INSTANŢA A DECIS DEFINITIV: Jurnalistul Alexandru Căutiş trebuie să plătească Aeroportului Tuzla peste 5.000 lei

Alexandru Costea
Companii / 30 martie 2015

Jurnalistul Alexandru Căutiș, acuzat de reprezentanţii Aeroportului Tuzla de publicarea unor articole calomniatoare faţă de imaginea companiei de aviaţie, este obligat, printr-o hotărâre definitivă a instanţei, să publice dezmințiri și să plătească amenzi, cheltuieli de judecată și daune morale de peste 39.000 lei (suma care nu include amenzile CNA), dintre care 5.000 lei pentru operatorul Aeroportului.

"Respinge excepţiile lipsei de interes în formularea apelului a reclamantei SC Regional Service SRL şi a depăşirii limitelor cadrului devolutiv a apelului. Admite apelul formulat de reclamanţi. Schimbă în parte sentinţa, în sensul că: Admite capătul de cerere privind obligarea pârâţilor la încetarea încălcării drepturilor personale nepatrimoniale ale reclamanţilor, prin înlăturarea articolelor «Ancheta Ponta ne scoate din Schengen ca să ne bage în Tuzla», «În atenţia ministrului Radu Stroe: Poate România să dechidă un nou punct vamal fix în locaţia unui posibil infractor», «Romaero, cea mai mare fabrică de avioane din România e condusă de un dezaxat sexual», «O incompatibilitate de funcţii mult mai mare decât Aeroportul internaţional Tuzla», publicate de către pârâţi. Admite capătul de cerere privind obligarea pârâţilor, pe cheltuiala acestora la publicarea hotărârii judecătoreşti în varianta on-line, pe speţiile editoriale alocate articolelor şi în varianta tipărită a revistei «Kamikaze». Obligă pe pârâţi către reclamanţi la 9.552 lei cheltuieli de judecată parţiale efectuate la instanţa de fond. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei civile apelate. Respinge apelul formulat de pârâtul Căutiş Alexandru george ca fiind nefondat. Obligă pe apelantul pârât Căutiş Alexandru George către apelanţii reclamanţi la 5.007 lei, cheltuieli de judecată parţiale, în apel", arată soluţia instanţei.

"Conducerea Regional Air Services a demonstrat încă o dată că o campanie de denigrare coordonată de jurnaliști gestionati de concurenţă se poate transforma uşor în reversul ei, printr-o decizie corectă a instanțelor judecătoreşti. Decizia luată de magistrații Curții de Apel București întărește convingerea noastră că respectând legea şi apelând la mijloacele legale de răspuns în astfel de situaţii, interesele necurate nu au nicio șansă de succes. În prezent, pentru speţe similare în curs de judecare, sunt aşteptate, aşa cum este firesc într-un demers corect, concluzii similare", arată un comunicat remis redacţiei de către Regional Air Services, operatorul Aeroportului din Tuzla.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu e nici o problema ca plateste miliardarul Constantei Comanescu ca el a facut comanda :)) Sau poate firma de PR, AMICOM ca ei au facut transporturile de banuti pentru campania de dezinformare. O parte din presa nu actioneaza decat cand este platita. A se vedea ca domnul Cautis latra numai la temele lui Comanescu: Digul de larg, Portul, aeroporturile. Unde are shogunul interese ca doar nu ii intereseaza de prostime

    Nu e nici o problema ca plateste miliardarul Constantei Comanescu ca el a facut comanda :)) Sau poate firma de PR, AMICOM ca ei au facut transporturile de banuti pentru campania de dezinformare. O parte din presa nu actioneaza decat cand este platita. A se vedea ca domnul Cautis latra numai la temele lui Comanescu: Digul de larg, Portul, aeroporturile. Unde are shogunul interese ca doar nu ii intereseaza de prostime

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb