ING Bank România a acordat un credit de 80 milioane de lei (16 milioane de euro) Spitalului Ovidius Clinical Hospital (OCH) din Constanţa pentru construcţia unui nou corp de clădire şi dotarea acestuia cu echipamente medicale, se arată într-un comunicat de presă. Noul spital, de peste 6500 mp, pe cinci niveluri, va permite atât dublarea capacităţii existente şi a intervenţiilor efectuate, cât şi introducerea unor noi servicii.
Fondurile vor fi utilizate de spital pentru crearea primei secţii de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară din zona Dobrogei. Totodată, integrarea unor servicii complementare din diferite specialităţi, precum oncologie, radioterapie şi imagistică de înaltă performanţă, reprezintă o premieră pentru această regiune, dar şi o realizare importantă la nivel naţional.
"Ultimii doi ani, marcaţi de impredictibilitate, ne-au confirmat importanţa investiţiilor continue în sectorul sanitar şi în consolidarea rezilienţei acestuia. Relaţia cu OCH, condus de un grup de medici români din Constanţa, a început chiar în perioada pandemiei, în decembrie 2020, când le-am acordat şi primul credit, pentru extinderea spaţiului spitalului cu un nou etaj.
Prin acest nou împrumut şi parteneriatul cu Ovidius Clinical Hospital, ne bucurăm că putem susţine progresul medical şi dezvoltarea serviciilor de sănătate în România", este de părere Codin Negovan, Head of Sales Network în divizia de Business Banking, în cadrul ING Bank România.
"Extensia realizată în 2020 a crescut capacitatea de spitalizare cu 30%, ajungând la un total de 68 de paturi în spitalizare continuă. Cel de-al doilea corp al spitalului, planificat pentru deschidere în prima jumătate a anului 2023, va avea 68 de paturi, 2 săli de operaţie dedicate chirurgiei cardiovasculare, cardiologiei intervenţionale, un centru de imagistică hi-tech, un ambulator şi un centru de radioterapie", a completat Dr. Ciufu Nicolae, Director Medical OCH.
Potrivit sursei citate, Ovidius Clinical Hospital este cel mai mare spital multidisciplinar privat din sud-estul României, ce deserveşte întreaga zonă a Dobrogei, dar şi alte localităţi: Tulcea, Slobozia, Galaţi şi Brăila. În 2021, spitalul clinic Ovidius a avut peste 75.000 de pacienţi şi au fost efectuate mai mult de 3.000 de operaţii în această unitate. Anul trecut, spitalul a înregistrat o cifră de afaceri de 64 milioane de lei.
Ovidius Clinical Hospital a fost deschis în anul 2014, cu aproximativ 70 de angajaţi. În prezent, spitalul acoperă aproape toate specializările şi are peste 400 de angajaţi si colaboratori. Ovidius Clinical Hospital şi-a câştigat locul în piaţă prin colaborările cu medici importanţi din întreaga ţară, dar şi din străinătate.