ING vinde active de peste 10 miliarde de dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 aprilie 2009

Grupul ING este prezent pe piaţa din România cu afaceri bancare, de asigurări, pensii private, leasing şi factoring

Grupul ING este prezent pe piaţa din România cu afaceri bancare, de asigurări, pensii private, leasing şi factoring

"ING Groep" NV, cea mai mare societate de servicii financiare din Olanda, care a apelat la sprijin financiar de la guvern, vrea să vândă active în valoare de până la 8 miliarde de euro (10,6 miliarde de dolari), ca să-şi consolideze capitalul.

Potrivit oficialilor băncii, ING va renunţa la 10 - 15 activitaţi "în timp, şi în funcţie de condiţiile de pe piaţă", astfel încât să obţină între şase şi opt miliarde de euro.

"Un grup de afaceri mai mici, pentru care perspectivele nu sunt clare în ceea ce priveşte poziţia de lider de piaţă, consumă o cantitate disproporţionată de capital", a declarat conducerea ING, subliniind că renunţarea la aceste operaţiuni va permite societăţii să elibereze un capital de aproximativ patru miliarde de euro.

ING ar putea renunţa la divizia de retail din Ucraina, iar activităţile privind asigurările de viaţă din China şi Japonia sunt atent analizate. În Statele Unite, ING va explora "opţiunile strategice" pentru activităţile grupului pe continentul american.

În luna februarie, ING anunţa că îşi analizează operaţiunile după ce a raportat pierderi de 3,71 miliarde de euro pentru ultimul trimestru din 2008. Acesta a fost al doilea trimestru consecutiv cu deficit pentru ING, societate care îşi are rădăcinile în anul 1743.

În ce priveşte primul trimestru din anul curent, rezultatele financiare sunt "semnificativ mai bune" comparativ cu ultimul trimestru din 2008, potrivit spuselor directorului executiv Jan Hommen.

Conform planului de afaceri al ING, societatea se va concentra pe operaţiunile din regiunea Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg), Polonia, România şi Turcia. În sectorul asigurărilor, ING se va concentra pe poliţe de viaţă şi servicii de pensii în Benelux, Europa Centrală, SUA, America Latină şi Asia. Societatea financiară va opera în mod separat diviziile bancare şi de asigurări, dar "sub umbrela unui grup, în vederea reducerii complexităţii".

În octombrie 2008, ING a primit o linie de credit de 10 miliarde de euro de la stat. Banca a eliminat deja mai bine de jumătate din cele 7.000 de posturi la care a anunţat că renunţă, în vederea reducerii cheltuielilor operaţionale cu un miliard de euro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb