ÎNSEMNĂRI DIN ROŞIA MONTANĂ (IV) Pictoru`: Cu minerit sau fără, Roşia Montană este, oricum, terminată

VIVIANI MIRICĂ
Ziarul BURSA #Companii / 21 mai 2012

Pictoru`: Cu minerit sau fără, Roşia Montană este, oricum, terminată

Ziarul BURSA a iniţiat o excursie de documentare la Roşia Montană, din care au rezultat câteva articole ce relatează poveşti ale oamenilor, fapte de la faţa locului.

În ediţia din 15 mai, am publicat povestea lui Tudor Deanca, pensionar, în vârstă de 65 ani, care s-a reîntors în satul natal, Corna, să-şi recapete liniştea, după moartea soţiei, şi să facă afaceri în turism şi agricultură. În scurt timp, şi-a dat seama că investiţia lui s-ar duce pe apa sâmbetei, dacă ar începe mineritul în zonă, iar Valea Cornei s-ar transforma într-un imens iaz de decantare.

Astăzi, prezentăm discuţia cu Ion Dumitraş, supranumit Pictoru` în Roşia Montană, după ce a pictat pentru bisericile din zonă.

În episodul următor, vom poposi, din nou, în Corna, să aflăm cine este mulţumit de proiectul minier propus de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) şi cine nu.

Frumuseţea peisajului de la Roşia Montană este izbitoare.

Masivele Cârnic şi Orlea, care intră în aria de exploatare prevăzută de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), sunt clasate drept monumente istorice.

Exploatarea la suprafaţă, propusă de companie, ar conduce la dispariţia masivelor, ar avea loc o modificare de relief.

Aşa cum este astăzi concepută afacerea, ne obligă să alegem între peisaj şi aurul de dedesubt. Este nefiresc, iar alternativa impusă poate fi, de fapt, evitată.

Cel mai normal ar fi să vrem aurul, păstrând frumuseţea peisajului.

Nu ar trebui să alegem ori una, ori alta.

Le putem avea pe ambele.

Tehnologia modernă este suficient de dezvoltată, astfel încât să asigure acest obiectiv.

Dacă nu este, o putem crea.

Muntele poate fi sfredelit, fără să fie distrus.

Se înserează.

Însoţită de o localnică, îi fac o vizită scurtă lui Ion Dumitraş (62 ani), supranumit Pictoru` în Roşia Montană, după ce a pictat pentru bisericile din zonă.

Îl întreb dacă a mai pictat şi altceva în afară de icoane şi imagini pe pereţii bisericilor. Răspunsul lui nu este deloc unul creştin: "Am pictat şi peisaje, şi nuduri...Când pictez o femeie, o răsucesc în toate poziţiile!".

Glumeţ din fire, îmi răspunde în acelaşi stil, când îl întreb dacă a fost miner:

"Întâi am lucrat în mină, la nevas-tă-mea, apoi la RoşiaMin".

Revenind la subiecte mai serioase, Ion Dumitraş îmi spune că, în opinia lui, situaţia din Roşia Montană este fără ieşire:

"Roşia este terminată, că începe sau nu mineritul. Dacă nu începe, vor mai fi în Roşia doar pensionarii, ca mine. Va rămâne zona asta frumoasă, dar pustie.

Dacă începe proiectul minier, iarăşi, Roşia este terminată.

Tot muntele ăsta pe care îl vedeţi (îmi arată Cârnicul) va fi decopertat. Va ajunge o groapă sub formă de pâlnie. Peste tot, împrejur, va fi la fel.

La final, până mai găsesc ei câteva miliarde să ecologizeze zona, să astupe găurile...Ehe! Când or să mai aibă un an până să plece, or să dea faliment!".

Bărbatul, care a lucrat la RoşiaMin din 1975 până în 2006, când s-a închis mina, îmi spune că a fost grafician, deşi meseria lui de bază era de electrician: "Ei, neavând desenator tehnic, au apelat la mine".

Atât de pasionat era de pictură, încât Ion Dumitraş lua orice bucată de lemn pe care o găsea şi care se preta pentru o ramă de tablou, se vorbeşte în sat.

"Pictam peisaje industriale, pentru serviciu... Timp de treizeci de ani, am pictat mii de tablouri: peisaje, nuduri, portrete, icoane...Am pictat pentru biserici din Roşia Montană, Corna, Mogoş, Vârtop, Bucium, Câmpeni... Biserica ortodoxă din Roşia Montană este pictată integral de mine şi afară, şi pe dinăuntru. Am făcut şi rame! ", se laudă Dumitraş, care spune că a renunţat la pictură ca să poată lua ajutor de şomaj.

Îşi aminteşte, cu nostalgie, cum a câştigat premiul trei, apoi locul doi şi, în final, marele premiu la expoziţiile de pictură la care a luat parte, la nivel naţional, în anii `70. Îmi spune, cu fală, că l-a cunoscut pe Adrian Păunescu (care avea o casă în Roşia Montană-n. r.):

"Venea Păunescu în zonă aici şi participa fiecare...erau artişti, muzicieni...".

Pentru Pictoru`, "nu există o zonă mai frumoasă în lume decât Roşia Montană".

"Putem să facem şi turism, dacă vine Ţiriac şi face aici nişte drumuri de acces şi niste crame subterane... Atunci, da. Dar nu din pensia mea. Dacă s-ar ocupa cineva de turism, unul cu bani...Dar nu se ocupă nimeni. Poate este un interes să nu se ocupe nimeni!", este de părere localnicul.

Bărbatul afirmă că nu s-a putut dezlipi de Roşia Montană, deşi a cumpărat două case în Recea, după ce şi-a vândut proprietăţile către RMGC. Vesel, îmi povesteşte: "Nu am putut să mă dezlipesc de Roşia Montană, pentru că o am pe mama aici. Ea nu a vrut să-şi vândă casa. Cu banii de la Gold, am cumpărat două case la Recea.

Nevastă-mea...ba e în Turcia, ba în Grecia, ba în Palma de Mallorca, ba în Spania, ba pe Valea Regilor, cu o parte din banii primiţi de la companie.

Eu m-am întors în Roşia Montană, mi-am cumpărat un petic de pământ, de 110 de metri pătraţi, şi mi-am făcut o căsuţă din lemn, fix pe această suprafaţă".

Când îl întreb ce va face, dacă Goldul începe să cumpere din nou proprietăţi, Pictoru` îmi spune că ar fi de acord să-şi vândă căsuţa şi să se mute, apoi, la mama sa.

"Eu am nişte obligaţii morale faţă de ei. Cu banii de la companie, mi-am rezolvat toate problemele în viaţă. Mi-a dat inclusiv bani să-mi repar casele de la Recea, prost făcute de firma contractată de Gold. Din când în când, mai merg acolo, că am o grădină frumoasă", încheie Pictoru`, pe care îl lăsăm singur, în căsuţa cocoţată pe coama unui deal.

Opinia Cititorului ( 87 )

  1. Nu sutn deacord, in momentul de fata da localitatea este uan terminata dar daca incepe proiectul de acolo atunci toata zoan o sa aibe parte de investitii majore si nu doar in minerit. Sume foarte importante vor fi investite si in partea de turism si in patrimoniu.

    1. si pe langa investitia in turism, patrimoniu, vor fi si in infrastructura, plus ecologizare. De ce sa lasam RM de izbeliste, cand are sansa de mult mai bine?

    de fapt,pe el l-a ajutat deja venirea celor de la Gold, si-a rezolvat toate problemele. Acum a revenit, si-a mai facut o casuta, ca sa mai ia niste bani. Afacerist, pictorul! bravo lui! dar informat asupra proiectului nu prea este: nu stie ca turismul si ecologizarea sunt beneficii de care chiar se va bucura, daca incepe proiectul

    la cat iubeste pictorul Rosia Montana, ii place s-o vada poluata? sau nu stie ca ecologizarea incepe din anul 5 al exploatarii si ultimii 7 ani sunt dedicati exclusiv reabilitarii mediului si inchiderii corespunzatoare a minei? ah, acum ne place proiectul?

    Dar nu mai bine punem mana la munca sa facem ceva folositor? Daca nu aveam aurul, nu am mai fi muncit nimic?

    1. stai linistita, Gabriela, ca ardelenii sunt oameni muncitori si ca sa supravietuieasca au muncit. traiesc doar cu 6 lei/zi, dar reusesc sa se descurce. au mai mults o vaca, au mai strans niste ciuperci. dar astea nu sunt solutii pe termen lung. dezvoltarea durabila care vine cu proiectul, de asta are nevoie Rosia Montana

      Despre ce dezvoltare durabila vorbiti dvs? Faptul ca dupa MAXIM 20 de ani exploatarea se va incheia definitiv si irevocabil, iar oamenii din zona nu vor mai avea nici un loc de munca inseamna pt dvs "dezvoltare durabila"? Iar daca tot sunteti asa de "incantati" de cei de la RMGC puteti va rog sa-mi spuneti ce-i va impiedica sa-si declare falimentul cu un an-doi inainte de sfarsitul celor 20 de ani si sa ne lase cu intreaga responsabilitate a refacerii mediului pe umeri? De asemenea puteti sa-mi spuneti cum am putea avea un dram de incredere intr-o firma care a dovedit ca face fals si uz de fals in acte publice (dovada o gasiti in declaratiile celor de la atelierul de arhitectura OPUS)?

      Ar mai fi multe de spus in legatura cu infractorii de la RMGC si cei care-i sprijina (sper ca sunteti constienti ca, in cazul in care acest proiect criminal ar demara, nu va dura nici macar 10 ani pana cand toti cei care au sprijinit acest proiect criminal vor fi pusi sub acuzatie pentru instigare la genocid si subminarea economiei Romaniei), dar pentru postacii RMGC argumentele si dovezile nu au nici o valoare, singura valoare reprezentand-o banii pe care-i primesc pentru a instiga la distrugerea Apusenilor in numele unei iluzorii bunastari economice. Inchei cu o rugaminte adresata postacilor RMGC : explicati-ne de ce nu se face public contractul de concesiune a aurului nostru ? Daca totul e asa de "frumos si minunat", de ce nu se discuta pe baza contractului de concesiune si a tuturor anexelor sale? 

      dupa 20 de ani, zona va fi dezvoltata economic si nu va mai fi poluata. proiectul antreneaza in jurul sau alte 1000 de firme, din diverse domenii, asa ca locuri de munca nu o sa mai fie in mina, dar o sa fie in alte domenii. Viitorul suna promitator, daca incepe proiectul

      Va rog sa va dovediti spusele cu ajutorul contractului de concesiune si a anexelor sale. Daca nu puteti face asta inseamna ca doar sustineti interesele pecuniare ale infractorilor de la RMGC fiind constient de faptul ca sunteti partas la savarsirea unor fapte penale : instigare la genocid si subminarea economiei Romaniei.

      chiar crezi ca un simplu utilizator de internet are acces la documentele alea? si chiar daca ar avea, cum ar putea printr-un comentariu sa-ti demonstreze tie ca are dreptate. de ce spune Emanuel stiu si eu, lucrurile astea sunt peste tot,le poti verifica si tu cu o simpla cautare pe google. asa functioneaza orice proiect modern (generarea de joburi indirecte la firmele adiacente - transport, constructii s.a.) si confirmarea vine de la Oxford Policy Management.

      Ori sunteti orbi ori prostiti de media care promoveaza proiectul RMCG. In urma lucrarilor va ramane o zona infectata cu cianuri, inclusiv apele subterane. Din care cu placere le-am da sa bea celor ce promoveaza proiectul. Dintre oficialitati! ,jucatoare sau nu. Demararea proiectului in forma propusa de Gold este echivalenta cu un act de tradare nationala. Combinata cu una de Genocid impotriva unei colectivitati umane. Ceea ce in multe tari se pedepseste cu pedeapsa suprema! Noi suntem convinsi ca actualul Guvern Ponta va bloca ,sine die ,acest proiect murdar. De fapt ,autorizatia de mediu nu va mai fi eliberata niciodata. Unei firme a carei existenta este pusa la indoiala.De legile romanesti . Cfm DCNews. Incheind interventia noastra viitorul promitator vine dupa 300 de ani,dle Emanuel...,! Mai meditati..

      C.A., nu stiu de unde ai scos faza ca zona va fi infectata cu cianuri. Asta e aproape imposibil! si stii de ce? pentru ca se va folosi cea mai moderna tehnologie existenta in extractia aurului, cianurile vor fi utilizate doar in circuit inchis si apoi neutralizate, ce ajunge in exterior va fi la concentratii insesizabile, adica 1 picatura de cianura la 1 milion de picaturi de apa. Hai sa nu mai exageram! cred ca toti ne dorim ca Romania sa aiba minerit de ultima generatie si minerit cu cianuri inseamna asta! Si UE il aproba!

      1. O tot dati inainte cu "minunatia"asta de proiect, dar nu sunteti capabili sa ne spuneti de ce se refuza desecretizarea completa a contractului de concesiune si a tuturor anexelor sale. Mai grav, pt toti cei care postati pro-RMGC nu prezinta nici un interes sa aflam in ce conditii s-a facut aceasta concesiune, acest lucru demonstrand ca nu va intereseaza Adevarul legat de RMGC si acest proiect. Ne demonstrati din plin ca pe dvs va intereseaza doar banii primiti pentru a posta pro-RMGC, fara sa aveti capacitatea de a raspunde cu argumente la intrebarile adresate dvs.

      2. Oxford Policy Management NU ARE absolut nici o legatura cu Universitatea Oxford. Va rog sa le scrieri celor de la Oxford si va vor confirma acest adevar. Oxford Policy Management este o simpla firma comerciala care isi urmareste interesele de natura pecuniara, fara sa-i intereseze ce se va intampla in tara "bananiera" numita Romania dupa derularea proiectului. Ei doar isi primesc banii si isi fac treaba astfel incat sa-si merite banii. Doar atat. 

      3. Cine spune ca se va folosi cea mai moderna tehnologie existenta in extractia aurului? RMGC! Cine este RMGC? O firma dovedita ca a facut fals si uz de fals in acte publice. Ce fel de credibilitate are aceasta firma cu un comportament infractional? Zero credibilitate. Si apropo de "cea mai moderna tehnologie" vedeti ca aurul se poate extrage si fara a se folosi cianurile, doar ca in acest caz (care ar afecta mult mai putin mediul si apele subterane) RMGC ar castiga mai putin. Dar cum RMGC-ului nu-i pasa de mediul din Romania ei insista sa foloseasca cianurile si sa ne minta in fata. 

      In concluzie, toti cei care sunt de buna credinta descopera cu usurinta ca RMGC reprezinta doar o adunatura de infractori (repet : dovezile prezentate de atelierul de arhitectura OPUS sunt zdrobitoare in privinta infractiunilor savarsite de aceasta "companie"). In schimb, toti cei care sprijina in orice fel acest proiect criminal vor plati pentru instigare la genocid si subminarea economiei nationale. Asta ca sa nu spuneti ca nu ati stiut ce va asteapta daca proiectul acesta criminal ar fi pus in practica. 

      cremene, poate dumneata nu ai auzit, dar utlimii ani din proiectul lor sunt dedicati reecologizarii, reecologizare pentru care se si depun garantii financiare enorme. pe care si le pierd daca nu reecologizeaza. Asta, plus reabilitarile de patrimoniu pe care le-au inceput deja plus lucrarile de infrastructura vor face turismul posibil acolo, sa nu mai fie doar o zicala.

      e chiar amuzant intr-un fel ca singurul lucru pe care poti sa il spui e sa acuzi pe altii. in conditiile in care contractul e publicat pe site-ul ministerului economiei. asta la 1. la 2, e chiar amuzant ca dumneata consideri ca Universitatea din Oxford e singura entitate din acea localitate. Poate ar fi mai bine sa te informezi, sa vezi ca Oxford Policy Management e o companie specializata in analiza macroeconomica si in elaborare de politici publice. iar la 3, of of, stii cine spune ca tehnologia pe care o vor folosi e cea mai moderna? Expertii de la Comisia Europeana, de la directoratul de Mediu al Comisiei Europene. plus tarile unde se foloseste acea tehnologie, adica Suedia si Finlanda. deci.... in concluzie o informare de cateva minute arata ca dumneata aberezi. Acum e momentul sa treci la atac, fiindca altceva in afara de a acuza si a arunca cu noroi necesita informare, ceea ce evident nu ai facut

      Stimate/stimata domn/doamna.

      Din ce observ eu dvs ne prezentati drept argumente povestile spuse de infractorii de la RMGC. Sunt doar povesti din moment ce nu exista loc in lumea asta in care RMGC sa fi derulat un proiect similar si sa ne demonstreze ca acolo si-au tinut promisiunile. Baliverne si nimic mai mult. 

      Despre ce garantii financiare vb dvs? Va rog, spuneti-ne care este cuantumul acestora si la ce banca au fost depuse.  

      Multumesc anticipat. 

      Dupa cum vad persistati cu multa "daruire" in dezinformarea dvs.

      1) NU contractul de concesiune si anexele sale sunt publicate pe site-ul Ministerului Economiei, domnule! Pe site-ul lor este publicat Actul Constitutiv al RMGC, domnule! Sunteti capabil sa faceti distinctia intre cele 2 acte, domnule? Act constitutiv = document care arata cine sunt actionarii RMGC, care sunt atributiile acestora, etc.  

      Contract de concesiune = documentul care arata in ce conditii s-a facut concesionarea perimetrului aurifer al Romaniei. Sper ca acum ati inteles si dvs ca NU s-a publicat  

      contractul de concesiune ci doar actul constitutiv. Asadar...mintiti in continuare...doar la asta va pricepeti cel mai bine :) 

      2) Eu nu consider ca Universitatea din Oxford e singura persoana juridica din Oxford, domnule. Eu doar am bunul simt (pe care postacii RMGC nu-l au) de a le spune oamenilor ca Oxford Policy Management NU ARE NICI O LEGATURA cu celebra universitate Oxford, fiind doar o persoana juridica care, in conditiile in care este remunerata corespunzator, face ceea ce i se cere de catre client. Care client, in acest caz, este firma penala RMGC. 

      3) Cea mai moderna tehnologie este cea care nu utilizeaza cianurile, fiind MULT mai prietenoasa cu mediul. In schimb, aceasta tehnologie ar asigura un profit mai mic infractorilor de la RMGC deoarece gradul de recuperare al aurului, argintului si altor metale rare este mai mic decat in cazul in care se utilizeaza cianurile. Acum ati reusit sa intelegi ce spun, stimate domn? 

      Din pacate, dupa cum v-am demonstrat in acest raspuns, dvs sunteti cel care abereaza. Mai mult decat atat, dvs sunteti cel care minte fara nici o retinere. Dar de ce ne-ar mira acest lucru din moment ce sunteti postacul unei firme dovedite ca a facut fals si uz de fals?  

      Sunteti un pericol pentru romani si pentru Romania, stimate domn/stimata doamna. De aceea. dupa modificarea anumitor Legi, veti plati pentru instigarea la genocid si subminarea economiei Romaniei.

      dar au demonstrat ca si-au tinut permisiunile prin programul de cercetare arheologica, cel mai mare din tara noastra de pana acum, si prin programul de reabilitare de patrimoniu, in curand o sa fie vizitabile din nou galeriile romane vechi de 2000 de ani. Iar garantiile financiare de mediu sunt incluse si in normele europene, se depun dupa ce se da drumul la proiect. e un lucru stiut... ma rog, daca te informezi macar putin afli si asta

      1. e vorba de exploatarea de la Rosia Montana, nu de "perimetrul aurifer al Romaniei", fa distinctia. iar acolo a exploatat statul ani de zile, prin Minvest, care acum e actionar cu participatie gratuita la RMGC. Da, ca e un parteneriat public-privat. 2. Din nou, mai informeaza-te, e vorba de o institutie de cercetare, specializata, printre altele, in analiza macroeconomica. Deci da, daca i se cere o analiza macroeconomica, o sa o dea, doar nu o sa faca un buchet de flori. 3. pana cand o sa repeti asta? de fapt nici nu conteaza, conteaza ce au spus specialistii de la Comisia Europeana, ca e cea mai moderna metoda. iar ei se pricep la asta. Deci dumneata este cel care dezinformeaza si mai rau acuza. crezi ca asta o sa-ti intareasca agumentele inexistente? sau numai dumneata ai voie sa iti exprimi parerea? Pericolul pentru Romania este reprezentat de oameni care ii ataca pe cei care au alta parere, iar dumneata fix asta faci.

    Asa cum se prezinta situatia in localitatea Rosia Montana asa poate fi in viitor tara intreagal.Daca nu se investeste se va alege praful de tara, fara locuri de munca si bani nu poti trai.Trebuie sa fie luate masuri pentru ca deja este alamanta situatia din Rosia Montana si nu numai

    1. Se pare ca cei de la RMGC v-au invatat sa ignorati intrebarile care va incrimineaza si sa tot repetati aceleasi povesti in speranta ca romanii se vor lasa "vrajiti". Din pacate pentru RMGC si postacii lor NOI ne-am saturat de infractorii ca voi. Ne-am saturat pana in gat de voi si va vom trage la raspundere in mod legal pentru tot sprijinul pe care-l acordati, in deplina cunostinta de cauza, acestui proiect criminal.

      Legat de locurile de munca, acestea reprezinta ultimul miraj pe care incercati sa ni-l serviti, dar cine credeti dvs ca mai are incredere in niste mincinosi si infractori dovediti? 

      In cazul in care ati uitat, va reamintesc ca in perioada in care era ministru dl de trista amintire Dan Ioan Popescu ni se promiteau 25.000 (douazecisicincidemii) de locuri de munca!!! Romanii nu au inghitit aceasta minciuna ordinara, asa ca domnii de la RMGC (impreuna cu anumiti tradatori din Ministerul Economiei - se stiu ei singuri si-i stim si noi) au mai redus din coada vulpii. Asa ca, in prezent, nr de locuri de munca este estimat - pentru intreaga perioada de drulare a acestui proiect criminal - intre 200 si 400 de locuri de munca.

      Ce "uitati" insa dvs si ceilalti postaci RMGC sa mentionati este ca majoritatea covarsitoare a acestor locuri de munca necesita pregatire profesionala de specialitate. Din acest motiv majoritatea angajatilor "de nivel superior" vor proveni din afara tarii, romanilor revenindu-le "onoarea" de a efectua cele mai slab remunerate activitati (datul cu tarnacopul, cu lopata, etc). Iar dupa ce s-ar sfarsi acest proiect stiti ce se va intampla? TOTI romanii angajati la RMGC vor deveni SOMERI ! Asta e dezvoltarea durabila pe care o doriti dvs romanilor, ceea ce va transforma intr-un pericol pentru romani si mai ales pentru securitatea nationala. 

      vad ca iti faci un hobby din a ataca pe oricine are alta parere ca si tine. de ce? nu esti capabil de o discutie adevarata? sau traiesti dupa lozinca clasica "ori cu noi ori impotriva noastra"? Credeam ca s-a terminat acea perioada neagra din istoria tarii noastre. in fine, ce uiti dumneata, in infocarea de a acuza pe toata lumea, e ca se vor crea cam 1000 de locuri de munca direct si cateva mii direct si indirect, ca atunci cand apare o investitie majora, locurile de munca nu se creaza exclusiv in cadrul acelei investitii. in fine, ce mai uiti e ca oamenii din Rosia Montana au facut minerit de suprafata din anii '70 si pana in 2006, deci stiu mult mai bine decat tine ce se cere, ce se face acolo. La fel uiti ca sunt o gramada de specialisti atat in tara cat si in alte tari, care deocamdata stau in somaj si asteapta sa se dea drumul la minerit. un alt lucru pe care il omiti cu desavarsire, in timp ce ataci pe toata lumea, e ca somajul in Rosia Montana e de 80% acum. Si din nou, oameni ca tine sunt adevaratul pericol pentru securitatea nationala, dupa cum s-a mai demonstrat atunci cand s-a aplicat la nivel central lozinca "ori cu noi ori impotriva noastra"

      iti dau dreptate, Caline, in tot ce ai zis.Proiectul asta e o reala sansa pentru Romania si imi pare rau ca nu toti romanii vad asta. Lor e doar teama de straini si atata tot.Cremene, mai mult ca sigur, se numara printre cei 18% dintre romani care nu sunt de acord cu proiectul. restul,de 82%, conform unui sondaj IRES, sunt de acord. Majoritatea decide.

    pai prin proiectul asta, prin cum e facut, o sa se poata face si minerit si turism, ca o sa refaca infrastructura, o sa reecologizeze zona, inclusiv mizeria lasata de stat, iar reabilitarile de patrimoniu le-au inceput deja. iar prin redeschiderea mineritului localitatea o sa revina la prosperitatea pe care o atinsese odinioara

    1. Voi sunteti incredibili, sunteti postacii perfecti.

      Domnule Calin, te rog frumos, din moment ce stii atatea despre RMGC si proiectul lor (e clar ca stii f multe despre ei din moment ce tu esti convins ca povestile lor ar fi altceva in afara de fabulatii) sa-mi raspunzi si mie la urmatoarele intrebari: 

      1) Cine spune ca se va folosi cea mai moderna tehnologie existenta in extractia aurului? RMGC! Cine este RMGC? O firma dovedita ca a facut fals si uz de fals in acte publice. Ce fel de credibilitate are aceasta firma cu un comportament infractional? Si apropo de "cea mai moderna tehnologie" vedeti ca aurul se poate extrage si fara a se folosi cianurile, doar ca in acest caz (care ar afecta mult mai putin mediul si apele subterane) RMGC ar castiga mai putin. 

      2) Despre ce dezvoltare durabila vorbiti dvs si ceilati postati ai RMGC-ului (fac abstractie de faptul ca o buna parte dintre postari sunt de pe acelasi IP)? Faptul ca dupa MAXIM 20 de ani exploatarea se va incheia definitiv si irevocabil, iar oamenii din zona nu vor mai avea nici un loc de munca inseamna pt dvs "dezvoltare durabila"? Iar daca tot sunteti asa de "incantati" de cei de la RMGC puteti va rog sa-mi spuneti ce-i va impiedica sa-si declare falimentul cu un an-doi inainte de sfarsitul celor 20 de ani si sa ne lase cu intreaga responsabilitate a refacerii mediului pe umeri? De asemenea puteti sa-mi spuneti cum am putea avea un dram de incredere intr-o firma care a dovedit ca face fals si uz de fals in acte publice (dovada o gasiti in declaratiile celor de la atelierul de arhitectura OPUS)?  

      Mai sunt multe alte intrebari, dar m-as simti onorat sa-mi raspundeti macar la aceste 2 intrebari. 

      In primul rand as aprecia daca nu m-ai acuza, desi vad ca acuzatiile nefondate iti sunt specialitatea. Legat de 1, repet, cei de la Comisia Europeana, specialistii, sustin ca metoda cu cianuri, cum e folosita la scandinavi si cum o au in proiect astia de la RMGC, e cea mai moderna si mai sigura metoda. In plus, e o metoda extrem de costisitoare, din toate punctele de vedere, deci e o prostie sa spui ca "ar castiga mai putin" daca nu ar folosi-o. iar la concentratia care se gaseste la Rosia Montana e singura metoda. Legat de 2, din nou, acuzatii fara vreo baza, si din nou aceeasi intrebare cu declaratul falimentului dupa 20 de ani. Dar din nou, exista garantii financiare de mediu pe care ei le pierd daca fac asta. Iar reabilitarile de patrimoniu si infrastructura reconstruita raman. M-as simti onorat daca ai fi capabil sa porti o discutie fara sa arunci cu acuzatii in stanga si in dreapta

      Domnule, sunteti bun :) Va meritati argintii pe care-i primiti din partea RMGC. Orice vi s-ar spune, dvs o tineti una si buna precum copiii mici care, atunci cand nu vor sa auda ce li se spune, isi baga degetele in urechi si spun mereu : LA,LA,LA,.....

      Eu nu va acuz, eu fac doar niste constatari de bun simt pe care orice om de buna credinta le poate face. V-am demonstrat ca ATI MINTIT cand ati afirmat ca, in ceea ce priveste Contractul de concesiune, acesta ar fi postat pe site-ul Ministerului Economiei. V-am demontat MINCIUNA si acum ce faceti dvs? In cel mai pur stil "smecheresc" va prefaceti ca ati "uitat" de minciuna dvs de mai sus si abateti discutia pe alte directii in speranta ca nu voi reusi sa va demasc ca mincinos si in privinta celorlalte afirmatii pe care le faceti. 

      Nu ne-ati spus, stimata persoana, ce este prevazut in contractul de concesiune in cazul in care RMGC s-ar declara in faliment dupa 18 ani de exploatare. CUI revin toate costurile legate de refacerea mediului? Daca nu stiti (pt ca, nu-i asa, contractul de concesiune si anexele lui sunt SECRETE) atunci cum puteti avea "sfanta" lipsa de bun simt sa ne spuneti ca RMGC-ul isi va respecta promisiunile? Cum de aveti lipsa de bun simt sa cereti romanilor sa creada in balivernele insirate de o companie care a fost demascata ca a facut fals si uz de fals in acte publice? CE aveti de spus despre dovezile incontestabile prezentate de Atelierul de Arhitectura OPUS care ne arata cum RMGC-ul a falsificat raportul intocmit de aceasta firma de arhitectura si, in forma falsificata, l-a transmis catre Ministerul Mediului? Dvs vreti sa convingeti romanii sa aiba incredere in cuvantul unor infractori, nu-i asa?

      Cu tot respectul, in momentul in care toti sustinatorii acestui proiect criminal vor fi trasi la raspundere, nu veti avea nici cea mai mica scuza. Dovediti atat de multa rea vointa incat este clar ca, in schimbul catorva arginti, tradati Romania si poporul roman. Iar rasplata pentru tradare va fi din nou aplicata in Romania, in curand, intr-un mod cat se poate de LEGAL. Mai vb atunci, stimat/stimata postac al RMGC. 

      Din nou, tot ce spui sunt acuzatii si aberatii. Dar din nou, vad ca ignori (de ce?) faptul ca garantiile de mediu sunt prevazute de normele europene. Pentru ca tara noastra face parte din UE, normele alea se adopta si in legislatia nationala. Adica, garantiile alea financiare de mediu sunt in lege. Si se depun cand se da drumul la proiect. Daca nu poti sa pricepi acest lucru, atunci orice discutie cu dumneata este complet inutila, pentru ca esti capabil doar de acuzatii de doi bani!

      Deoarece site-ul nu imi mai publica mesajele trimit acest mesaj de test pentru a verifica daca macar un text mai scurt este publicat.

      Domnule/Doamna

       

      Ati afirmat ca "e chiar amuzant intr-un fel ca singurul lucru pe care poti sa il spui e sa acuzi pe altii. in conditiile in care contractul e publicat pe site-ul ministerului economiei". 

      Asadar ati afirmat ca este publicat Contractul de concesiune, iar eu v-am demonstrat ca ATI MINTIT deoarece Contractul de concesiune si anexele sale nu sunt publice (asa cum dezinformati dvs). Public este doar Actul constitutiv al RMGC. Iar dvs aveti din nou lipsa cronica de bun simt sa ma acuzati pe mine ca spun aberatii :). De ce spun aberatii? Pentru ca v-am demascat ca fiind o persoana care minte fara nici o retinere? :) 

       

      De asemenea, v-am demonstrat ca RMGC este o firma formata din infractori ce au savarsit fapte de ordin PENAL : fals si uz de fals in acte publice. Avand in vedere ca nu puteti denigra acest adevar (demonstrabil oricand cu documente oficiale) ma acuzati, din nou, ca doar acuz. Domnule, cand vorbim despre niste infractori, cum ati vrea sa procedez? Sa-i laud asemenea dvs pe acesti infractori? Eu nu sunt un naimit, domnule! Si nici alti 95,88% dintre romani (conform sondajului realizat de Camera Deputatilor si postat pe site-ul acestei institutii). 

      Faptul ca am demonstrat ca RMGC este o firma penala populata cu infractori reprezinta pentru dvs "acuzatii de doi bani"? Asadar, in viziunea dvs, nu este nici o problema ca bogatia de la Rosia Montana (bogatie care apartine POPORULUI ROMAN) a ajuns, cu largul concurs al unor tradatori din conducerea Statului Roman, in mainile unor infractori? Acest fapt, de o gravitate exceptionala, reprezinta pentru dvs "acuzatii de doi bani"? 

      Citind povestile indrugate de dvs pe acest site imi dau seama ca, in ce va priveste, nu se mai poate face nimic. Sunteti o persoana care, pentru cativa arginti, isi tradeaza tara si poporul (pornind de la premiza ca ati fi roman). Si, chiar daca dvs va vine greu sa credeti acest lucru, va garantez ca veti da socoteala in mod LEGAL pentru incitarea dvs la genocid si la subminarea economiei Romaniei. Stiu ca nu ma credeti, dar va rog doar sa aveti putina rabdare si veti simti pe propria piele adevarul celor spuse de mine. 

      Cat timp argumentele sutn de aprtea ta, lafel cum si proiectul are comisia europeana si alte institutii care il aproba, atunci ce spun oamenii deja nu mai conteaza. Uita-te si tu ca mai nimeni nu sem ai uita la ong-uri pentru ca nu au nici un argument

      din nou ignori normele europene si acuzi. ignori faptul ca au toate actele in regula, demonstrat de instante, nu de un anonim pe interne. pe scurt, esti penibil. legat de sondaje, in caz ca nu stii, o cutiuta pe un site web nu e sondaj, e intrebare. dar s-au facut si sondaje adevarate. Opozantii citau un sondaj care spunea ca 78% dintre romani sunt de acord cu inceperea proiectului astuia, iar cei pro citau un sondaj care spunea ca 82% dintre romani sunt de acord. aceste valori sunt foarte apropiate.

      chiar Mircea Toma, un celebru activist anti proiect, recunostea ca majoritatea romanilor sunt de acord cu proiectul. in presa am aflat de un sondaj IRES, unde era procentul de 82%. deci, romanii vor binele semenilor lor, dar mai sunt si cativa, sa le zic uscaturi, care probabil sunt platiti sa fie contra unei vieti mai bune pentru mii de oameni

    Investitiile straine vin si baga bani in aceasta localitate iar in timp reziltatele se vor vedea.Prin dezvoltarea turismului Rosia Montana se va pune pe picioare iar minieritul va fi locul de munca pentru cei care fac aceasta traditie din tata in fiu

    1. Dl Marian,

      Dupa ce userul Calin s-a compromis intr-un mod rusinos (fiind prins cu minciuna) vad ca interveniti dvs si incercati acelasi lucru : sa creati impresia ca proiectul criminal de la Rosia Montana ar aduce beneficii durabile.  

      Domnul meu, mineritul nu va fi "locul de munca pentru cei care fac aceasta traditie din tata in fiu" dintr-un singur motiv : dupa maxim 20 de ani acolo se vor epuiza pentru TOTDEAUNA orice zacamant pretios. Asa ca mineritul VA DISPAREA pentru vesnicie din acea zona (poate doar daca nu cumva veti sugera sa se faca "minerit" printre haldele de steril).  

      In ce priveste turismul, dvs dovediti ca aveti un simt al umorului extrem de cinic : cine credeti dvs ca va vizita acele locuri distruse si cu un lac imens de cianuri? In afara de sinucigasi nu vor fi alti vizitatori. 

      Singurele rezultate care se vor vedea in timp vor fi imbolnavirea oamenilor din cauza infestarii apelor freatice cu metale grele, distrugerea faunei si florei din cauza ploilor acide generate de evaporarea treptata a otravurilor stocate in acel lac artificial, depopularea masiva a zonei respective, obligarea romanilor de a suporta costuri financiare imense pentru reducerea efectelor dezastruoase ale otravurilor ce vor fi lasate in urma de RMGC. Acestea vor fi cateva dintre efecte, domnul meu. Iar pentru aceste efecte sper ca realizati ca vor trebui sa plateasca cat mai multi dintre cei vinovati. Iar primii care vor plati vor fi postacii RMGC, cei care pentru cativa arginti si-au tradat tara si poporul sustinand un proiect criminal. Ganditi-va putin ce vor face romanii (in special ardelenii) cand vor simti pe pielea lor efectele dezastruoase ale proiectului. Nu as vrea sa fiu in locul dvs atunci pentru ca, desi "stapanii" de la RMGC va vor fi uitat atunci, noi nu va vom uita. Dimpotriva, toata durerea si disperarea romanilor generate de dezastrul care va urma la Rosia Montana se va sparge in capul dvs si al celorlati postaci pro-RMGC. Stiu ca nu ma credeti, dar va veti aminti de cuvintele mele la momentul potrivit.

      Nu uitati : sustineti o firma penala populata de o multime de infractori, iar acesti infractori pun la cale un genocid impotriva romanilor precum si un atentat la adresa economiei Romaniei. Acestia sunt oamenii pe care-i sustineti, sa nu ziceti ca nu ati stiut. Iar cei care sustin niste infractori ce sunt, domnule Marian? 

      de ce e criminal acest proiect? pentru ca vrea sa-i salveze pe oamenii aia, ca stopeaza poluarea si relanseaza economic o zona moarta si ca nu se alatura devizei tale ecologiste de a lasa zona sa moara, doar asa, pentru ca sunteti finantati de Soros? criminal e s-o lasi cum e acum, pentru ca in scurt timp n-o sa mai existe Rosia Montana, daca tii localitatea, in continuare, in saracie si poluare

      Dl Eugen Paul,

      Dvs vreti sa ne convingeti ca cei care vor sa deruleze acest proiect o fac de dragul oamenilor din acea zona? Vorbiti serios? Chiar vreti sa credem o asemenea gogomanie? :) 

      Cum salveaza acest proiect acei oameni din moment ce majoritatea locurilor de munca ce vor fi bine remunerate nu le sunt accesibile deoarece nu au pregatirea profesionala necesara? Sapa si lopata le vor fi oferite pentru a castiga, PE TERMEN LIMITAT, cativa banuti.  

      Cine spune ca proiectul stopeaza poluarea? RMGC! Cine este RMGC? O firma penala care a savarsit fals si uz de fals in acte publice (pentru ca ziarul Bursa nu permite postarea link-urilor va rog sa dati un simplu search pe google dupa "atelier de arhitectura OPUS+RMGC" si veti avea dovada infractiunilor savarsite de acesti indivizi). 

      In ce-l priveste pe Soros, imi pare rau ca va dezamagesc, dar il consider cel putin la fel de periculos precum cei de la RMGC. Multumesc lui Dumnezeu ca nu am nici o legatura cu acest individ sau cu oamenii sau banii lui. Va vine foarte greu sa credeti ca un tanar antreprenor roman isi iubeste tara si lupta, alaturi de alti antreprenori, impotriva asasinilor economici care vor sa ne sece toate resursele de metale pretioase lasandu-ne saraci si cu moartea in ograda? Chiar asa de greu este sa credeti ca nu toti romanii isi vand sufletele si constiintele pentru cativa arginti? 

      Localitatea se poate dezvolta prin dezvoltarea sectorului zootehnic si al apiculturi, prin dezvoltarea turismului, dar NU S-A PERMIS ACEST LUCRU deoarece zona aceea a fost declarata, in mod ILEGAL, zona monoindustriala. Acest lucru inseamna ca nu s-a permis dezvoltarea zonei in nici un fel, singura dezvoltare acceptata de coruptii din primaria si consiliul local al Rosiei Montane fiind mineritul. Iar acum dvs incercati sa ne mintiti cu nerusinare ca acest proiect criminal va aduce beneficii si va combate saracia intretinuta in mod voit la Rosia Montana?

      Din pacate pentru dvs, va incadrati in aceeasi categorie a postacilor pro-RMGC si, asemenea lor, reprezentati o amenintare pentru securitatea nationala a Romaniei. Tinand cont de acest lucru va promit ca veti fi tratati in mod LEGAL, in curand, asa cum se cuvine unor tradatori. 

      presupun ca Eugen Paul nu vrea sa convinga nimic, pe nimeni. isi da cu parerea, asa cum faceti si dvs. chiar daca nu au experienta necesara,ei vor fi instruiti. asta s-a mai zis in repetate randuri. majoritatea angajatilor vor fi din zona. si nu vine RMGC special ca sa-i salveze pe oamenii aia, dar asta va fi o consecinta directa a investitiei realizate acolo

      vad ca acuzi in continuare pe oricine nu are parerea ta, altceva nu esti in stare... si pe langa asta si aberezi in continuare. in primul rand, oamenii de acolo au experienta in minerit, sunt calificati, in al doilea rand exista foarte multi specialisti in tara sau care au plecat deocamdata din tara. in al treilea rand, poluarea se stopeaza prin reecologizarea pe care o propun cei de la RMGC, pe banii lor. in al patrulea rand, e greu sa faci zootehnie sau apicultura intr-o localitate POLUATA cu ape acide, care, din nou, vor fi curatate dupa ce se da drumul la proiectul asta. Si nu in ultimul rand, conteaza ce vor oamenii din Rosia Montana, iar oamenii de acolo vor aproape toti sa inceapa proiectul asta. PUNCT

    Cat timp ei au inceput deja sa investeasca in zoan asta indica ca vor sa se tina de cuvant. Nici o zoan din tara nu a avut parte de investitii atat de majore in patrimoniu sau zona turistica, cel putin nu recent

    1. Domnul meu,

      Daca vrei sa iei de la niste "tampiti" (pt ca asa ne considera ei pe noi) resursele de metale pretioase e firesc sa le oferi, in schimb, niste "margele". Suntem tratati precum triburile salbatice din trecut, domnule. Acelora li se dadeau margele din sticla colorata in schimbul aurului, noua ni se dau niste sume infime de bani (asta vizavi de investitiile in patrimoniu) pentru a ne determina sa ne dam bogatiile. Cat de "inteligent" trebuie sa fii pentru a accepta un asemenea schimb? Mai ales cand cei care iti ofera "margelele" sunt infractori dovediti. 

      nu privesti cum trebuie lucrurile. nu iti ia nimeni nimic. se exploteaza in parteneriat si iti revine si tie cota aferenta. Cei care ofera despagubirile nu sunt infractori dovediti (astept dovada!?), ci personalitati de renume mondial in minerit, care conduc business-uri de succes si sunt apreciati peste hotare. numai noua ne e frica de straini!

      hai ca sunt curios, ce inseamna pentru tine sume infime de bani? primim 20% din dividende, pentru care nu trebuie sa scoatem niciun leu dela buget, primim redeventa, primim taxe si impozite, in total peste jumatate din profituri. dar ce inseamna asta? nimic daca nu compari. Cu ce? hai cu cei mai mari producatori de aur din Europa, adica cu Suedia si Finlanda. In niciuna dintre aceste tari statul nu are participatie gratuita la proiectele miniere de extragere a aurului, iar in Finlanda nici macar redeventa nu au, in Suedia e de doua ori mai mica decat la noi. Acum, spune-mi ca scandinavii sunt triburi.

      probabil la sume infime de bani se refera la banii pe care i-a bagat deja RMGC in Romania aka 500 mil dolari. probabil dispune de o gramada de bani, daca suma asta i se pare infima!

      Sa sti ca multi nu aduna sumele pe care le primim si raman doar al redeventa sau al sume din astea mici. Important ete totalul, ca ajungem la peste 50% din valoaera proiectului, iar sumele care ar intra in economie nu sunt deloc de neglijat

      Dl Calin, dupa ce v-am dovedit ca sunteti un MINCINOS (ati afirmat ca este postat pe site-ul Ministerului Economiei Contractul de concesiune, ceea ce este o MINCIUNA) vad ca tot incercati sa le dovediti stapanilor ca va meritati banii. Nu conteaza cat mintiti, important este sa tot postati in apararea infractorilor de la RMGC,nu-i asa?

      Redeventa de care vorbiti dvs este de NUMAI 4%!!! Aceasta redeventa este singurul castig CERT, toate celelalte sunt castiguri PROBABILE, adica incerte. Cei 19,3% din dividende vor fi incasati din profit, iar daca domnii contabili de la RMGC (cu o mare experienta internationala, sunt convins) vor reusi sa scoata un profit cat mai mic Statul Roman va incasa niste sume infime.  

      Cand vorbiti despre scandinavi uitati sa vorbiti si despre nivelul corupitiei existent la ei fata ce cel existent la noi. Ce credeti ca ar fi patit RMGC daca ar fi savarsit in Suedia sau Finlanda faptele de fals si uz de fals savarsite in Romania? Ar fi fost dati afara din acele tari in suturi ! ce au patit in Romania? NIMIC! Autoritatile din aceasta tara au inchis ochii la infractiunile savarsite de cei de la RMGC! Acest lucru inseamna ca,odata cu lansarea acestui proiect, RMGC va putea sa faca orice in Romania deoarece autoritatile noastre sunt, intr-o proportie covarsitoare, CORUPTE ! De aceea orice comparatie cu acele tari unde nivelul de coruptie este infim este nula si neavenita. daca vreti o comparatie atunci haideti sa discutam despre cum exploateaza genul acesta de infractori resursele de metale pretioase din tarile africane. Si atunci vom vedea ce ne asteapta oe noi, romanii, daca le permitem unor infractori sa ne exploateze resursele noastre de metale pretioase. 

      RMGC vorbeste despre faptul ca a cheltuit in Romania 500 mil dolari, dar sunt incapabili sa dovedeasca cu facturi pe ce au dat acesti bani deoarece majoritatea banilor cheltuiti de ei s-au dus pe spagi (vb cu domnii Radu Berceanu sau Dan Ioan Popescu, de exemplu, ca sa vedeti unde s-au dus acei bani). 

      IMPORTANT ESTE SA FIE DESECRETIZAT CONTRACTUL DE CONCESIUNE CU TOATE ANEXELE LUI. Abia dupa ce va fi facut acest lucru sa mai aveti curajul sa vorbiti despre acest proiect. Pana atunci argumentele voastre se bazeaza doar pe PROMISIUNILE UNOR INFRACTORI DOVEDITI. Si dupa cum v-am mai rugat si alta data, va rog si de aceasta data sa-mi spuneti ce fel de indivizi promoveaza initiativele unor infractori? (dati search pe google dupa "atelierul de arhitectura OPUS+RMGC" si veti gasi dovezile infractiunilor savarsite de RMGC) .

      ai dreptate, Emi. in buget ajung direct peste 4 miliarde si, per total - direct si indrect, statul ajunge la 56%. chiar nu mi se pare putin si e o sansa mare ca economia sa se redreseze odata venite aceste beneficii. macar nu ne vom mai imprumuta la FMI!

      redeventa aia de 4% e una dintre cele mai mari din Europa. Dupa cum am mai spus, finlandezii nu au deloc redeventa, suedezii au redeventa de 2%, americanii si canadienii la fel. Si fii sigur ca in Suedia sau in Finlanda un proiect ca asta de la Rosia Montana s-ar fi aprobat de mult, s-ar fi pornit de mult. dar poate de aia ei au nivelul de trai pe care il au si noi avem nivelul de trai pe care il avem. in rest, ati ramas penibil..

      Conform reclamei mincinoase difuzate de catre RMGC reiesea ca ajung la bugetul statului 4 miliarde de dolari in mod direct. Dupa ce au fost amendati de CNA au schimbat placa (cum altfel? doar sunt invatati cu minciunea, e in sangele lor) iar reclama lor spune ca ajung la bugetul statului 1,8 miliarde de dolari in mod direct si 2,2 miliarde de dolari in mod indirect (adica cei 2,2 miliarde de dolari reprezinta o suma incerta, estimata de ei). Acum veniti dvs si incercati sa mintiti din nou romanii ca ajung in mod direct la buget 4 miliarde de dolari in conditiile in care pana si RMGC a renuntat la aceasta minciuna. Sunteti in urma cu informatiile si din aceasta cauza ati ramas descoperit datorita minciunii pe care o sustineti, domnule. Nu inteleg, totusi, de ce va platesc cei de la RMGC daca nici macar nu sunteti capabili sa faceti afirmatii care sa nu fi fost deja dovedite ca fiind afirmatii mincinoase.

      Toti banii de care vb dvs corespund unei perioade de 20 de ani (adica cei 1,8 miliarde de dolari ar urma sa intre la bugetul statului in 20 de ani, la fel si cei 2,2 miliarde de dolari incerti ar urma sa intre la buget tot in 20 de ani). Acum, folosind putina matematica elementare (sper ca stiti la ce ma refer) reiese ca NOI romanii am beneficia anual de o suma de 90 de milioane de dolari (suma certa) in mod direct si de 100 de milioane de dolari (suma incerta) in mod indirect. Iar dvs veniti in fata noastra si sustineti aberatia conform careia aceste sume anuale de 90 milioane dolari (certi) la care s-ar adauga 100 milioane de dolari (incerti) ar ajuta economia Romaniei sa se redreseze si, datorita acestor sume infime pentru bugetul Statului Roman, nu ne-am mai imprumuta pe plan extern? Sunteti penibil, domnule. Sunteti atat de penibil incat nu inteleg cum de va pot plati cei la de RMGC din moment ce nu doar ca nu le aduceti nici un castig, ci dimpotriva, prin postarile dvs mincinoase daunati imaginii lor deja stiute de infractori dovediti.

      Dar cum sunteti probabil platit (atentie, am spus probabil pentru ca exista totusi o sansa mica sa fiti un postac neplatit care inca mai crede ca exista Mos Craciun) este de inteles ca veti continua sa va debitati ineptiile. Asa ca va doresc multe "succesuri" ! :) 

      Am ramas penibil pentru ca v-am demascat ca fiind un mincinos? :)

      aportul la bugetul de stat este foarte mare, la fel si aportul la PIB este foarte mare, in alte tari s-ar fi dat drumul de mult la un asemenea proiect. partea trista e ca si la noi se putea porni mai repede, ar fi intrat banii in economie cam prin perioada crizei si cu siguranta ne-ar fi fost mult mai usor, mai ales daca iei in considerare faptul ca la noi, criza a fost cauzata partial de deficitul enorm de cont curent, care se echilibreaza cel mai bine prin investitii straine directe

      Domnule/doamna postac mincinos/mincinoasa care poluati acest ziar folosind userul Calin,

      Va rog frumos, mergeti inapoi la scoala (cred ca cel mai bine ar fi sa repetati clasa a 4-a) si invatati putina matematica elementara. De ce spun asta? Pentru ca abia dupa ce veti repeta clasa a 4-a veti fi capabil sa faceti o operatie matematica de o "complexitate" infioratoare pentru dvs : 90.000.000 dolari/150.000.000.000 = 0,0006% din PIB-ul Romaniei !!! Aceasta in cazul cel mai realist, In cazul cel mai optimist, o sa va rog sa mai faceti un efort groaznic pentru dvs si sa impartiti suma de 190.000.000 dolari (cat ar castiga anual Romania in situatia cea mai buna cu putinta) la aprox 150 mld dolari si veti obtine incredibila cifra de 0,0013% din PIB-ul Romaniei. UAU !!! Intr-adevar, impactul acestui proiect la PIB-ul Romaniei este la fel de mare ca ceea ce aveti dvs in pantaloni (rog celelalte persoane sa-mi scuz elimbajul, dar cu asemenea specimene nu se poate discuta altfel).  

      Domnule/Doamna Calin,

      Nu doar ca sunteti mincinos/mincinoasa, dar in plus dovediti din plin ca sunteti si penibil/penibila. Dar ce conteaza acest lucru atata timp cat sunteti platit/platita la numarul de posturi c care ne improscati aici? 

      analistii economici, din tara dar si din afara, au calculat impactul proiectului astuia in economie (daca ai fi ajuns pana in clasa a 11-a ai fi avut si tu macar notiuni de baza) la 1% din PIB. asta contine aportul la bugetul de stat, la cel local, banii adusi in economie, capitalul injectat, banii platiti ca salarii sau cheltuiti in orice fel, pentru ca, nu-i asa, economia unei tari nu inseamna doar bugetul de stat. si, nu-i asa, pretul aurului nu a ramas la nivelul din 2009, a crescut. Asa ca, domnule Cremene, iti sugerez in primul rand sa lasi la o parte limbajul de mahala sau sa te intorci in mahala si in al doilea rand sa nu mai acuzi pe toata lumea, avand in vedere ca dumneata esti cel care simte nevoia de a pune comentarii cu aceleasi aberatii, de fiecare data. iar la cate comentarii ai pus mai degraba tu esti cel platit pentru asta. mai ales ca nu esti capabil sa gandesti inainte sa postezi, doar repeti aceleasi ineptii

      Draga domnule,

      Faptul ca v-am dovedit a fi un mincinos atunci cand, fara nici un pic de rusine, ati afirmat ca este publicat Contractul de concesiune (desi este publicat doar actul constitutiv al RMGC) reprezinta o ineptie? Adica dovedirea unui mincinos reprezinta o ineptie dupa mintea dvs, care ati fost dovedit a fi mincinos?  

      De asemenea, faptul ca RMGC a facut fals si uz de fals in acte publice (dati search dupa "atelierul de arhitectura OPUS+RMGC) reprezinta tot o ineptie? Adica dupa mintea dvs de postac mincinos platit de RMGC dovedirea faptului ca RMGC e o firma penala populata de infractori este o ineptie? Sunteti glumet, domnule :) 

      Impactul de 1% calculat de "analisti economici" platiti de RMGC are aceeasi valoare pe care au avut-o analizele realizate de analistii care, la inceputul anului 2009, incercau sa convinga poporul roman ca imobiliarele vor creste in continuare pana la cer :)  

      Iar in cazul in care, prin reducere la absurd, acest proiect ar avea un impact de 1% din PIB (acest impact fiind calculat in total pentru o perioada de 20 de ani-adica impactul anual asupra PIB-ului ar fi de 0,042% din PIB) atunci cat de tampiti ne credeti pt a inghiti gogoasa cf careia acest proiect ar avea un "aport foarte mare la PIB"? 0,042% aport la PIB vi se pare "un aport foarte mare? Sunteti jalnic/jalnica, domnule/doamna! 

      Limbajul de mahala (folosit o singura data, limbaj pentru care mi-am cerut scuze fata de toti cititorii de buna credinta ai acestui ziar) este cel care vi se potriveste. Minciunile si lipsa dvs de bun simt sunt potrivite mahalalei, de acea m-am adresat dvs asa cum meritati.  

      Sunteti incapabil/incapabila sa explicati romanilor de ce ati mintit ca este facut public Contractul de concesiune si, mai ales,de ce ramane SECRET contractul de concesiune impreuna cu toate anexele sale din moment ce totul ar fi asa de "minunat" pentru noi romanii. Sunteti incapabil/incapabila sa le explicati romanilor cum de a fost cu putinta ca RMGC-ul (stapanul dvs) sa faca fals si uz de fals in acte publice. Sunteti practic incapabil/incapabila sa oferiti macar un singur argument valabil in favoarea acestui proiect criminal (in afara de vorbaria goala a infractorilor de la RMGC - trebuie sa fii tampit ca sa crezi in onestitatea si corectitudinea unor infractori). Practic sunteti platit/platita degeaba de cei de la RMGC.  

      Eu sunt un tanar antreprenor roman care, alaturi de alti antreprenori din aceasta tara, nu va va permite, sub nici o forma, sa va bateti joc de acest popor si de aceasta tara. Ne iubim tara, ne iubim poporul si nu vom permite unor asasini economici (si slugilor lor) sa distruga iremediabil o parte din Romania. Nu suntem niste tradatori asemenea postacilor platiti de RMGC si vom face absolut tot ce este necesar pentru a determina modificarea anumitor Legi astfel incat toti cei care au promovat acest proiect criminal sa fie judecati si sa plateasca pentru instigare la genocid si subminarea economiei Romaniei. Sper ca acum ati reusit sa intelegeti, draga domnule/doamna postac, ca noi nu suntem lichele asemenea dvs. Ne iubim tara si o vom apara de lichelele asemenea dvs cu orice pret. Iar pe cei asemenea dvs o sa-i facem sa plateasca pentru toate nenorocirile pe care au incercat sa le aduca pe capul poporului roman. 

      hai mai du-te pe la scoala. zici ca un aport de 1% din PIB de la o singura companie e putin? Esti o gluma. Atat

    Rosia Montana s-a nascut, s-a dezvoltat si a supravietuit gratie doar activitatii miniere. Daca nu se mai exploateaza, cum e acum, zona e moarta. Daca se exploateaza, zona este relansata economic si oamenii vor putea trai bine-mersi, cu un loc de munca stabil. Pictorul ar trebui sa stie lucrurile astea, el e deja batran, dar sunt mutli ca el, cu experienta valoroasa in mina, care le-ar putea asigura un trai cel putin decent

    Ma adresez dvs, romanii de buna credinta carora va pasa de ceea ce se intampla cu vietile noastre si ale copiilor nostri, precum si cu viitorul Romaniei. Va rog sa va implicati din ce in ce mai mult in stoparea infractorilor de la RMGC deoarece, in cazul in care acest proiect s-ar derula, noi si urmasii nostri vom plati cu sanatatea si cu banii nostri urmarile acestui proiect. Va rog sa va informati si sa vedeti ca discutam despre o firma penala populata de infractori, o firma care nu are nici o retinere din savarsirea infractiunilor de ordin penal (dati search pe google dupa "atelierul de arhitectura OPUS+RMGC").

    Va rog sa va implicati deoarece de stoparea acestor infractori depinde viitorul copiilor si nepotilor nostri. Aurul din zona Apusenilor trebuie sa le fie lasat mostenire lor, fara a permite unor asasini economici sa-l extraga pana la epuizare in cativa ani si sa distruga iremediabil zona Muntilor Apuseni (daca ar demara proiectul de la Rosia Montana atunci ar mai demara inca cateva proiecte care sunt in asteptare, toate vizand secatuirea completa a Romaniei de resursele ei de metale pretioase si metale rare).  

    Aceste resurse trebuie extrase abia in momentul in care vor fi puse la punct tehnologii care sa nu mai distruga iremediabil mediul si sanatatea oamenilor. Aceste resurse trebuie extrase de Statul Roman fara a distruge mediul, iar intreaga bogatie trebuie sa revina poporului roman.  

    Stramosii nostri si-au dat vietile pentru a apara acest pamant si aceste bogatii, iar noi sa ne lasam mintiti, manipulati si jefuiti de acesti asasini economici? Daca am face acest lucru cum am putea sa ne mai privim in ochi copiii si nepotii atunci cand ei ar trebui sa plateasca (asemenea copiilor africani) dezastrul pe care l-ar lasa in urma lor acesti asasini economici? Cum am putea sa le explicam ca am permis epuizarea tuturor zacamintelor de metale pretioase si metale rare fara sa ne pese de viitorul lor? Cum am putea sa le explicam ca am permis contaminarea resurselor de apa potabila pentru a permite unor infractori sa isi satisfaca pofta animalica de aur, argint, etc? 

    De aceea va rog, oameni buni, sa va implicati. La un moment dat fiecare dintre noi va parasi aceasta lume, insa copiii si nepotii nostri vor ramane in aceasta tara si vor avea nevoie de un mediu curat, de aer curat, de ape curate si de bogatii pe care sa le exploateze cu mare grija DOAR in folosul lor (si nu in folosul unor asasini economici).  

    Va rog, ganditi-va la cei care vin dupa noi si haideti sa luptam pentru a le oferi sansa unei vieti mai bune decat viata pe care o ducem noi. 

    Va multumesc!  

    1. lucrurile sunt atat de simple, insa dumneata te prefaci ca nu pricepi. Daca se face proiectul asta se aduc bani la bugetul de stat, se aduc bani in economie, se creaza cateva mii de locuri de munca intr-o localitate cu somajde 80%(!!!!), se reabiliteaza cladirile de patrimoniu din acea localitate si galeriile romane vechi de 2000 de ani, care altfel s-ar PRABUSI, se reecologizeaza zona, care deocamdata e POLUATA, cu ape acide, cu halde de steril, cu gropi in pamant. daca nu se face proiectul asta, oamenii de acolo nu mai au cu ce trai, si cu siguranta o sa plece si o sa ramana localitatea pustie. Localitatea ramane poluata. Nu se aduc bani la bugetul de stat, nu se aduc bani in economie. Restul e GARGARA. singurul lucru distrus de aici e gandirea ta, care pare sa fie inexistenta. Cum se distruge mediul daca o sa reecologizeze mizeria lasata acolo de stat? Ai fost macar vreodata pana acolo? Ai vazut cum arata gropile si haldele de steril abandonate? Cum o sa se imbolnaveasca oamenii daca o sa aiba o viata mai buna? Ca o sa aiba acces la sanatate mai de calitate? Ca o sa aiba acces la educatie mai buna ei si copiii lor? Cum se contamineaza apa? Cum? Substantele care se folosesc se folosesc in CIRCUIT INCHIS, si se NEUTRALIZEAZA. si ce ajunge in iazul de decantare e izolat acolo, nu pleaca nicaieri ca o sa fie unul din cele mai sigure baraje din lume, o sa fie impermeabilizat solul si o sa fie o concentratie INFIMA, non-toxica, de substante acolo. Am scris unele lucruri cu majuscule ca poate asa o sa pricepi mai bine. Sau poate macar o sa ai bunul simt sa te informezi macar putin inainte sa comentezi. Macar putin, asa, macar cat de normele europene care sunt in vigoare si care sunt cele mai stricte din lume. Chiar nu e asa de greu, daca vrei. Dar daca tu vrei doar sa dai cu degetele in tastatura, atunci, ce pot sa zic, la revedere.

      Lucrurile sunt atat de simple incat numai un postac ca dvs, platit de RMGC, poate sa faca pe prostul si sa continue sa repete, precum o placa stricata, aceleasi minciuni.

      1) V-am dovedit ca sunteti un MINCINOS in momentul in care ati sustinut sus si tare ca pe site-ul Ministerului Economiei ar fi publicat Contractul de concesiune si anexele sale. Ati avut probabil un mic soc nervos cand ati descoperit ca minciuna dvs este demontata foarte usor deoarece v-am demonstrat ca pe acel site este publicat Actul constitutiv al RMGC si NU Contractul de concesiune cu toate anexele sale. Dar ce conteaza pentru un postac naimit ca dvs faptul ca ati fost dovedit un mincinos? Continuati sa aruncati in noi cu minciunile dvs in speranta ca poate se va gasi vreun naiv sa va creada. 

      2) Va dovediti in continuare incapabil/incapabila sa explicati romanilor cum de a fost cu putinta ca RMGC-ul dvs mult iubit sa faca fals si uz de fals in acte publice (fapte penale, care in orice tara normala - de ex Finlanda sau Suedia - ar fi fost pedepsite cu multi ani de inchisoare pentru capii firmei si cu ostracizarea definitiva a unei asemenea firme penale). 

      3) Va dovediti in continuare incapabil sa explicati romanilor DE CE Contractul de concesiune si toate anexele sale raman SECRETE ! Din moment ce totul este asa de minunat pentru noi romanii de ce sunt secrete aceste documente? Un singur raspuns este cu putinta : deoarece acest contract de concesiune si anexele sale ar trimite la puscarie atat indivizi care au parazitat si paraziteaza institutii fundamentale ale Statului Roman cat si o buna parte dintre sefii si angajatii RMGC. Asa ca, pentru a nu ajunge acesti infractori sa plateasca conform reglementarilor legale, Contractul de concesiune si anexele raman SECRETE. 

      4) Conform celor spuse de dvs acest proiect ar aduce, pe parcursul celor 20 de ani de exploatare prevazuti momentan doar pe hartie, un TOTAL de 1% din PIB. Acest lucru inseamna ca acest proiect ar aduce, in fiecare AN, 0,042% din PIB. Sunteti absolut penibil/penibila afirmand ca 0,042% din PIB inseamna un "aport foarte mare la PIB". Jenant,domnule/doamna. Dar faptul ca sustineti cu atata indarjire ca cei 0,042% din PIB reprezinta un aport important pentru Romania arata de fapt disperarea dvs, disperare cauzata de faptul ca nu stiti ce argumente mincinoase sa mai aduceti pentru a va mai primi argintii din partea RMGC. Jalnic! 

      5) Pe vremea cand Dan Ioan Popescu (apropo, de curand i-au fost confiscati aprox 1 milion de euro pe care este incapabil sa-i justifice – oare acesti bani sa fi reprezentat spaga primita de la RMGC?) era ministrul Industriilor, acest individ de trista amintire si oamenii RMGC-ului vorbeau despre 25.000 de locuri de munca !!! Erau atat de disperati sa dea cat mai repede acest "tun" poporului roman incat isi pierdusera orice urma de ratiune si sustineau minciuni atat de mari incat oricine isi dadea seama de ticalosia si coruptia lor. Acum, dupa ce ati invatat din esecul acelor mincinosi, ati mai redus din dimensiunea minciunii si afirmati ca nu vor mai fi create 25.000 de locuri de munca ci doar cateva mii de locuri de munca. Stiti care este insa problema dvs, draga domnule/doamna mincinos/mincinoasa? Insasi documentatia celor de la RMGC va da in vileag ca sunteti mincinosi deoarece, pe perioada de exploatare a proiectului (maxim 20 de ani) ar fi create in jur de 217 locuri de munca “permanente”. Asta este numarul real de locuri de munca ce vor fi create, in nici un caz mii de locuri de munca cum mintiti dvs (se mai mira oare cineva ca un mincinos/mincinoasa nu stie decat sa minta continuu?). 

      6) Sunteti atat de disperat ca nu aveti nici un argument valid in favoarea derularii acestui proiect criminal incat cadeti intr-un penibil gretos. Singur recunoasteti ca, in ce priveste galeriile romane, acestea sunt vechi de 2.000 de ANI ! De 2.000 de ani aceste galerii exista si dvs, in disperarea dvs, le spuneti romanilor ca aceste galerii s-ar prabusi acum daca nu se da drumul proiectului? Sunteti penibil/penibila! :)) Acele galerii se vor prabusi, din cauza dinamitarilor zilnice ce ar fi realizate de RMGC, daca se da drumul proiectului. Altfel ele vor sta in picioare inca cel putin 2.000 de ani de aici inainte. Stiu ce spun, le-am vizitat si am vb cu oamenii de acolo. Mai mult chiar, stiind ca aceste galerii ar fi distruse daca ar demara proiectul, o echipa de arheologi francezi le-au reprodus in Franta si vor sa scoata bani de pe urma vizitarii acelor reproduceri (acestea ramanand singura amintire a galeriilor romane daca ar demara proiectul). 

      7) Daca nu se face acest proiect oamenii de acolo vor putea sa traiasca de pe urma cresterii animalelor, al apiculturii si al turismului. Bineinteles, asta daca nu cumva CORUPTII din Primaria si Consiliul Local al Rosiei Montane vor mai incerca, inca o data, sa interzica orice activitate in afara de minerit (asa cum au mai facut, iar pentru asta vor plati deoarece multi dintre ei erau in incompatibilitate cand au decis ca la Rosia Montana nu este voie sa faci nimic altceva in afara de minerit). 

      8) Dupa cum v-am demonstrat mai sus, argumentul conform caruia s-ar aduce bani la bugetul Statului sau in economie este o minciuna sfruntata deoarece sumele care ar intra la buget sunt infime, iar sumele care ar intra in economie sunt povesti numai bune pentru cei care inca mai cred in Mos Craciun . Poate ca in economie ar intra totusi cativa arginti daca tinem cont de spagile pe care cei de la RMGC vor incerca sa le dea celor care ar trebui sa-i controleze. 

      9) Va rog, nu ma acuzati pe mine de ceea ce va este dvs caracteristic. Cel care are gandirea distrusa sunteti dvs, un mincinos/o mincinoasa dovedit/dovedita care sustine initiativele unor infractori dovediti. 

      10) RMGC-ul ne spune frumos, in povestile pe care ni le indruga, ce grija vor avea ei de mediu (am vazut foarte bine cata grija au de mediu acest soi de indivizi penali care au demarat proiecte similare in tarile africane - iar Romania este considerata si tratata de acesti asasini economici ca o tara din lumea a treia).  

      In concluzie, vazand dvs ca ati fost dovedit/dovedita drept mincinos/mincinoasa incepeti sa veniti cu argumente penibile pe care nici un copil nu le mai crede si va feriti, precum cel cu coarne de tamaie, sa ne explicati de ce NU SE DESECRETIZEAZA Contractul de concesiune si anexele sale sau cum de este cu putinta ca stapanii dvs de la RMGC sa savarseasca fapte penale precum falsul si uzul de fals. Acesti asasini economici au dovedit ca sunt in stare sa minta si sa falsifice orice, iar dvs incercati, intr-un mod penibil, sa convingeti romanii ca acesti infractori vor respecta ceea ce scrie in povestile pe care incearca sa ni le vanda. Penibil, gretos si dezamagitor. 

      Nu va spun la revedere deoarece, cat mai curand – sper eu, veti da socoteala in mod LEGAL pentru ticalosia si nemernicia dvs. Veti plati pentru ca, in mod constient, instigati permanent la genocid si la subminarea economiei Romaniei. 

      Rog toti oamenii de buna credinta sa-mi ierte limbajul care, uneori, devine mai dur. Dar va rog sa intelegeti, oameni buni, ca plange sufletul in mine cand vad ce viitor le pregatesc acesti asasini economici (si slugile lor) generatiilor care vin dupa noi. Uitati-va la toti cei dragi dvs si intrebati-va : daca maine nu voi mai fi pe acest Pamant ce viata si ce viitor vor avea cei la care tin? Cum am putea sa permitem acestor nemernici sa distruga toata zona Muntilor Apuseni, sa epuizeze pentru VESNICIE resursele de metale pretioase si metale rare, iar copiilor si nepotilor nostri sa le lase o tara epuizata si otravita de metale grele?  

      Va rog sa va implicati in apararea viitorului si vietiii celor dragi dvs. Va rog sa va informati in legatura cu acest proiect criminal, va rog sa va convingeti singuri ca avem de a face cu o firma penala populata de infractori si tradatori care, in schimbul catorva arginti, va vand si pe dvs si pe copii si nepotii dvs. Si va mai rog un lucru : ganditi-va ce merita asemenea asasini economici si, mai ales, asemenea tradatori care, fara nici o ezitare, sprijina cu toate puterile pe cei care vor sa distruga viitorul si vietile celor dragi dvs. 

      Informati-va, implicati-va si luptati pentru vietile si viitorul dvs si al celor dragi dvs. 

      Va multumesc!

      ... esti ca un Spambot

      1. mai du-te pe la scoala ca vad ca nu stii sa citesti, contractul e pe site. 2. din nou te invit sa mai citesti, au toate actele valabile si in regula, asta spun instantele. 3. din nou, aberezi. dar am o intrebare, daca tu ai baga cateva sute de milioane de dolari pe explorari geologice, ai publica rezultatele pe toate gardurile si pe toti peretii de Facebook? 4. din nou, mai du-te pe la scoala. nu poti sa imparti aportul procentual in PIB (care e anual) la o perioada de timp. si iintreaba pe oricine care are hab ar catusi de putin despre ce vorbeste sa iti spuna ca un aport de 1% la PIB e enorm pentru o singura companie. ca sa iti fie tie mai simplu, gandeste-te cate companii exista in tara noastra si imparte 100% la numarul de companii si afla cu cat contribuie in medie o companie la PIB. 5. Nu stiu cine e ala si nu imi pasa. Si din nou minti, pt ca se vor crea peste 1000 de locuri de munca directe doar in faza de constructie si aproape 1000 directe in faza de exploatare, plus cele indirecte. Tu zici ca vor fi doar 200, cei de la RMGC au deja vreo 400 de angajati in zona. deci, minti. 6. galeriile alea erau sa omoare niste turisti destul de recent, pentru ca se prabusesc. pentru ca, fiind vechi de 2000 de ani, nu prea mai rezista fara lucrari de reabilitare, pe care cei de la RMGC le-au inceput deja. iar asta poti sa vezi cu ochii tai. deci, minti. 7. oamenii nu pot sa traiasca de pe urma cresterii animalelor sau insectelor, altefl ar face asta de pe acum. dar avand in vedere cat de poluata e localitatea, e imposibil. asta, din nou, poate vedea oricine merge pana acolo. iar daca mergi pana acolo vezi ca se fac si alte activitati, dar in somaj de 80% e greu sa fie prosperitate, nu crezi? deci, minti. 8. vrei sa spui ca cateva miliarde de dolari e putin? 9. prin felul in care pur si simplu repeti aceeasi placa stricata, fara sa aduci niciun argument., doar acuzatii, te acuzi singur, stai linistit. 10. nu numai RMGC ne spune ca vor avea grija de mediu, ci si legislatia europeana, cea mai stricta din lume, garantiile imense de mediu pe care o sa le plateasca. stii, legislatia si garantiille care nu exista in africa. Ai nevoie de o harta sa vezi unde e Romania? Si sper si eu ca oamenii sa se informeze, cat mai multi, ca asa o sa vada ca proiectul asta e unul benefic. desi mi se pare ca oamenii deja au facut asta, de aia 80% dintre romani sunt de acord cu inceperea proiectului 

      Domnule/Doamna,

      Dvs aveti o problema de natura intelectuala - in caz ca nu intelegeti ma refer la IO-ul domniei voastre. V-am explicat, precum la copiii mici, ca Actul constitutiv al RMGC nu are nici o legatura cu Contractul de concesiune + toate anexele sale. Dvs continuati sa sustineti ca pe site-ul Ministerului Economiei ar fi publicat Contractul de concesiune. Rog pe oricine sa intre pe acest site (dati search pe google dupa "Ministerul Economiei") si, in mediul din stanga, sa dea clic pe "Domenii/Sectoare".Dupa aceea, in submeniul care se va deschide, sa dea clic pe "Resurse minerale", iar dupa aceea sa dea clic pe "Contracte". Veti vedea ca apare submeniul "RMGC" pe care va rog sa dati clic. In acest moment aveti in fata ochilor toate documentele publicate in legatura cu RMGC, adica urmatoarele documente : 

      1. Contract de societate 1997 

      2. Statut Euro Gold Resources 1997 

      3. Act aditional nr. 1 euro gold resources 1997 

      4. Acte aditionale 2, 3 4 eurogold resources 1998-1999 

      5. Act constitutiv Rosia Montana Gold Corporation 2000 

      6. Acte aditionale RMGC 2001 

      7. Act aditional RMGC 2002 

      8. Act aditional RMGC 2003 

      9. Act aditional Nr.11 - 2004 

      10. Act aditional Nr.12 - 2004 

      11. Act aditional Nr.14 - 2004 

      12. Act aditional Nr.14 - 2005 

      13. Act aditional Nr.15 si 16 - 2005 

      14. Act aditional Nr.20 - 2006 

      15. Act constitutiv 2007 

      16. Act aditional RMGC 2010 

      17. Act aditional RMGC 2010 

      18. Act constitutiv RMGC 2010 

      19. Act constitutiv RMGC 2011 

      20. Act constitutiv RMGC 2011 

      Acum va rog, oameni buni, sa va convingeti cu ochii dvs ca persoana care posteaza sub userul "Calin" ne minte fara nici o retinere. Aceasta persoana ne considera atat de tampiti incat crede ca, repetand la nesfarsit aceeasi minciuna, vom ajunge sa-l credem. Eu nu va rog sa ma credeti, eu va rog sa va convingeti singuri ca aceasta persoana este un postac platit de RMGC care isi bate joc de noi sustinand in continuare, fara nici o retinere, ca pe site-ul Ministerului Economiei ar fi publicat Contractul de concesiune si anexele sale. Unde este publicat, oameni buni? Tot ceea ce este publicat este actul constitutiv al RMGC si diverse acte aditionale la acest act constitutiv. Doar atat este publicat si nimic altceva. Intrebati-va va rog : de ce ramane SECRET Contractul de concesiune si anexele sale? Ce au de ascuns acesti infractori dovediti si tradatorii care paraziteaza institutii fundamentale ale Statului Roman? 

      Dupa ce v-ati convins ca avem de a face cu o persoana care ne minte continuu si isi bate joc de noi ce credeti ca merita o asemenea persoana?  

      In ceea ce priveste "actele valabile" de care aceasta persoana mincinoasa ne vorbeste, verificati va rog si convingeti-va ca pe data de 5 aprilie 2012 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat irevocabil planurile de urbanism aferente minei de aur propuse la Rosia Montana, votate de catre Consiliul Local Rosia Montana prin Hotararea nr. 1 din ianuarie 2009. In acest moment infractorii dovediti de la RMGC trebuie sa depuna un nou certificat de urbanism care sa reflecte un PUZ valabil. Deci iarasi ne minte, fara nici o retinere, aceasta persoana atunci cand afirma ca RMG ar avea toate actele valabile. 

      In ceea ce priveste aportul acestui proiect asupra PIB-ului, ganditi-va va rog cat de semnificativ poate fi acest aport din moment ce impactul lui anual ar fi de 0,042% din PIB (cei 1% cu care incearca sa ne "ameteasca" acesti infractori reprezinta impactul total asupra PIB-ului pentru intreaga perioada de 20 de ani).  

      In ceea ce priveste faptul ca oamenii nu pot sa traiasca de pe urma cresterii animalelor, apiculturii si turismului, aceasta este o alta minciuna ordinara cu care aceasta persoana isi bate joc de noi. La Rosia Montana oamenii isi pot asigura existenta, in conditii foarte bune si pentru o perioada de sute de ani de aici inainte, ocupandu-se cu cresterea animalelor, cu apicultura si cu turismul. Nu uitati ca noi importam aprox 75-80% din ceea ce consumam, acei oameni au o piata de desfacere enorma si pajisti extraordinare (am fost acolo si le-am vazut, am vb cu cei care nu s-au vandut pe cativa arginti si stiu ca se pot desfasura cu succes asemenea activitati). Totul este sa fie lasati sa dezvolte aceste activitati si sa nu le mai interzica Primaria si Consiliul Local sa dezvolte asemenea afaceri pe motiv ca la Rosia Montana este obligatoriu sa se faca doar minerit. 

      Din pacate avem de a face cu niste infractori de care nu putem scapa decat daca constientizam pericolul mortal pe care-l reprezinta ei pentru noi si pentru copiii si nepotii nostri. Din fericire tot mai multi romani constientizeaza perocolul reprezentat de acesti infractori si incep sa se implice in mod activ petru a-i face sa plateasca asa cum trebuie pentru nemerniciile lor. Iar in ceea ce priveste minciuna lor cum ca 80% dintre romani ar fi de acord cu acest proiect criminal, cautati pe site-ul Camerei Deputatilor sondajul realizat acum cativa ani si convingeti-va singuri ca peste 95% dintre romani sunt impotriva acestui proiect. I-am rugat pe acesti infractori sa-mi spuna cine, unde si cand a realizat aceste sondaje de care tot pomenesc ei si ce credeti ca am primit din partea lor? Nimic, nu am primit nimic deoarece tot ceea ce spun ei sunt minciuni care nu sunt sustinute sub nici o forma de realitate. 

      Va multumesc pentru rabdarea de a citi aceste randuri si va rog sa va implicati si sa ne ajutati sa le oferim acestor infractori dovediti ceea ce merita cu adevarat.  

      Multumesc!

      daca zici ca ai fost acolo, ai vazut apele acide care ies din haldele de steril netratate? ai vazut apele acide care ies din vechile mine? ai vazut cum polueaza solurile, cum polueaza Ariesul? da? si iti place? Iar legat de sondaje, pana si Mircea Toma, cunoscut opozant a recunoscut ca sondajele arata ca 80% dintre romani sunt de acord. iar un buton pe un site nu e sondaj. Si inca o chestie, pe 18 aprilie tribunalul din Cluj a declarat certificatul de urbanism ca fiind perfect legal. Iar Curtea de la Alba Iulia a confirmat lucru asta acum cateva zile. In concluzie, minti

      Draga persoana care, cu 2 postari mai inainte, ati afirmat din nou, cu un tupeu absolut scarbos, ca pe site-ul Ministerului Economiei ar fi postat Contractul de concesiune si anexele sale, iar dupa ce v-am demonstrat ca mintiti incercati sa abateti discutia pe alte directii in speranta ca oamenii vor uita ca sunteti un mincinos/o mincinoasa irecuperabila.

      V-am rugat sa ne spuneti cine, unde si cand a realizat acele sondaje in legatura cu care continuati sa ne mintiti. Cine, unde si cand? Iar pe site-ul Camerei Deputatilor (stiti despre ce institutie vb, nu-i asa?) nu e un buton ci un sondaj de opinie unde oamenii au putut sa-si exprime chiar si opiniile legate de acest proiect, toti cei care au votat IMPOTRIVA proiectului dovedind ca stiu foarte bine ca RMGC este o firma penala populata de infractori.  

      Dvs ne spuneti ca a zis nu stiu ce dl Mircea Toma, unul dintre oamenii lui Soros in Romania? Pai Soros joaca la ambele capete, domnule! Iar daca dl Mircea Toma a afirmat asa ceva a prezentat cumva si dovezile? Adica a spus CINE, UNDE, CAND si CUM a realizat acele sondaje? Sondajul realizat de catre Camera Deputatilor, sondaj la care ORICE ROMAN interesat de acest subiect a avut acces si putea vota, demonstreaza fara putinta de tagada (bine, mai putin pentru slugile platite de catre RMGC) ca peste 95% dintre romani sunt impotriva acestui proiect criminal. 

      In legatura cu apele poluate de la Rosia Montana mentionez ca le-am vazut si mai stiu si ca, in urma cu multi ani, fusesera alocate fondurile necesare depoluarii acelor ape. Mai stiu si faptul ca tradatorii care au parazitat si momentan inca mai paraziteaza o parte dintre institutiile Statului Roman au facut tot ce au putut pentru a stopa depoluarea acelor ape pentru a le oferi infractorilor de la RMGC un argument pe care sa il foloseasca in sprijinul proiectului lor criminal. Acele ape poluate pot si vor fi depoluate de catre Statul Roman, iar aceste costuri vor fi infinit mai mici decat costurile ce ar fi necesare reducerii efectelor dezastruoase pe care le-ar avea acest proiect.  

      Legat de certificatul de urbanism, se pare ca dvs iarasi nu intelegeti. Acel certificat de urbanism a fost eliberat pe baza unui PUZ ce a fost anulat irevocabil! Pricepeti asta? Din moment ce PUZ-ul (actul care statea la baza certificatului de urbanism) a fost anulat atunci si actul emis pe baza acelui act anulat este lovit de nulitate absoluta. Dar e greu de priceput acest lucru de catre un postac platit de infractorii de la RMGC.  

      In incheiere va rog sa ne explicati de ce continua sa ramana secret Contractul de concesiune si anexele sale? Care este motivul? Daca s-ar desecretiza ati fi dovediti cu totii (stapanii si angajatii RMGC) ca fiind niste mincinosi si,unii dintre dvs, chiar niste infractori ale caror fapte intra sub incidenta Codului Penal? Acesta este motivul pentru care acele documente nu sunt desecretizate? 

      cred ca era vorba de un sondaj IRES care spunea ca82% dintre romani sunt de acord cu inceperea proiectului. ce a citat Mircea Toma nu stiu sigur ce sondaj era, dar a spus la TVR ca sondajele arata ca 78% dintre romani sunt de acord cu inceperea proiectului.

    Nu ii inteleg de ce cei care tipa sus si tare impotriva proiectului ce poate salva Rosia Montana.Cum propun acesti indivizi sa puna pe picioare aceasta localitate moarta?

    1. fara minerit, din pacate, aici, nu se poate altfel. Agricultura intensa nu se poate, din taiatul lemnelor si cresterea animalelor nu se poate supravietui pe termen lung, turismul - nu se poate pana nu se rezolva problemele de infrastructura, poluare, patrimoniu (care, de altfel, pot fi rezolvate prin proiectul minier)

    Domnule pictor, va place cum arata Rosia Montana acum? cu poluare, cu saracie, cu patrimoniu degradat, fara activitatea principala care a sustinut-o de 2000 de ani? Nu cred. Ei bine, daca vreti s-o vedeti renascand, sa stiti ca se poate doar prin acest proiect,care vizeaza rezolvarea acestor probleme.

    la Rosia, se practica mineritul de 2000 de ani. de ce tocmai acum, cand exista sansa aceasta industrie sa fie relansata si Romania ar deveni cel mai mare producator de aur din Europa, sa ne opunem?

    1. asa este, localitatea prin minerit s-a nascut si prin minerit a trait, iar asta este ceea ce oamenii vor sa se faca acolo. in cazul asta, de ce sa nu se faca?

      nu stiu nici eu de ce sa nu se faca, decat daca ne dorim ca Rosia Montana sa fie depopulata, ca oamenii de acolo sa moara de foame... Presupun ca nu vrea nimeni toate astea, nu? atunci, sa dam drumul proiectului! Mai repede, daca se poate!

      Domnule Pandele,

      Daca dvs nu stiti nici macar faptul ca, prin realizarea acestui proiect criminal Rosia Montana va fi depopulata aproape complet, atunci este grav. Avand totusi un anumit grad de inteligenta nu v-ati intrebat nici o clipa de ce i-a mutat RMGC-ul pe toti cei care s-au lasat cumparati? Tocmai pentru ca RMGC-ul va fi depopulat, domnule! Aceste mutari ale oamenilor fac parte tocmai din campania de depopulare a acelei zone. 

      Vad ca muriti de grija oamenilor din acea zona, de aceea va rog sa ne spuneti ce vor face acei oameni dupa incheierea acestui proiect criminal. RMGc-ul va parasi Romania, iar acei oameni ce vor face? Minerit nu se va mai putea face deoarece toate resursele de metale pretioase si metale rare cor fi deja epuizate pentru vesnicie de infractorii de la RMGC. In aceste conditii din ce vor mai trai acei oameni? Sau grija dvs pentru ei se intinde strict pe perioada celor 20 de ani? 

      De asemenea, tinand cont de faptul ca pe dvs nu va intereseaza deloc sa stiti ce scrie in Contractul de concesiune si in toate anexele sale, va demascati singur ca fiind postac platit de catre RMGC. Sincer, ma bucur sa vad ca au ajuns cei de la RMGC sa plateasca indivizi ca dvs, incapabili sa ofere cel mai mic argument valabil (de fapt nici macar nu exista argumente valide in acest caz) in favoarea acestui proiect criminal.

      In incheiere va rog sa ne explicati dvs (ceilati postaci RMGC s-au dovedit incapabili sa explice) de ce nu este desecretizat Contractul de concesiune si toate anexele sale. De ce sunt in continuare secrete aceste documente? Pentru a nu fi demascati infractorii de la RMGC si anumiti tradatori din institutii fundamentale ale Statului Roman? 

      ce va fi depopulat, nene? ca o sa faca chiar un cartier nou in Rosia Montana. hai ca aberezi de nici nu mai stii cum te cheama. va fi depopulat daca nu se da drumul la minerit, ca oamenii nu au ce munci!

      Domnule Cremene, 1- nu mi se pare acesta a fi un proiect criminal, cand el chiar aduce un viitor mai bun in zona si 2-dupa inchiderea proiectului, zona va fi ecologizata, cu turism prosper, cu multe afaceri deschise in zona, asta gratie tot RMGC-ului, pt ca investeste in infrastructura, patrimoniu si ecologizare si pt ca atrage in jurul sau alte 1000 de firme, din domenii diverse

    fara minerit Rosia Montana cu siguranta este terminata, oamenii acum mai stau acolo doar pentru ca asteapta sa inceapa proiectul minier, ca altfel nu vor avea cu ce sa isi creasca copiii. dar din fericire localitatea poate reveni la prosperitate prin minerit

    1. Draga domnule postac (platit de catre RMGC) Filip,

      In primul rand va demascati drept postat platit de RMGC deoarece, dupa cum poate vedea oricine, nu va intereseaza sub nici o forma ce scrie in Contractul de concesiune si in anexele sale. De asemenea nu va intereseaza nici faptul ca RMGC este o firma penala care a savarsit fapte ce intra sub incidenta Codului Penal : fals si uz de fals in acte publice. 

      Pe dvs, suflet "sensibil", va intereseaza doar sa aiba o paine copiii din Rosia Montana pentru o perioada limitata de timp (ce se va intampla dupa incheierea proiectului cu ei nu va mai intereseaza). Nu conteaza ca acei copii pot avea o paine mult mai buna si mai sanatoasa daca parintii lor se ocupa cu cresterea animalelor, cu apicultura si/sau cu turismul. Nu conteaza pentru dvs nici faptul ca, dupa ce vor fi epuizate pentru vesnicie resursele ROMANIEI de metale pretioase si metale rare, acei copii (si mai ales copiii pe care-i vor avea peste 20 de ani) vor fi muritori de foame deoarece mineritul va disparea pentru vesnicie din acea zona (nu ar mai exista nici un gram de metal pretios acolo care sa fie exploatat). NU, toate acestea nu conteaza. Pentru dvs, tradator platit de catre RMGC, conteaza doar sa "lacrimati" (mai stim noi pe cineva care tot asa a lacrimat de cateva ori pana acum in public) de "mila saracilor copii" si sa incercati sa manipulati romanii dand de inteles ca tot ceea ce conteaza este sa le dam o paine (otravita mai ales cu metale grele) copiilor de la Rosia Montana. Nu conteaza pentru dvs faptul ca exploatarea s-ar face cu un castig anual (pentru Romania) de maxim 0,042% din PIB. De asemenea nu conteaza nici faptul ca nu stim ce scrie in Contractul de concesiune si in anexele sale legat de CINE si in ce cuantum suporta cheltuielile necesare limitarii dezastrului care ar avea loc in acea zona. Nu conteaza nici faptul ca intreaga zona a Muntilor Apuseni va fi otravita, pentru sute de ani, cu metale grele si alte otravuri. NU, toate acestea nu conteaza deloc pentru dvs pentru ca dvs sunteti un naimit care, pentru cativa arginti, incercati sa-i convingeti pe romani sa-si dea bogatiile de acum pe mainile unor infractori si ale unor tradatori. 

      Tot ceea ce spuneti dvs acum imi aduce aminte de acele persoane care isi arunca copiii in fata masinilor, iar odata schilodit (uneori omorat) bietul copil il santajeaza pe soferul nevinovat cu amenintarea puscariei si-l storc de bani ca sa "aiba grija de cel mic". Procedand la fel ca acesti indivizi, folosindu-va de imaginea acelor copii pentru a primi dvs niste arginti, va dovediti a fi la fel de nemernic si de ticalos ca acei indivizi mentionati mai sus. 

      Inchei adresandu-ma dvs, oamenii de buna credinta care citesc aceste randuri, cu rugamintea de a va raspunde singuri unei intrebari : ce merita genul acesta de nemernici si de ticalosi care, pentru a castiga niste bani, se folosesc de imaginea unor copii fara sa le pese de efectele pe care le au in viitor actiunile lor tocmai asupra vietii acelor copii? Ce merita, oameni buni? Cum trebuie sa-i facem sa plateasca pe acesti nemernici?

      e interesant, am vazut comenatiu identic cu asta si la alt articol, si vad ca postezi la toate comentariile. Si faci pe altii postac? Cine te plateste? nu-ti taie ca dai copy paste? :)))))

      dupa stil, Cremene pare un ongist platit de Soros, care se opune locurilor de munca si unui trai mai bun pentru mii de oameni. Nu vede ca si pictorului asta i-a fost mult mai bine dupa ce a venit RMGC?

      Mult stimate postac pro-RMGC care va castigati argintii postand sub numele de Velicus,

      Banuiesc ca, fiind un om inteligent, ati vazut ca am postat acelasi raspuns in cazul postacului Filip deoarece el este cel care postase cam acelasi comentariu pro-RMGC la 2 articole diferite. Cu tot respectul, tinand cont ca eu imi castig banii din antreprenoriat (si nu din cerseala la RMGC, precum domniile voastre) nu am timpul necesar sa stau si sa raspund, in mod distinct, fiecarui postac platit de catre infractorii de la RMGC. Mai ales ca voi toti, slugile RMGC-ului, spuneti acelasi lucru : hai sa ne dam resursele de metale pretioase si metale rare pe mainile unor infractori dovediti fara sa ne intereseze in ce conditii se face acest lucru. Toti v-ati dovedit incapabili sa raspundeti macar la 2 intrebari simple : 

      1) De ce nu se desecretizeaza Contractul de concesiune si toate anexele sale daca acest proiect ar fi atat de "minunat" pentru noi romanii? 

      2) Cum de este cu putinta sa cereti romanilor sa aiba incredere intr-o firma penala care a savarsit fapte ce intra sub incidenta Codului Penal : fals si uz de fals in acte publice? Cum? 

      Orice om de buna credinta vede ca nu sunteti capabili sa raspundeti la nici o intrebare legata de acest proiect si ca le cereti sa aiba incredere in promisiunile infractorilor dovediti de la RMGC. Si, dupa cum v-am mai rugat pana acum de nenumarate ori, va mai rog o data sa ne spuneti si noua cum se numesc si ce merita cei care, asemenea voua, sprijina cu toate puterile initiativele unor infractori dovediti? 

      In ceea ce va priveste pe dvs, mult stimate si iubite postac platit de RMGC care utilizati userul Marian, imi pare rau ca va dezamagesc, dar il consider pe Soros cel putin la fel de periculos ca voi toti la un loc. De ce cred asta? Deoarece Soros joaca la ambele capete. Tot ceea ce fac pentru a-mi apara tara si poporul de niste tradatori asemenea voua o fac din responsabilitate fata de romani si mai ales fata de generatiile viitoare, fara a astepta vreo rasplata de la nimeni. Eu nu ma opun locurilor de munca si unui trai mai bun pentru mii de oameni. Dimpotriva chiar, dupa cum se poate verifica foarte usor de catre cei indreptatiti in mod legal s-o faca, eu am contribuit pana acum la crearea a cateva sute de locuri de munca cu contract de munca pe termen nelimitat, dar fara sa-mi bat joc vreo clipa de aceasta tara si de mediul inconjurator (asa cum vreti sa faceti voi). Ca toti ceilalti postaci ai RMGC-ului si domnia voastra va dovediti absolut incapabil sa raspundeti macar la cele 2 intrebari de mai sus. Sau cine stie, poate ca si dvs veti sustine, precum userul Filip, ca pe site-ul Ministerului Economiei ar fi postat Contractul de concesiune :)) . De 2 ori a mintiti postacul Filip in legatura cu acest aspect, de 2 ori i-am demonstrat (lucru verificabil usor de oricine) ca este un mincinos ordinar. 

      “Dragii̶ 1; nostri tradatori, vanduti unor asasini economici pe o mana de arginti blestemati, eu si toti ceilalti romani care ne iubim tara si poporul in mijlocul caruia ne-am nascut ne opunem lichelelor si nemernicilor asemenea voua si stapanilor vostri. Ne opunem ticalosilor care incearca sa se foloseasca de imaginea unor copii (asemenea celor care isi arunca copiii in fata masinilor pentru a cere despagubiri) pentru a-si primii ei pretul tradarii lor. Ne opunem secatuirii Romaniei de bogatiile noastre (asa cum ar vrea asasinii economici de la RMGC si de la celelalte firme care abia asteapta sa se lanseze acest proiect pentru a-si lansa si ei proiectele) in loc sa le lasam aceste resurse generatiilor viitoare pentru a le exploata ei in momentul in care vor fi puse la punct tehnologiile ce nu vor mai distruge mediul (asa cum s-ar intampla acum prin distrugerea fizica a acestuia si otravirea – mai ales cu metale grele – a tot ce inseamna viata in zona Muntilor Apuseni). Dar cum sa acceptati voi, niste lichele, ca generatiile viitoare au nevoie de o tara curata, cu un mediu cat mai curat si cu ape care sa nu fie poluate cu otravuri? Cum sa acceptati voi asa ceva din moment ce voi v-ati lasat cumparate constiinta si sufletul (oare aveti habar despre ce vorbesc?) de catre niste asasini economici? 

      Continuati sa aruncati in noi cu minciunile voastre ordinare, dar va asigur ca veti plati in mod LEGAL pentru toata instigarea voastra la genocid si la subminarea economiei Romaniei. Cei care trebuie sa stie cine sunteti, unde stati si cu ce va ocupati au aceste informatii care vor fi bine stocate pentru anii care vin. Iar dupa ce vom modifica legile necesare veti raspunde, ca niste tradatori ordinari ce sunteti, pentru toata nenorocirea pe care ati incercat s-o aduceti peste capul poporului roman. Stiu ca nu ma credeti momentan, dar ma veti crede cand veti simti pe pielea voastra intamplandu-se aceste lucruri. Sunteti un pericol la adresa securitatii nationale a Romaniei si veti fi tratati in curand, in mod LEGAL, asa cum vi se cuvine, adica fara nici o mila deoarece nici voi nu ati dat dovada de mila la adresa acestui popor la a carui manipulare si distrugere contribuiti cu atata zel.

      Hai sa-ti raspund eu. In primul rand, nu-mi place ca-i acuzi pe alti internauti, care ca si tine doar isi dau cu parerea. Eu nu am de unde sa stiu ca tu chiar lucrezi in antrepenoriat sau ca ei sunt platiti de RMGC. Dar un minim respect poti avea pentru altii care au alta parere decat a ta. In al doilea rand, eu nu stiu de nici un fals in acte publice si chiar saptamana trecuta, Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat, inca o data, ca toate documentele RMGC sunt in regula. Nici nu vad cum ar fi fost altfel, avand in vedere ca toata atentia e indreptata asupra lor. In al treilea rand, contractul poate fi rasfoit pe siteul Ministerului Economiei. Complet integral este la dispozitia celor care trebuie sa ia decizii. Nu trebuie sa cunosti tu toate detaliile, pentru ca oricum nu esti tu factor de decizie. Si intervine si concurenta, ceea ce necesita un anumit grad de confidentialitate, ca in cazul oricui proiect. Dai totul pe tava pentru concurenta, adio proiect! Multumesc si sper sa-mi respecti opinia.

      pai se pare ca dai raspunsuri kilometrice fiecarui comentariu, asta inseamna ca esti un postac, mai Cremene mai. iti bati joc de oameni si repeti aceleasi aberatii.

      1. Internautii care sustin, fara nici un argument, realizarea acestui proiect nu doar isi dau cu parerea. Acesti oameni mint dand de inteles ca proiectul e "minunat" pentru romani, dar sunt inacapabili sa explice de ce Contractul de concesiune si anexele sale sunt SECRETE!

      1)Dovada faptului ca sunt platiti de catre RMGC este data de faptul ca pe ei nu-i intereseaza ce scrie in Contractul de concesiune si in anexele sale, nu-i intereseaza in ce conditii (conform acestui contract) ar urma sa se faca proiectul. Pe ei ii intereseaza doar sa se faca proiectul, nu conteaza in ce conditii ! Asta ii demasca ca fiind postaci platiti de RMGC.

      2) Dvs nu stiti de nici un fals in acte publice pentru ca nu va intereseaza sa stiti nimic legat de RMGC. Daca v-ar interesa atunci ati binevoi sa dati search pe google dupa "Atelierul de arhitectura OPUS+RMGC" si ati descoperi cum au falsificat infractorii de la RMGC un raport intocmit de acesti arhitecti si cum, in forma FALSIFICATA DE EI, l-au transmis catre Ministerul Mediului. Acest gen de infractiune se numeste FALS SI UZ DE FALS IN ACTE PUBLICE si se pedepseste de Codul Penal (asta intr-o tara normala, nu intr-o tara macinata de coruptie precum Romania unde infractorii cu bani nu raspund pentru ilegalitatile savarsite de ei). 

      3) Afirmand, precum postacul Filip, ca ar fi publicat Contractul de Concesiune pe site-l Ministerului Economiei, va demascati singur ca fiind un MINCINOS :)) . Daca tot reluati aceeasi minciuna ma obligati sa demonstrez, din nou, ca o asemenea minciuna nu sta in picioare. 

      Asadar dvs sustineti ca pe site-ul Ministerului Economiei ar fi publicat Contractul de concesiune. Rog pe oricine sa intre pe acest site (dati search pe google dupa "Ministerul Economiei") si, in mediul din stanga, sa dea clic pe "Domenii/Sectoare".Dupa aceea, in submeniul care se va deschide, sa dea clic pe "Resurse minerale", iar dupa aceea sa dea clic pe "Contracte". Veti vedea ca apare submeniul "RMGC" pe care va rog sa dati clic. In acest moment aveti in fata ochilor toate documentele publicate in legatura cu RMGC, adica urmatoarele documente : 

      1. Contract de societate 1997 

      2. Statut Euro Gold Resources 1997 

      3. Act aditional nr. 1 euro gold resources 1997 

      4. Acte aditionale 2, 3 4 eurogold resources 1998-1999 

      5. Act constitutiv Rosia Montana Gold Corporation 2000 

      6. Acte aditionale RMGC 2001 

      7. Act aditional RMGC 2002 

      8. Act aditional RMGC 2003 

      9. Act aditional Nr.11 - 2004 

      10. Act aditional Nr.12 - 2004 

      11. Act aditional Nr.14 - 2004 

      12. Act aditional Nr.14 - 2005 

      13. Act aditional Nr.15 si 16 - 2005 

      14. Act aditional Nr.20 - 2006 

      15. Act constitutiv 2007 

      16. Act aditional RMGC 2010 

      17. Act aditional RMGC 2010 

      18. Act constitutiv RMGC 2010 

      19. Act constitutiv RMGC 2011 

      20. Act constitutiv RMGC 2011 

      UNDE ati vazut dvs, mult stimate domn, Contractul de concesiune si anexele sale? Unde? Sau mizati cumva pe faptul ca, tot repetand dvs aceeasi minciuna ordinara, o sa obosesc sa demonstrez, iarasi si iarasi, ca sunteti niste mincinosi? :) 

      Va rog, aratati-le tuturor oamenilor unde este publicat Contractul de concesiune si anexele sale deoarece, dupa cum oricine se poate convinge, pe site-ul Ministerului Economiei NU ESTE PUBLICAT nici un document care sa aiba legatura cu Contractul de concesiune. Ori nu cumva dvs considerati ca Actul constitutiv al unei firme este totuna cu Contractul de concesiune? Este ca si cum cineva ar confunda o batista cu un topor, ceea ce denota o mare “inteligenta”. 

      TOTI ROMANII TREBUIE SA AIBA ACCES LA CONTINUTUL CONTRACTULUI DE CONCESIUNE SI AL TUTUROR ANEXELOR SALE DEOARECE ACELE BOGATII SUNT ALE NOASTRE, ALE TUTUROR! Ati priceput acum? Daca nu ati reusit nici acum sa intelegeti ce spun, va rog frumos sa cititi Constitutia Romaniei! Pana cand nu va fi facut public integral Contractul de concesiune si toate anexele sale si nu vom vedea ce au semnat, in numele nostru, tradatorii care s-au aliat cu asasinii economici de la RMGC, nu avem nici cea mai mica baza de discutie. Tot ce faceti voi, slugile RMGC-ului (sau, daca nu slugi, atunci naivi care inca mai cred in Mos Craciun), este sa debitati aceleasi povesti frumoase rostite de catre infractorii de la RMGC. Chiar va asteptati sa aveti castig de cauza repetand la nesfarsit aceleasi minciuni?  

      In incheiere mentionez ca respect opinia oricui dovedeste ca este interesat de ceea ce reprezinta acest proiect, de actele care stau la baza acestui potential proiect precum si de istoricul firmei RMGC. In schimb, imi provoaca o mare scarba minciunile insiruite de cei care incearca sa ne convinga ca nu conteaza ce scrie in Contractul de concesiune si in anexele sale, nu conteaza ca firma penala RMGC a savarsit fals si uz de fals in acte publice (fapte pedepsite de Codul penal), nu conteaza nimic din toate astea. In schimb, conform gandirii lor ticaloase, tot ceea ce conteaza este SA CREDEM PE CUVANT niste infractori dovediti. Mi-e scarba de asemenea nemernici si-i asigur ca vor plati pentru instigare la genocid si subminarea economiei Romaniei.

      tocmai pentru ca bogatiile sunt ale noastre, ale tuturor, ne intra mai bine de jumatate din profituri in bugetul de stat. si daca e sa compari cu alte exploatari din Finlanda sau din Suedia, vezi ca aia nu au nici redeventa asa de mare si nici participatie gratuita.

      Cine spune asa ceva? Dupa cum reiese chiar din datele prezentate de RMGC si sustinute de postacii RMGC-ului cu atata ardoare, aportul anual maxim pe care l-ar putea avea acest proiect asupra PIB-ului Romaniei ar fi 0,042%. Dvs afirmati ca "ne intra mai bine de jumatate din profituri in bugetul de stat". Cine spune asta? Infractorii dovediti de la RMGC si diverse societati care, contra banilor platiti de RMGC, au scris ce au vrut sa se scrie de catre clientii lor? Atunci cand celor de la RMGC nu le-au convenit rezultatele furnizate de catre cei contractati de ei (a se vedea raportul intocmit de atelierul de arhitectura OPUS) acestia AU FALSIFICAT datele cuprinse in raport si, in forma falsificata, l-au transmis catre institutii fundamentale ale Statului Roman (in acest caz Ministerul Mediului).

      Asadar sa inteleg ca dvs ii credeti pe cuvant pe acesti infractori sau pe cei platiti de ei pentru a le obtine anumite rezultate cu care sa "ameteasca fraierii de romani"? CHIAR NU VA INTERESEAZA DELOC SA VEDETI CE SCRIE IN DOCUMENTELE (CONTRACTUL DE CONCESIUNE+TOATE ANEXELE SALE) CARE VOR STA LA BAZA RELATIILOR JURIDICE DINTRE STATUL ROMAN (ADICA NOI TOTI) SI FIRMA PENALA NUMITA RMGC? Pai in acest caz, domnule, e ca si cum eu as veni la dvs, v-as pune in fata un contract de vanzare-cumpare pe care nu va dau voie sa-l cititi si va cer sa semnati pe ultima pagina PROMITANDU-VA ca veti avea foarte mult de castigat de pe urma acelui contract de vanzare-cumparare. Mai mult chiar, avocatul meu va garanteaza ca totul e ok si va indeamna calduros sa semnati cat mai repede pentru ca dvs sa castigati mai repede cat mai mult. Ati face acest lucru, domnule? In mod cert NU din moment ce nu sunteti lipsit total de inteligenta. Ati cere contractul sa-l cititi pentru a vedea ce este stipulat in el, v-ati angaja un avocat care sa-l analizeze si abia dupa ce l-ati citi si l-ati intelege rand cu rand ati semna (dar numai daca ati vrea sa vindeti ceea ce ar fi stipulat in acel contract).  

      Asa cum nici dvs si nici o alta persoana cu o minima inteligenta nu ar semna un contract fara sa-l citeasca, tot asa si noi vrem sa vedem ce este trecut in Contractul de concesiune si in toate anexele sale care ar sta la baza relatiilor juridice stabilite intre NOI (noi fiind reprezentati de anumiti indivizi din posturi-cheie) si firma penala RMGC. Nu avem incredere in cei care au semnat, LA SECRET, aceste documente si vrem sa ne convingem singuri ca acei indivizi nu se fac vinovati de tradare si subminarea economiei Romaniei. Ce este asa de greu de inteles daca sunteti un om de buna credinta? Singura categorie de indivizi care fac pe prostii si zic ca nu inteleg sunt tradatorii platiti de RMGC pentru a cere necontenit demararea proiectului fara ca noi sa stim de fapt ce scrie in actele care stau la baza acestui proiect.

    Rosia Montana este macinata de saracie, de poluare, de un patrimoniu care se degradeaza tot mai rau pe zi ce trece. Singura solutie pentru rezolvarea acestor probleme este, de ani de zile incoace, proiectul. Dar daca oamenii au vazut ca acesta se tot amana, sunt sigur ca multi rosieni au fost fericiti sa-si paraseasca locuintele pe care oricum nu le aveau cu ce sa le intretina, sa ia bani buni si sa-si faureasca un trai mai bun mai repede decat autoritatile romane sunt dispuse sa-l ofere. Asa a facut si domnu'pictor

    1. si totusi foarte multi oameni au ramas in localitate, chiar daca somajul e de 80%, in speranta ca in curand se va da drumul proiectului astuia minier si ca vor avea din nou locuri de munca

      da, multi oameni au ramas, pentru ca isi iubesc locurile natale si spera ca vor avea un viitor mai bun, daca incepe proiectul. altii au renuntat sa mai traiasca in poluare si au ales sa se mute in cartierul creat special pt ei, de RMGC. Sper ca si cei care au ramas, si cei care vor veni aici sa munceasca, sa-si vada visul indeplinit mai repede

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb