Instanţa respinge înregistrarea "Mişcării Populare"

Andrei Stan
Politică / 18 martie 2016

Actualizare 16:28 Traian Băsescu: "Este fără precedent ca procurorii să facă contestaţie la înregistrarea unui partid"

Traian Băsescu susţine că este "fără precedent" ca procurorii să facă contestaţie la înregistrarea unui partid şi le cere membrilor PMP să refacă listele de semnături pentru candidaţi.

''Cu surprindere am aflat că înregistrarea Mişcării Populare a fost respinsă la solicitarea procurorilor. Este fără precedent ca procurorii să facă contestaţie la înregistrarea unui partid.Mai mult, judecătorii CAB au admis contestaţia în complet de divergenţă, deşi zilnic sunt înfiinţate noi partide. Trebuie să respectăm decizia. O fi consecinţa faptului că "Secta Securităţii Naţionale" a stabilit că în România trebuie să existe doar două partide mari, controlabile? V-aţi încurcat băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul. PMP, refaceţi listele de semnături pentru candidaţi'', a scris fostul preşedinte astăzi, pe pagina sa de Facebook.

(S.A.)

---------

Instanţa a respins astăzi solicitarea de modificare a numelui formaţiunii politice conduse de fostul preşedinte Traian Băsescu, transmit televiziunile de ştiri.

Astfel, Traian Băsescu nu poate schimba numele partidului în "Mişcarea Populară", prin urmare formaţiunea se va numi în continuare "Partidul Mişcarea Populară", au decis magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia instanţei este definitivă.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti a acceptat, în decembrie 2015, cererea depusă de Traian Băsescu privind acordarea personalităţii juridice şi înregistrarea formaţiunii Mişcarea Populară în registrul partidelor politice, însă CAB a admis astăzi apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, respingând astfel înregistrarea partidului.

Pe 24 octombrie 2015, a avut loc Congresul de înfiinţare a formaţiunii politice Mişcarea Populară, cei 5.000 de delegaţi votând alegerea lui Traian Băsescu ca preşedinte al partidului.

Traian Băsescu s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară pe data de 9 octombrie 2015, pentru ca apoi tot el să propună schimbarea denumirii partidului în "Mişcarea Populară".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb