ING Groep pregăteşte vânzarea subsidiarei ING din Turcia

I.M.
Bănci-Asigurări / 4 martie 2020

ING Groep pregăteşte vânzarea subsidiarei ING din Turcia

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, ia în considerare vânzarea subsidiarei din Turcia, au anunţat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, informează Agerpres.

ING desfăşoară discuţii preliminare cu potenţiali consilieri privind posibilitatea vânzării ING Bank AS, a 12-a mare bancă din Turcia, cu sediul în Istanbul. De asemenea, anul trecut ING a abordat o bancă locală pentru a evalua interesul pentru tranzacţie, susţin sursele.

Încă nu a fost luată o decizie finală iar ING ar putea hotărî păstrarea afacerii, adaugă sursele. Un reprezentant al ING nu a dorit să comenteze informaţia.

Luna trecută, UniCredit a anunţat că şi-a redus şi mai mult participaţia deţinută la Yapi Kredi Bank, a treia bancă din Turcia. Analiştii consideră că decizia este un prim pas al grupului italian de a se retrage complet din Turcia.

Şi banca britanică HSBC Holdings Plc ia în considerare ieşirea de pe piaţa turcă, unde este prezentă de la începutul anilor 2000, au anunţat recent surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Deja, gigantul bancar global a anunţat un masiv program de reducere a costurilor, care vizează concedieri, inclusiv în Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Turcia.

Profitul subsidiarei ING din Turcia a crescut cu 39% anul trecut, la 1,47 miliarde de lire turceşti (238 milioane de dolari) în timp ce activele au scăzut uşor, la 57,1 miliarde de lire turceşti.

În Olanda, şeful ING Groep NV, Ralph Hamers, va prelua conducerea băncii elveţiene UBS de la 1 noiembrie. În cursa pentru succesiune se află Pinar Abay, fostul şef al subsidiarei ING din Turcia.

În ultimele două decenii piaţa turcă a devenit atractivă pentru marile grupuri bancare globale, datorită ritmului solid de creştere a economiei. Printre băncile care şi-au înfiinţat subsidiare în Turcia s-au aflat ING, HSBC, UniCredit şi BBVA (Spania).

Dar criza globală din 2008, criza valutară care a lovit Turcia în urmă cu doi ani şi problemele politice au determinat grupurile bancare globale să-şi schimbe strategia.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb