INSTITUTUL PENTRU STUDIUL RĂZBOIULUI: Progresele ruşilor în estul Ucrainei, minore sau inexistente

G.B
Internaţional / 5 aprilie 2022

Progresele ruşilor în estul Ucrainei, minore sau inexistente

Forţele ruseşti continuă să înregistreze progrese minore sau chiar inexistente în atacurile frontale pentru a cuceri regiunile Doneţk şi Luhansk, principalul lor efort actual în război, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din SUA în evaluarea privind războiul din Ucraina, potrivit hotnews.ro.

Unităţile ruseşti din Donbas se confruntă cu probleme tot mai mari de moral şi de aprovizionare. În plus, apărătorii ucraineni din Mariupol au depăşit estimările anterioare ale ISW şi continuă să deţină oraşul.

Este puţin probabil ca eforturile Rusiei de a aduce rezervişti şi de a alimenta unităţile deteriorate din nord-estul Ucrainei în asalturile frontale din estul Ucrainei să le crească şansele de succes.

Cu toate acestea, forţele ruseşti care avansează de pe axa Harkiv creează condiţiile pentru a relua operaţiunile ofensive prin oraşul Slovyansk pentru a se lega de alte forţe ruseşti din Donbas şi a încercui apărătorii ucraineni.

Forţele ruseşti au capturat Izyum (la sud-est de Harkiv) la 1 aprilie şi au efectuat pregătiri active pentru a relua operaţiunile ofensive în ultimele trei zile - stocare de provizii, reechipare s unităţilor avariate, repararea podului avariat din Izyum şi efectuarea de misiuni de recunoaştere în forţă spre sud-est. Forţele ruseşti vor începe probabil operaţiunile ofensive spre Slovyansk, la 50 km sud-est de Izyum, în zilele următoare.

Următoarea bătălie crucială va fi probabil pe axa Izyum-Slovyansk

Eforturile forţelor ruseşti care avansează dinspre Izyum pentru a captura Slovyansk se vor dovedi probabil a fi următoarea bătălie crucială a războiului din Ucraina. Forţele ruseşti intenţionează probabil să taie calea forţelor ucrainene din estul Ucrainei şi vor trebui să cucerească Slovyansk ca pas minim pentru a face acest lucru.

Dacă forţele ruseşti cuceresc Slovyansk, acestea vor avea apoi opţiunea de a avansa direct spre est pentru a se conecta cu forţele ruseşti care luptă în Rubizhne - o deplasare mai scurtă care nu va izola multe forţe ucrainene - sau de a avansa spre Horlivka şi Doneţk pentru a încerca o încercuire mai largă a forţelor ucrainene.

Ambele opţiuni ar putea permite cel puţin o pătrundere limitată a Rusiei în regiunea Luhansk. Dacă forţele ruseşti nu reuşesc să cucerească deloc Slovyansk, este puţin probabil ca atacurile frontale ruseşti din Donbas să străpungă în mod independent apărarea ucraineană, iar campania Rusiei de a cuceri totalitatea regiunilor Luhansk şi Doneţk va eşua probabil.

Trupele ruse din nord, atât de distruse încât nu pot fi refolosite acum

Forţele ruseşti degradate din nord-estul Ucrainei au continuat să se retragă în Rusia şi este puţin probabil să fie eficiente în altă parte, în ciuda eforturilor continue ale Rusiei de a le redistribui în estul Ucrainei.

Forţele ucrainene desfăşoară operaţiuni de curăţare a ruşilor rămaşi în urmă în urma retragerii şi este puţin probabil ca forţele ruseşti să deţină poziţii defensive coezive.

Armata ucraineană a raportat că elemente ale unităţilor ruseşti VDV (aeropurtate) retrase din nordul Kievului au zburat spre Belgorod, Rusia, la 4 aprilie. Aceste unităţi sunt sub efective, le lipseşte echipamentul şi sunt probabil foarte demoralizate.

Militarii ruşi din axa Kiev cărora li se ordonă iar să desfăşoare operaţiuni de luptă ar putea dezerta sau refuza ordinele, ceea ce s-a întâmplat în mai multe unităţi ruseşti de-a lungul războiului - inclusiv în mai multe unităţi care nu intraseră încă în luptă.

Evaluarea actuală, pe scurt, a Institutului pentru Studiul Războiului

Forţele ruseşti din Izyum îşi creează condiţii pentru a începe operaţiuni ofensive la sud-est spre Slovyansk în zilele următoare pentru a se conecta cu alte forţe ruseşti din Donbas şi a încercui apărătorii ucraineni.

Forţele ruseşti din regiunile Doneţk şi Luhansk continuă să înregistreze progrese slabe sau chiar inexistente şi se confruntă cu pierderi tot mai mari şi cu un moral în scădere. Este foarte puţin probabil ca înlocuirile şi întăririle din nord-estul Ucrainei să schimbe în mod semnificativ echilibrul forţelor.

Eforturile forţelor ruseşti care avansează dinspre Izyum de a captura Slovyansk şi de a ameninţa forţele ucrainene din Donbas cu încercuirea se vor dovedi probabil a fi următoarea bătălie crucială a războiului din Ucraina. Dacă forţele ruseşti nu reuşesc să cucerească Slovyansk, campania Rusiei de a captura întreaga oblastie Luhansk şi Donetsk va eşua probabil.

Apărătorii din Mariupol au depăşit estimările anterioare ale ISW, iar forţele ruseşti au probabil pierderi grele în eforturile în curs de a cuceri oraşul.

Forţele ucrainene au efectuat probabil contraatacuri de succes în regiunea Herson în ultimele 24 de ore.

Forţele ruseşti s-au retras aproape în totalitate din oblasturile Cernihiv şi Sumî şi probabil că vor evacua complet aceste regiuni în zilele următoare.

Este foarte puţin probabil ca forţele ruseşti retrase de pe axa Kiev să fie desfăşurate eficient în altă parte în Ucraina şi sunt probabil o forţă uzată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Deci NATO are dreptate sa nu mai ajute Ucraina. Se descurca singura. Curand incepe ofensiva catre Moscova.... asa-i? HAHAHAHHAHAH

    1. Postare abjecta a unui rusofil!

      Asta-i din ciclul : "Onanisti mascarici putinisti hauristi" isi continua activitatile "patriotice",cu puric si malaimare

      la piata Chibrit ! Uram succes sectiilor de neuropsihiatrie de pretutindeni, dupa ce , in prealabil, hingherii au adunat in dube hienele schelalaitoare de pe maidane ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb