ING Bank România a finanţat cu 15,5 milioane de euro Gersim Impex

Comunicate de presă / 19 octombrie 2021

ING Bank România a finanţat cu 15,5 milioane de euro Gersim Impex

ING Bank România a acordat un credit de 15,5 milioane de euro companiei cu capital privat românesc Gersim Impex, conform unui comunicat remis redacţiei.

La finalul lunii septembrie 2021, ING a deschis conturile companiei Gersim şi a oferit facilitatea de credit pentru finanţarea capitalului de lucru, disponibilă sub formă de linie de descoperit de cont şi emitere de angajamente potenţiale.

"Am colaborat foarte bine şi eficient cu reprezentanţii companiei Gersim, astfel că am reuşit să finalizăm implementarea creditului în mai puţin de două luni. Suntem bucuroşi să descoperim antreprenori români de succes, de care putem fi alături pentru a se dezvolta cât mai mult. 
Totodată, avem o viziune comună în ceea ce priveşte digitalizarea şi mobilitatea, întrucât ne concentrăm permanent ca toate operaţiunile bancare să poată fi realizate de pe telefonul mobil, de oriunde şi oricând, pentru toate diviziile băncii.", este de părere Raluca Radbata, Sector Head Telecom, Media, Technology, în cadrul diviziei de Wholesale Banking, ING Bank România. 

Fondurile primite de Gersim Impex vor fi utilizate pentru diversificarea portofoliului companiei, în principal pe segmentul terminalelor mobile. 


"Recent, am introdus in portofoliu un nou brand, căruia i-am alocat 50 milioane de dolari. Presiunea pe lichiditate este uriaşă în piaţă şi suntem bucuroşi că am găsit un partener în ING, care să ne susţină creşterea. 
Piaţa din România se reaşază - când totul părea că este clar, au apărut jucători noi, cu preţuri competitive. Aceşti jucători noi care intră pe piaţă au nevoie de un distribuitor puternic, dar extrem de flexibil, cu experienţă şi cu contracte în derulare cu principalii clienţi din România, cu o logistică bună şi putere financiară solidă. Orice producător din industria telefoanelor mobile care îşi doreşte să sară pragul de 2% şi ţinteşte peste 5% din piaţa din România va trebui să beneficieze de un sprijin solid pentru a reuşi. Vom vedea schimbări importante în ierarhia producătorilor atât în Romania, cât şi în restul ţărilor din Europa.", a explicat Dan Ştefănescu, CEO şi fondator al Gersim Impex.

Compania Gersim Impex a fost înfiinţată în anul 2002, iar în ultimii zece ani, a devenit lider pe piaţa locală de telefoane mobile. Cifra de afaceri a companiei variază între 150 şi 190 milioane de euro.

În 2020, vânzările de telefoane mobile au fost afectate de restricţiile si temerile economice generate de pandemia COVID-19. În prima jumătate a anului 2021, vânzările în România au revenit pe creştere şi au devansat anul precedent cu aproximativ 20%, însă în trimestrul al treilea, criza cipurilor a dus din nou la scăderea pieţei, cu 6% faţă de anul trecut. 
Totuşi, se estimează că apariţia unor modele tot mai performante de telefoane mobile capabile să utilizeze tehnologia 5G va favoriza dezvoltarea acestei industrii în perioada următoare.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb