ING Bank România şi-a dublat numărul de clienţi şi a ajuns la active de 3 miliarde euro în 2007

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 februarie 2008

ING Bank România şi-a dublat numărul de clienţi şi a ajuns la active de 3 miliarde euro în 2007

ING Bank România a lansat ieri un nou card de credit

ING Bank România, sucursala bancară românească a grupului financiar olandez ING, şi-a dublat anul trecut numărul de clienţi şi a ajuns la active de circa 3 miliarde euro, a spus ieri directorul general al băncii, Mişu Negriţoiu, citat de NewsIn. La finalul anului 2006, banca avea active de 2,14 miliarde euro, potrivit datelor băncii centrale.

În prezent, structura portofoliului de credite al băncii este formată în proporţie de 45% de împrumuturi în euro şi dolari (cu o pondere foarte mică), 55% reprezentând creditele acordate în lei. De asemenea, o treime din credite sunt de retail, restul de corporate, a menţionat Negriţoiu, fără să dea alte detalii.

Banca este axată, de altfel, pe segmentul de companii, de unde a obţinut 86% din venituri în 2006, însă şi-a propus să ajungă în câţiva ani la o echilibrare a portofoliului între segmentul de retail şi cel corporate. "Pe termen lung, ţinta noastră este să ajungem la aproximativ jumătate din veniturile totale aduse de retail", declarase la începutul anului trecut şeful diviziei de retail banking a instituţiei, Albert Roggemans.

Rezultatele grupului ING vor fi publicate astăzi. În 2006, ING Bank România a obţinut un profit brut de 35 milioane lei (10,3 milioane euro), în scădere cu 48,5% faţă de anul precedent.

Ieri, ING Bank România a lansat un nou card de credit, prin intermediul căruia vrea să atragă încă 500.000 de clienţi până în 2009. Banca are, în prezent, circa 500.000 de clienţi pe segmentul de carduri de debit.

Directorul general al băncii a spus că grupul ING nu are în vedere vreo achiziţie pe piaţa românească în acest an şi că, de altfel, nici nu este un moment propice pentru aşa ceva. "Nu este o piaţă de achiziţii în 2008, iar în întreg anul va fi resimţit un recul al pieţei financiare", a spus Mişu Negriţoiu.

Dobânzile la creditele acordate de bancă sunt afectate semnificativ de nivelul ridicat al rezervelor minime obligatorii impus de banca centrală, de 40% din pasivele în valută şi de 20% din cele în lei ale băncilor comerciale, a menţionat Negriţoiu, care a estimat aceste costuri pentru ING la 1,75-1,76%.

Normele Băncii Naţionale a României sunt aplicabile ING Bank România - care are statut de sucursală a unei instituţii financiare dintr-o altă ţară din UE - doar într-o măsură limitată şi se rezumă la rezervele minime obligatorii, în timp ce normele privind riscul sau colateralele nu sunt aplicabile băncii. Începând cu 1 ianuarie 2007, ING Bank România a intrat sub supravegherea băncii centrale din Olanda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb