceri de 108 milioane de lei, informează sursa menţionată.

Activitatea companiei se desfăşoară în judeţul Buzău, pe o suprafaţă de peste 28.000 de metri pătraţi, care include hale de producţie, laboratoare şi spaţii de birouri cu aproape 100 de angajaţi. Noua fabrică de polistiren expandat va genera o creştere cu 20% a numărului de angajaţi, potrivit comunicatului.

"Nevoia creşterii producţiei de polistiren expandat atât pentru piaţa autohtonă, cât şi pentru export, înseamnă pentru companie o recunoaştere a calităţii produselor şi o încredere a partenerilor în procesele noastre de producţie şi distribuţie.

Totodată, suntem preocupaţi de promovarea tehnicilor de construcţie durabile. Astfel, pe lângă certificările obţinute ce urmăresc standardele internaţionale privind mediul înconjurător, am decis să ne alăturăm organizaţiei Green Building Council SUA (USGBC).

Istoria General Membrane a început în Italia, în Ceggia, lângă Veneţia. De peste 17 ani, activăm şi în România, în judeţul Buzău, cu mai multe linii de producţie. Le mulţumim partenerilor de la ING Bank România pentru încrederea acordată companiei. Finanţarea este foarte importantă pentru că ne ajută să ne dezvoltăm afacerile în România, ceea ce reprezintă o direcţie strategică pentru noi" - Dorin Florea, General Manager în cadrul General Membrane, arată datele comunicatului.

General Membrane foloseşte numai materiale ecologice compatibile pentru a-şi produce membranele bituminoase şi utilizează, în mare măsură, materii prime reciclate, informează sursa citată.

Poliesterul necesar pentru armarea membranelor de impermeabilizare provine din recuperarea sticlelor PET, din colectarea diferenţiată de deşeuri urbane, iar compuşii nu conţin substanţe toxice sau nocive, potrivit comunicatului. Astfel, toate produsele sunt complet reciclabile şi garantează un impact nul asupra mediului la sfârşitul ciclului lor de viaţă, se menţionează în comunicat.

Compania General Membrane are peste 600 de clienţi, iar produsele sunt comercializate prin 7 puncte de lucru, situate în Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Suceava, Timişoara şi Bucureşti, conform sursei citate. Activitatea comercială se realizează prin reţeaua proprie de distribuţie pe zona României, Moldovei şi Bulgariei şi prin intermediul magazinelor de bricolaj, transmite compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb