INS anunţă prelungirea perioadei de culegere a datelor pentru recensământ până la finalul lunii iulie

F.D.
Miscellanea / 21 iulie 2022

INS anunţă prelungirea perioadei de culegere a datelor pentru recensământ până la finalul lunii iulie

Institutul Naţional de Statistică anunţă astăzi prelungirea perioadei de culegere a datelor pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor până pe 31 iulie, potrivit Agerpres.

Prelungirea se aplică în localităţile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică acolo unde, din cauza gradului scăzut de recenzare, există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populaţie rezidentă estimată.

"Decizia a fost luată prin Hotărârea nr. 13/20.07.2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din anul 2021. Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populaţie şi va continua atât în punctele fixe deschise de primării cât şi prin recenzorii de teren. Actele normative care guvernează desfăşurarea recensământului nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie a.c.", precizează INS.

Până la data de 20 iulie au fost recenzate la nivel naţional aproape 17 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 87,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată la începutul recensământului (19,02 milioane).

Pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor, la nivelul municipiului Bucureşti, primăriile de sector au deschis până în acest moment 80 de centre de recenzare fixe, în vreme ce în restul ţării funcţionează peste 700 de astfel de centre.

Cu acest prilej, INS face apel la populaţie să primească vizita recenzorului la reşedinţă sau să meargă la unul dintre centrele fixe de recenzare,se mai spune în document.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. acesta nu este recensamant. este o ordonanta data cu incalcarea legii si este neconstitutional prin intrebarile pe care le contine. este un "interviu" prin care se manipuleaza acordul pentru ca datele sa iti fie prelucrate de niste entitati straine - scopul: codul qr de cetatean chinez - portofelul digital u ie. "statul" stie tot despre noi. nu le trebuie decat acordul (gdpr) pentru ca datele sa poata fi folosite de oricine - physhing adica. mai mult decat atat, nu exista nici o protectie a acestor date. insusi reprezentantul INS a recunoscut ca criptarea este foarte veche si nu face fata noilor tehnologii de hack-uiala. succ-escuri la acceptarea unei eventuale fraude asupra datelor voastre si asupra proprietatii.

    1. Insistenta aberanta cu care autoritatile prelungesc acest "recensamant" este suspecta.

      Este clar ca autoritatile nu vor doar un recensamant statistic, unde pentru statistica, ele ar fi fost multumite cu o participare atat de numeroasa, peste 80%.

      Dar nu, autoritatile vor sa prinda in latul si capcana lor pe toti. Eh, nu au decat sa incerce. Nu deschid usa unor persoane necunoscute, care nu se anunta in prealabil la telefon. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb