INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în primele 2 luni

G.U.
Macroeconomie / 15 aprilie 2021

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în primele 2 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 8,5%, în primele două luni faţă de perioada similară din anul anterior, în timp ce volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut, ca serie brută, cu 29,7%, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică, informează Agerpres.

Statistica oficială relevă faptul că, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 8,5%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+89,6%), comerţul cu autovehicule (+11,6%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+5,6%). În schimb, activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 4,9%.

În acelaşi interval, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 9,4%.

Pe de altă parte, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele două luni a înregistrat o cifră de afaceri cu 29,7% mai mică faţă de perioada similară din 2020, influenţată de reducerea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-54,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-30,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-25,7%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-17,6%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,8%), notează sursa citată.

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în primele două luni din 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 30,8% mai mică raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datele INS mai arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor serie brută în luna februarie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 8%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+13,2%), comerţul cu autovehicule (+10,6%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+8,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,9%).

Potrivit sursei citate, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în februarie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei serie brută în februarie 2021, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 9,2%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+20,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+6,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,0%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+0,6%). Pe de altă parte, activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au înregistrat scăderi de 0,9%.

Datele INS mai arată că volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în februarie 2021, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 18%, transmite Agerpres.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, a înregistrat o urcare cu 9,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+86,7%), comerţul cu autovehicule (+12,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,5%). În schimb, activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 0,1%.

Potrivit datelor INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2021, a înregistrat o creştere cu 9,9% faţă de luna februarie 2020. Pe de altă parte, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 24,3% mai mică comparativ cu luna februarie 2020, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-50,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-22,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-21,9%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-16,7%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,8%).

De asemenea, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2021 a scăzut cu 24%, comparativ cu luna februarie 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb