Instanţa respinge cererea de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea deciziilor AGA, prezidată de Ciurezu

A.I.
Piaţa de Capital / 4 iunie 2020

Instanţa respinge cererea de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea deciziilor AGA, prezidată de Ciurezu

Tribunalul Dolj a respins, astăzi, cererile conexe formulate de SIF Muntenia (SIF4), SIF Banat-Crişana (SIF1), SAI Certinvest şi trei fonduri de investiţii pe care societatea le administrază, de suspendare prin ordonanţă preşedinţială a executării hotărârilor nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 şi 8 adoptate de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor SIF Oltenia (SIF5) din 28 aprilie, prezidată de Tudor Ciurezu, până la soluţionarea cererii formulată de SIF Muntenia prin care se solicită constatarea nulităţii absolute a hotărârilor respective, conform informaţiilor disponibile pe portalul instanţei de judecată.

De asemenea, a respins cererea de intervenţie în interesul reclamantelor formulată de Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) şi a admis cererile de intervenţie în interesul SIF Oltenia, formulate de Liviu Ungureanu, Dumitru Tudor, Procopie Forţan şi Dumitru Raduţ.

Decizia instanţei poate fi atacată în termen de cinci zile de la pronunţare.

În data de 28 aprile, au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF5, în condiţiile în care o serie de acţionari ai SIF Oltenia, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

În aceste condiţii, la acea dată au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF5, una în interiorul clădirii SIF-ului, prezidată de preşedintele Tudor Ciurezu şi alta în afară, condusă de vicepreşedintele Cristian Buşu.

La cea prezidată de Tudor Ciurezu, ce a avut un cvorum de 46,09%, au fost aprobate toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi, între care distribuţia de dividende din profitul anului trecut, constituirea fondurilor necesare pentru investiţii, în special pentru derularea unui program de răscumpărare, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an şi situaţiile financiare ale SIF-ului pentru 2019.

În schimb, în cazul adunării conduse de Cristian Buşu‚ ce a avut un cvorum de 30,54%, au fost respinse toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi a AGA.

În plus, la adunarea prezidată de vicepreşedintele SIF5, a fost aprobată atragerea răspunderii şi constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga şi Ana Bobircă, pentru un prejudiciu cauzat societăţii, de 0,336 milioane de lei. De asemenea, s-a votat aprobarea atragerii răspunderii lui Cristian Buşu, propunere ce a fost respinsă.

În aceste condiţii, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat de la tranzacţionare acţiunile SIF5 începând din 29 aprilie, pentru ca în 11 mai supraveghetorul pieţei să ridice măsura, având în vedere o serie de elemente între care faptul că acţionarii au fost informaţi cu privire la ambele hotărâri ale adunărilor generale, ce au fost publicate pe site-ul BVB, sau că instanţele de judecată au competenţă exclusivă în ceea ce priveşte stabilirea legalităţii hotărârilor AGO.

Alte elemente ce au stat la baza deciziei ASF ţin de faptul că părţile implicate s-au adresat instanţelor de judecată competente şi au solicitat suspendarea/anularea hotărârilor în cauză.

Înaintea adunării acţionarilor SIF Oltenia de la finele lunii aprilie, Tudor Ciurezu a acuzat, din nou, că în realitate grupul format din SIF1 şi SIF4 controlează cu mult peste pragul legal de 5% din capitalul societăţii din Craiova, respectiv circa 31,5% din drepturile de vot ale SIF-ului (incluzând şi o serie de fonduri de investiţii).

Ulterior evenimentelor de la Craiova din data de 28 aprilie, Radu Hanga şi Ana Bobircă şi-au dat demisia din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ciurezu...nu te lasa! Mergi înainte!

    1. A umblat Carmen Popa la judecătoare

      E cam greu de digerat cand pierzi procesul pentru ca nu ai dreptate. Inventezi prostii. Carmen Popa e un avocat de excepție, nu ca avocații SIF1 și SIF4 care organizează AGE pe trotoir ca in Piața Bucur Obor.

      Trotoir? Unde e asta?

      Bine ca ai întrebat. Etimologic trottoir vine din limba franceză. Folosit si in expresia a face trotuarul.

    Deci vine dividendul? Asa sa interpretăm? Deci e de bine pe praful asta. Poate ne face o surpriză și BRD pe final de an..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb