INSTANŢA A DECIS: Liviu Dragnea - Paşte în puşcărie

George Marinescu
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 28 aprilie 2021

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiţionată formulată de fostul lider al PSD Sentinţa nu este definitivă, ci poate fi contestată în termen de 48 de ore

Judecătoria Sectorului 5 a respins, ieri, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, fostul lider al PSD şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Decizia instanţei nu este însă definitivă, iar Liviu Dragnea poate face contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Fostul lider al PSD a depus cererea de eliberare condiţionată în 12 aprilie, iar în urmă cu o săptămână Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieşirea sa din detenţie mai devreme, constatând că sunt îndeplinite toate condiţiile legale. Mai mult, vinerea trecută, Judecătoria Sectorului 5 a admis o contestaţie depusă de Liviu Dragnea şi a obligat Penitenciarul Rahova să îi recunoască fostului lider PSD şi zilele de muncă ce ar fi putut fi prestate în închisoare. Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, susţinând că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din pricina faptului că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor. Practic, el a cerut să îi fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se discută cererea de eliberare condiţionată.

Cu toate acestea, Judecătoria Sectorului 5 a decis ieri ca Liviu Dragnea să rămână în continuare în închisoare.

La termenul de ieri, Liviu Dragnea, care a fost audiat online, prin sistem videoconferinţă, a transmis instanţei: "Cred că am stat destul în penitenciar. M-am reabilitat, cred că pot face bine".

În schimb, reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a arătat că, deşi sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege, Liviu Dragnea nu a înţeles că a încălcat legea, ci este convins în continuare că a fost condamnat politic, aşa cum reiese din interviul acordat anul trecut pentru Realitatea Plus prin intermediul Ancăi Alexandrescu.

"Faptul că el apreciază că a fost condamnat politic denotă că nu a înţeles să se conformeze normelor de drept. Anul trecut a acordat un interviu neautorizat. El a contestat însăşi temeinicia hotărârii de condamnare, care ar fi fost motivată politic, iar asta înseamnă că nu îşi atribuie nicio culpă, prin urmare nu ar avea de ce să îşi schimbe optica. De aceea apreciem că pedeapsa nu şi-a atins scopul. Faptul că a avut probleme în penitenciar, legat de exercitarea unor drepturi, considerăm că nu este relevant din perspectiva legii", a spus procurorul DNA.

De altfel, el a solicitat instanţei ca fostul lider al PSD să mai stea în penitenciar încă 6 luni, înainte de a fi eliberat condiţionat.

Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a spus în faţa instanţei: "Ne aflăm în faţa unei cereri de liberare condiţionată pe articolul 59 din vechiul Cod penal: a fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. Atributul dumneavoastră esenţial este să constataţi îndeplinirea condiţiilor. (...) A fost izolat, i s-a permis să iasă la aer o oră pe zi din 24. Între iulie şi februarie a urmat o serie lungă de plângeri. Nu au fost aplicate soluţiile, deşi ele sunt definitive. Se impune compensarea cu zilele de muncă pentru perioada în care nu i s-a permis să muncească. Inclusiv dreptul la sănătate i-a fost încălcat. A fost carantinat de trei ori, o dată în decembrie şi de două ori ulterior, deşi avea teste negative. Comisia a constatat în unanimitate că a avut o atitudine pozitivă. A achitat prejudiciul din dosar. Aveţi la dosar o societate care îl va încadra în muncă. (...) Să nu uitaţi că suntem în Săptămâna Mare, ne aflăm în postul Paştelui şi cred că orice om trebuie să aibă o înţelegere sufletească".

Doamna Teodosiu a prezentat pasaje din raportul favorabil întocmit de Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova: "Deţinutul a avut un comportament în general pozitiv, a beneficiat de mai multe recompense şi o singură sancţiune, care ulterior a fost anulată".

Referitor la declaraţiile procurorului anticorupţie, avocatul lui Liviu Dragnea a spus că magistratul a făcut afirmaţii de neînţeles şi că s-a antepronunţat cu privire la anumite circumstanţe privindu-l pe fostul lider al PSD.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Liviu Dragnea a zis ca poate face bine. Bine pentru cine?. Aceasta este intrebarea !!. Lupul își schimba parul......!

    daca vinzi flota Romaniei si arunci cu miliarde in bancile si capitalul strain esti liber si dat de exemplu , daca nu stiu ce , cu doua femei si bla , bla , bla , stai in puscarie ani de zile , ce sa mai spui dupa asa ceva ......

    1. ai spus tu tot. e foarte concludent

    Paste Dragnea, paste fericit. Ar fi buna acolo langa tine Larguta, daaa, nu-i tarziu.

    1. Liviu, nu esti singur...nu baga prostii in seama, ei nu sunt toti, mai suntem si noi...

      Parlamentul nostru a refuzat repatrierea aurului nostru din UK.. 

      Nu il uita pe Nelson, a fost chinuit vreo 27 de ani si apoi s-a ridicat, iar, in cazul tau!!

      Invigatorul este diferit de infrant pentru ca a mai incercat o data..!! 

    Este normal sa fie consecinte,

    Este normal sa fii pedepsit domnule Dragnea, 

    Te-ai gandit ca poti cere un pret mai mare, mai aproape de adevar, de la cei ce vor sa exploateze resursele tarii, 

    Te-ai gandit sa anulezi Pilonul 2, sa nu mai fure bancile straine banii de batranete ai romanilor, 

    Te-ai gandit sa nu se mai exporte busteni, ci produs lemnos finit, 

    Te-ai gandit sa acorzi ajutoare de Stat si companiilor romanesti, nu doar celor straine, 

    Si poate si altele.. 

    Fii puternic si indreapta lucrurile..

    Inca mai poti!! 

    1. Poate ca domnul Dragnea nu a gandit asa de la inceput,

      Poate ca doar vroia sa isi faca un rost in viata, 

      Dar poate ca mai tarziu a prins drag de tara noastra, 

      Si poate ca inca se poate, 

      Multi stau si asteapta, doar sa inceapa!!

    dacă nu-l paşte condamnarea pentru tunurile serioase şi cu prejudicii "grase" nu ne interesează unde paşte el pentru "angajări fictive" cu "prejudiciu achitat" făcute miştocăreşte cum a fost făcut şi dosarul să ne luăm praf in ochi să "se prescrie " "nişte alte treburi" , să "scape turma" de "negustori cinstiţi" ..şi sa revină cu

    "Ce-am făcut noi?" (Dragnea & Co) 

    ...(raspuns din audienta: "NIMIC") 

    "NIMIC ESTI TU ! ti-o spun direct..ai rabdare sa-ti spun ce-am facut noi .. Mincinosule!" Dragnea 

    dacă "je suis Nimic" si "Mincinosule" .. să spună el - Dragnea - adevărul in instantele blocate de "negustorii cinstiti" in legatură cu dosarele instrumentate de procurorii speriaţi de tunuri nu de bombe că pe-alea stiu ei cum le lasă şefii să se dezamorseze cu "ochelari de cal" , "iuteală de mână si nebăgare de seamă" şi alte prioritati gen "te faci că nu vezi " , "faci pe blondu'" , "n-ai văzut, n-ai auzit" ...poate "se pierd" declaratiile si probele ...poate "nu se usucă cerneala si asteptăm ceva modificări cu legile " ..sau sfaturi gen "iti trebuie ceva tupeu şi presiune să te 3.14şi impotriva vântului mai ales pe prafurile astea când bate vântul din toate părtile" ..."stai cuminte că nu se ştie ca pământul din ce parte bate vântul" ..si tot asa ...ne dăm seama că suntem "Nimic "in fata lor...a "făptuitorilor"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb