INS: Cifra de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, în creştere în semestrul I

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 august 2011

INS: Cifra de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, în creştere în semestrul I

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primul semestru al acestui an atât ca serie brută cu 6,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,6%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică.

În sectorul hotelurilor şi restaurantelor, cifra de afaceri a consemnat o majorare de 6,4%, serie brută, şi de 5,2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În prima jumătate a acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de semestrul I 2010, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,5%, res-pectiv cu 2,8%.

Evoluţia cifrei de afaceri a fost generată, în principal, de comerţul cu autovehicule, care a consemnat o creştere de 2,3%, serie brută, şi de 4,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În luna iunie a acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a cres-cut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 0,4% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,0%. Evoluţia este datorată comerţului cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+8,1%), activităţilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+3,5%) şi comerţului cu autovehicule (+2,4%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 4,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,6% iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 2,3%. Creşterea este generată de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+10,4%), de serviciile provenite din alte activităţi (+4,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,1%) şi activităţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+2,6%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile de jocuri de noroc (-7,5%) şi la activităţi de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-4,1%).

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 10,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,7%. Evoluţia negativă a fost cauzată de scăderile înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-51,9%), la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-12,9%), la comerţul cu autovehicule (-12,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,8%)

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,6%, res-pectiv cu 7,5%.

INS precizează că sursa datelor o constituie capitolul CA (Cifra de afaceri) din Cercetarea statistică lunară privind indicatorii pe termen scurt în servicii (SERV TS), în conformitate cu Regulamentul Consiliului European nr. 1165/1998, Regulamentul Consiliului şi Parlamentului European nr. 1158/2005 şi Regulamentul Comisiei Europene nr. 1503/2006 cu privire la statisticile pe termen scurt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb