Ingrid Zaarour, fost preşedinte al ANRP, urmărită penal de DNA

A.C.
Anticorupţie / 30 martie 2017

Ingrid Zaarour, fost preşedinte al ANRP, urmărită penal de DNA

Ingrid Zaarour, fost preşedinte al ANRP, urmărită penal de DNA

Ingrid Zaarour, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANPR) şi preşedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD), este urmărită penal de procurorii DNA într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu, alături de câţiva foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, potrivit unui comunicat oficial remis Redacţiei.

Printre aceştia se numără şi Ingrid Mocanu, fost vicepreşedinte al ANRP şi fosta consilieră a lui Gabriel Oprea, şi fostul deputat şi vicepreşedinte ANRP Cătălin Theodor Nicolescu. Dosarul vizează supraevaluarea unui teren, evaluat la 2.638.800 de euro, de trei ori valoarea să reală, potrivit procurorilor.

PICCJ transmite: "La data de 14.10.2008, suspecţii Zaarour Ingrid, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Baciu Remus Virgil, Iuoraş Mihnea Remus, Marko Atilla Gabor, Nicolescu Theodor Cătălin şi Canangiu Constantin-Cătălin, în calitate de preşedinte, respectiv membri au aprobat, cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, raportul de evaluare întocmit de suspecta Tudose Doina, evaluator la o societate comercială, pentru un teren care a făcut obiectul unui dosar de despăgubire, deşi se impunea trimiterea dosarului spre reevaluare".

Terenul în suprafaţă de 1.250 mp a fost evaluat la valoarea de 9.492.800 lei (2.638.800 euro la cursul de schimb de la acea dată), de trei ori mai mult decât valoarea reală a terenului. A reieşit că terenul a fost supraevaluat cu 6.120.237 lei, sumă ce reprezintă prejudiciu în dauna statului.

Raportul de evaluare a fost întocmit cu nerespectarea Legii nr. 247/2005 şi a Standardelor Internaţionale de Evaluare impuse de lege şi a fost avizat de suspectul Vişoiu Gheorghe, expert evaluator în cadrul A.N.R.P, potrivit sursei citate.

ICCJ mai precizează: "Astfel, preşedintele şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor - Ingrid Zaarour, Popa Mocanu Ingrid Luciana, Baciu Remus Virgil, Iuoraş Mihnea Remus, Attila Marko Gabor, Nicolescu Theodor Cătălin şi Canangiu Constantin Cătălin, pe de o parte, şi evaluatorul Vişoiu Gheorghe, aveau obligaţia legală să verifice dacă raportul de evaluare întocmit de Tudose Doina, respectă Standardele Internaţionale de Evaluare în sensul de a folosi, drept comparabile, tranzacţii certe ale unor proprietăţi similare vândute şi nu oferte de vânzare speculative publicate on-line".

Potrivit comunicatului, din probele administrate a rezultat că aceştia nu au respectat această obligaţie legală, acceptând şi aprobând acordarea de despăgubiri pe baza unui raport de evaluare în care valoarea de piaţă a fost denaturată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb