INS: Producţia industrială a scăzut în primele cinci luni cu 1,7% ca serie brută

S.B.
Miscellanea / 12 iulie

INS: Producţia industrială a scăzut în primele cinci luni cu 1,7% ca serie brută

Producţia industrială a scăzut în primele cinci luni cu 1,7% ca serie brută şi cu 1,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică, informează news.ro.

"În perioada 1.I - 31.V.2024, comparativ cu perioada 1.I - 31.V.2023, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 1,7%, ca efect al scăderilor din cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,5%), industria prelucrătoare (-1%) şi industria extractivă (-0,7%)", arată datele INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele cinci luni, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2023, a fost mai mică cu 1,2%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,1%), industriei extractive (-0,7%) şi industriei prelucrătoare (-0,5%).

În luna mai 2024, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 8,8%, din cauza scăderilor industriei prelucrătoare (-9,8%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,3%).

Industria extractivă a crescut cu 0,7%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 6,3%, ca efect al scăderilor industriei prelucrătoare (-7,8%) şi industriei extractive (-1%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a rămas la acelaşi nivel.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 11,1%, ca urmare a scăderilor din cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-12,1%), industria prelucrătoare (-11,5%) şi industria extractivă (-1,8%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 6,5%, din cauza scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,2%), industriei prelucrătoare (-6,5%) şi industriei extractive (-1,4%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb