• Industrie prelucrătoare:
În cadrul anchetei de conjunctură realizate în această lună de INS, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni comparativ cu cele trei luni anterioare, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%). Totodată, numărul salariaţilor va scădea moderat, soldul conjunctural fiind de -14% pe total industrie prelucrătoare. Preţurile produselor industriale vor rămâ-ne relativ stabile (sold conjunctural +4%).
• Construcţii:
Pentru activitatea de construcţii, managerii estimează, de asemenea, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -3%) şi o scădere moderată a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -11%).
În acelaşi timp, va scădea numărul angajaţilor (sold conjunctural -12%).
Referitor la preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o relativă stabilitate a aces-tora.
• Comerţ cu amănuntul:
Managerii din sectorul de comerţ cu amănuntul au estimat o scădere moderată a activităţii economice pentru următoarele trei luni (sold conjunc-tural -10%). Şi volumul total al vânzărilor de mărfuri, dar şi numărul de angajaţi vor avea o tendinţă de scădere moderată (sold conjunctural -9% şi, respectiv -10%). Preţurile de vânzare cu amănuntul vor creşte (sold conjunctural +25%).
• Servicii:
În lunile iulie-august-septembrie, cererea de servicii (cifra de afaceri) şi numărul salariaţilor vor înregistra scăderi moderate (sold conjunctural -8% şi, respectiv -7%). În acelaşi timp, preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural -3%).