ING Bank se alătură Consiliului Patronatelor Bancare din România

E.D.
Bănci-Asigurări / 1 iulie 2014

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), organizaţia patronală a sectorului bancar românesc, a aprobat în şedinţa Consiliului Director de ieri primirea în calitate de membru a ING Bank România, marcând astfel prima extindere a organizaţiei de la înfiinţarea sa la sfârşitul lunii aprilie.

Membrii Consiliului Director al CPBR, Steven van Groningen (Raiffeisen Bank), Răsvan Radu (UniCredit Ţiriac Bank), Philippe Lhotte (BRD - Groupe Societe Generale) şi Tomas Spurny (Banca Comericala Română) au salutat dorinţa ING Bank România de a deveni al cincilea membru al patronatului bancar.

"Alăturarea ING Bank la organizaţia noastră patronală este dovadă faptului că CPBR este perceput că fiind construit conform unui model viabil la nivel european, cu scopul de a sprijini întărirea încrederii în sectorul bancar şi dezvoltarea economică a României", a declarat Steven van Groningen, Preşedintele Consiliului Director al CPBR. "Acum avem deja cinci membri şi suntem deschişi participării altor bănci care doresc să se alăture demersului nostru".

"Dorim să fim parte a aceastei iniţiative, pe care o considerăm o platforma solidă de dialog constructiv cu angajaţii, consumatorii şi cu întreg spectrul de autorităţi guvernamentale, legislative şi de reglementare", a declarat la rândul sau Michal Szczurek, CEO al ING Bank România. "Vrem să contribuim la o dezvoltare sănătoasă a sectorului bancar ca participanţi pe termen lung pe piaţă românească".

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, cu 20 de ani de prezenţa pe piaţă locală. Conform datelor de la sfârşitul anului 2013, ING Bank România avea 1 440 de angajaţi şi active totale de 18,076 miliarde lei. Cu un venit net de 844 milioane lei, un portofoliu de credite şi plasamente de 10,556 miliarde lei şi un profit brut de 216 milioane lei, banca avea la sfârşitul anului trecut 218 unităţi, dintre care 187 de retail şi o cota de piaţă a creditelor în lei de 8%, deţinând o cota de piaţă a depozitelor în lei de 6,3%.

Înfiinţat la dată de 28 aprile 2014, CPBR îşi propune să contribuie la creşterea încrederii în sistemul bancar românesc şi la dezvoltarea economică a României, atât că parte a dialogului tripartit cât şi prin ridicarea standardelor bancare ca bază a protecţiei reale a consumatorilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb