Instanţa a decis suspendarea hotărârilor din AGA de la COMCM, raportată de SIF3

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 octombrie 2014

Tribunalul Constanţa a hotărât suspendarea deciziilor luate în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii COMCM (CMCM), din data de 7 septembrie, care au fost raportate de SIF Transilvania, potrivit unui raport transmis de către companie Bursei de Valori Bucureşti.

SIF3Transilvania a anunţat că reprezentantul societăţii de investiţii şi un alt acţionar persoană fizică au fost împiedicaţi să participe la AGA COMCM din 7 septembrie de "către 7-8 agenţi de pază, coordonaţi la faţa locului de Constantin Frăţilă", dar au desfăşurat totuşi o adunare a acţionarilor la sediul COMCM, unde au ales un nou Consiliu de Administraţie.

Ulterior, CMCM a făcut o raportare contrară, anunţând că, la preşedinţia Consiliului de Administraţie, a revenit Constantin Frăţilă, acţionar cu o deţinere de 31,6% din capital la societatea COMCM, după ce acţionarii au ales in AGA din 8 septembrie (a doua convocare) o nouă conducere.

Ieri, Constantin Fraţilă, acţionar majoritar la CMCM, ne-a declarat: "Nu numai că SIF3 nu a ţinut AGA, ci au existat şi numeroase nereguli în ceea ce au scris reprezentanţii societăţii de investiţii despre acea AGA. Multe din lucrurile pe care le-au transmis despre respectiva adunare intră în sfera penalului. Au făcut numai falsuri". Domnia sa ne-a mai transmis: "Lipsa de reacţie a Autorităţii de Supraveghere Financiară asupra neregulilor pe care le comite directoratul de la SIF Transilvania se apropie nu numai de neglijenţă în serviciu ci şi de zona penalului, şi aici mă refer la tot board-ul ASF".

Radu Toia, vicepreşedintele SIF3, ne-a declarat că decizia tribunalului este o procedură pe care instanţa o ia până la judecarea pe fond a dosarului. Potrivit domniei sale, este de aşteptat ca şi hotărârile Adunării Generale Raportate de COMCM să fie suspendate.

Consulting & Construction Investments, acţionar COMCM cu un procent de 10%, a atacat în instanţă hotărârile luate în AGA raportată de SIF3.

La tribunal mai sunt înregistrate 11 dosare relaţionate cu COMCM şi acţionarii acesteia, potrivit raportului transmis de societate.

ASF a decis, la finele lunii septembrie, suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor COMCM până la lămurirea situaţiei companiei.

Constantin Frăţilă şi Mihai Fercală, preşedintele executiv SIF3 se află în conflict de câteva luni, urmând să ducă o nouă bătălie la Adunarea Generală programată la SIF3, pe 20/21 octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb