ING BANK ROMÂNIA: Premiere în creditare şi revenirea în topul dealerilor primari în trimestrul al doilea

G.D.
Bănci-Asigurări / 15 septembrie 2022

Mihaela Bîtu - CEO ING Bank România

Mihaela Bîtu - CEO ING Bank România

Al doilea trimestru din 2022 a marcat multiple lansări de produse şi funcţionalităţi pentru clienţii persoane fizice ai ING Bank, conform unui comunicat remis redacţiei. În mai 2022, ING a fost prima bancă din România care a digitalizat procesul de pre-aprobare financiară pentru un credit ipotecar. Astfel, clienţii pot afla suma maximă pe care o pot contracta şi toate comisioanele aferente prin intermediul aplicaţiei ING Home'Bank, pre-aprobarea financiară având o valabilitate de 60 de zile. Această nouă funcţionalitate s-a bucurat de un real succes în rândul clienţilor, aducând o scurtare a paşilor necesari pentru accesarea unui credit ipotecar.

Potrivit sursei citate, o a doua lansare a vizat zona asigurărilor, ING introducând în oferta sa asigurarea Salary Protect pentru sprijin financiar în caz de şomaj, invaliditate sau concediu medical prelungit. Această nouă asigurare poate fi de asemenea accesată 100% online din Home'Bank şi este menită să ofere un plan de rezervă în eventualitatea unui incident neaşteptat.

La acestea se adaugă relansarea în Home'Bank a Depozitului Bonus, un produs de economisire avantajos, care poate fi accesat în reţeaua ING Office sau digital. Acesta oferă clienţilor o dobândă foarte atractivă pentru un termen de patru luni de zile, similar unui depozit la termen, cu deosebirea că banii pot fi retraşi înainte de scadenţă fără a pierde dobânda acumulată între timp. De asemenea, ING a reproiectat zona de plăţi din Home'Bank, care este acum mai uşor de utilizat şi oferă clienţilor opţiunea de a personaliza meniul în funcţie de preferinţe şi cele mai frecvente plăţi realizate în aplicaţie.

Declaraţie Mihaela Bîtu - CEO ING Bank România

"În al doilea trimestru am continuat să jucăm un rol activ în tranziţia către o economie verde. Astfel, am iniţiat creditarea sustenabilă adresată clienţilor IMM, ceea ce vine în completarea portfoliului de produse de creditare verzi deja oferite către persoanele fizice şi clienţii corporativi. Avem în continuare planuri ambiţioase în acest domeniu.

Apetitul pentru produse şi servicii bancare digitale este pe o traiectorie clar ascendentă. Strategia noastră continuă să adreseze nevoia clienţilor pentru servicii simple, transparente şi accesibile oriunde şi oricând. În acest trimestru am introdus pre-aprobarea financiară 100% digitală pentru creditele ipotecare, o premieră în piaţa din România. Creditele de nevoi personale sunt deja oferite cu succes în mediul online încă din anul 2017, iar cardurile de credit de anul trecut. De asemenea, ca răspuns la contextul macroeconomic actual, am lărgit gama de produse de economisire şi am reintrodus Depozitul Bonus, iar randamentele oferite deponenţilor au crescut semnificativ.

În timp ce construim pentru obiectivele pe termen lung, nu putem ignora dificultăţile prezentului. Am fost şi suntem alături de clienţii noştri, fie că vorbim de persoanele fizice care căută stabilitate şi sprijin în contextul creşterii dobânzilor, fie de persoane juridice care au nevoie de consultanţă şi susţinere pentru planurile lor. Impactul dobanzilor în crestere este semnificativ, iar noi ne străduim să venim în întâmpinarea clienţilor aflaţi în dificultate cu soluţii individualizate."

În prima jumătate a anului 2022, ING a continuat sa susţină antreprenorii români, acordând finanţări de peste două miliarde de lei, inclusiv prin participarea în cadrul programelor guvernamentale dedicate întreprinderilor mici şi mijlocii, precum IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod şi Garant Construct. În ceea ce priveşte produsele digitale adresate antreprenorilor, este de remarcat faptul că ING SoftPOS, aplicaţia care permite comercianţilor să încaseze utilizând doar telefonul mobil, a ajuns la peste 4.000 de utilizatori în patru luni de la lansare.

Pe segmentul companiilor mari, ING a venit în întâmpinarea clienţilor cu strategii de răspuns în contextul volatilităţii pieţelor financiare din al doilea trimestru. Printre acestea se numără produsele financiare de acoperire a riscului de fluctuaţie a ratei dobânzii şi preţurilor mărfurilor, în particular preţului gazului. Pe piaţa titlurilor de stat, ING a continuat activitatea intensă în tranzacţionarea titlurilor de stat emise de Ministerul de Finanţe şi a revenit pe primul loc în clasamentul dealerilor primari.

Ca un exemplu al parteneriatelor de lungă durată construite de ING cu clienţii săi, ING a acordat grupului Boromir, bine cunoscuta companie din sectorul de morărit şi panificaţie, noi credite pentru investiţii de peste 25 milioane de euro, cu scopul retehnologizării fabricilor şi automatizării proceselor de producţie, subliniază sursa citată.

ING a anunţat în luna mai că începe tranziţia portofoliului de carduri către o alternativă mai prietenoasă cu mediul, din plastic reciclat. Datorită acestei decizii, banca va reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%.

ING Bank România sprijină tranziţia antreprenorilor către practici durabile şi a elaborat un ghid pentru identificarea şi procesarea facilă a tranzacţiilor sustenabile. În al doilea trimestru, banca a acordat primul credit sustenabil pentru antreprenorii IMM, urmat deja şi de alte finanţări, în valoare totală de 18 milioane de euro, în zonele de energie regenerabilă şi economie circulară. Printre acestea se numără un împrumut de de 6 milioane de euro acordat grupului român Promateris, lider pe segmentul de ambalaje compostabile în Europa Centrală şi de Est, pentru dezvoltarea capacităţii de producţie, dar şi un credit de 2 milioane de euro pentru Simtel Team, companie românească de inginerie şi tehnologie, pentru achiziţia de panouri solare şi instalarea acestora.

În segmentul companiilor mari, ING a participat, în calitate de coordonator de sustenabilitate, la acordarea unui credit sindicalizat în valoare de 127 milioane de euro pentru Green Group, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb