Rusia a realizat că aşteptările sale privind rezistenţa din Ucraina au dat greş

INSTITUTUL PENTRU STUDIUL RĂZBOIULUI: Rusia a realizat că aşteptările sale privind rezistenţa din Ucraina au dat greş

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 28 februarie 2022

Washington - Institute for the Study of War - 27.02.2022 - Armata rusă a realizat, probabil, că aşteptările sale iniţiale că atacurile ruseşti limitate ar provoca colapsul rezistenţei ucrainene au eşuat şi se recalibrează, în consecinţă.

Armata rusă mută resurse de luptă suplimentare către Ucraina şi stabileşte aranjamente logistice mai fiabile şi mai eficiente pentru a sprijini ceea ce este probabil un conflict mai mare, mai greu şi mai prelungit decât se pregătise iniţial.

Soarta războiului s-ar putea schimba rapid în favoarea Rusiei dacă armata rusă şi-a identificat corect deficienţele şi le-a abordat prompt, având în vedere avantajul copleşitor în puterea netă de luptă de care se bucură Moscova.

Moralul ucrainean şi eficienţa soldaţilor ucrainieni rămân totuşi extrem de ridicate, iar forţele ruse se confruntă cu provocarea unui război urban intens în zilele următoare.

Forţele ruse au efectuat în mare parte o pauză operaţională în perioada 26-27 februarie, dar probabil că vor relua operaţiunile ofensive şi vor începe să utilizeze un sprijin aerian şi de artilerie mai mare în zilele următoare.

Trupele speciale ruseşti şi cele aeropurtate sunt angajate în lupte urbane în nord-vestul Kievului, dar, forţele mecanizate ruseşti nu sunt încă în capitală. Forţele ruse au efectuat atacuri limitate asupra căilor directe de acces către Kiev, de pe ambele maluri ale râului Nipro, dar au întrerupt în mare măsură operaţiunile ofensive în nord-estul Ucrainei.

Forţele ruse probabil s-au oprit pentru a-şi reorganiza strategia faţă de operaţiunile ofensive din nordul Ucrainei şi pentru a mobiliza întăriri suplimentare în primele linii.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Eu nu am studii in domeniul razboaielor, dar cred ca in mare masura rusii nu avanseaza asa rapid, deoarece nu vor prea multe victime. Daca ar fi actionat ca in Cecenia, probabil am fi avut deja sute de mii de victime si jumate de Ucraina ar fi fost rasa de pe fata pamantului.

    Cred ca deznodamantul va fi acelasi ca in Georgia: Invazie, negociere (din pozitie de forta ca au armata in spate), retragere in 2 saptamani. Fara sute de mii sau milioane de victime si pagube imense in infrastuctura ucrainei.  

    1. Nu prea le da inima ghes doar sunt fratii lor,nu?Daca eram noi ne nimiceau cu cea mai mare placere.Sa vedem atunci daca ucrainienilor le era atata mila de noi,dar asta e,oameni suntem.Pe mine ma deranjeaza doar faptul ca tara noastra le livreaza munitie,ne bagam singuri piele in saramura,mi se pare prea mult.

      Pare plauzibil si e dezirabil scenariul tau, daca se realizeaza trebuie sa te decoreze un expert militar :)

      Eu din pacate cred ca "scenariul sirian" e mai probabil. 

      Acolo a fost foc si fum, Sodoma si Gomora televizata. Acum nu avem nimic, doar niste "livetext" livrat de livratori.

      Cum scria cineva de mai sus, cu ucrainienii ortodocsii sunt "frati", cu cei din vest, catolici, sunt "veri". Sper sa nu preia scenariul sirian.

      Dpmdv rusii si-au atins in mare obiectivul. Avand dispute teritoriale cu vecinul, Ucraina nu poate devenii membru NATO.  

      Livrand arme am intrat "de facto" in razboiul proxy. Astfel rusii ne-au pus inca o bulina neagra in piept (ca la gradinita) sau mai degrab ne'am pus'o singuri.

      Ce se intampla "de jure" e doar treaba caselor de avocatura. 

      mă bucur că mai sunt oameni care văd esența

      Conditia non-"disputelor teritoriale" cu vecinii sunt simple cuvinte scrise pe o "hartie digitala". Nu au valoare, pentru ca Nato poate spune oricand, "situatiile exceptionale cer solutii exceptionale" si apoi vor urma aplauzele planetare.

      Nu poate avea acest mare obiectiv despre care vorbesti in aceasta invazie, pentru ca acest obiectiv a fost deja atins prin actiunea din Crimea si celelalte regiuni separatiste. Obiectivul a fost declarat clar si simplu de la inceputul operatiunii. 

      Ai dreptate,noi am facut atatea sacrificii sa intram in NATO si ne-am trezit cu scutul de la Deveselu care-i apara pe vestici,asa ca,ce mai conteaza regula?Este exceptia care cica intareste regula,te pomenesti ca-i vedem pe astia in NATO.Pai,daca intra in NATO trebuie sa renunte la teritoriile care nu le apartin.Mie imi pare rau pentru ucrainieni,mi se pare corect sa-i ajutam fiindca sunt si suntem oameni dar totul are o limita,eu in inima mea pun pe primul loc familia si tara mea.

      Nu,nu,ai inteles gresi,cand am spus ca ucrainienii si rusii sunt frati nici nu mi-a trecut prin cap despre ortodoxie,daca ar fi fost asa atunci noi ar trebui sa fim frati si cu rusii si cu ucrainienii ori noi de-a lungul timpului numai frati nu am fost cu astia,cel mult niste vecini ostili( asta ca sa nu spun pe de-a dreptul ca am fost dusmani).Ei sunt frati ca asa sunt ei ,au aceeasi cultura,cica din Ucraina ar proveni samanta ruseasca,vorbesc majoritatea rusa,au fost bot in bot pana in 2014,acum daca nu se mai inteleg,asta este,nu o sa dispara toata omenirea pentru ucrainieni,daca au ales un drum,sa si-l asume!

      Rusia le livreaza in cap rachete de mentinere a pacii si multe alte cadouri mortale fratesti in timp ce Vestul le livreaza sisteme de aparare, medicaments, hrana si combustibil.

      Voi le livrati dictatura si saracie, Vestul le livreaza democratise si prosperitate. 

      Cat e PIBul pe cap de locuitor in regatul lui Putin? Dar salariul mediu? Dar averea oligarhilor?

      Saraca tara bogata!  

      Guvernul nostru a spus ca le livreaza si munitie printre altele.Nu stiu daca ai uitat dar noi suntem estici.Nemtii i-au atacat de i-au gasit dracii in cel de-al doilea razboi mondial dar Putin s-a gasit sa vorbeasca cu ura tot despre romani,referindu-se la armata a 3-a si a 4-a romana care a atacat Stalingradul impreuna cu nemtii.Acum fac afaceri in stil mare cu Germania,cu Merkelita susotea mereu,ziceai ca-i sora-sa,noi ne-am ales doar cu ura,ca de obicei.

    si americanii credeau ca pun serbia cu botul pe labe in cateva zile in 1999.....si au bombardat la greu serbia 11 saptamani.....si nu doar instalatii militare, cat mai ales civile.......iar in afganistan au stat 20 ani si au plecat cu capul intre picioare.....ca sa nu mai vorbim de vietnam.....

    1. Americanii au facut si fac rau peste tot,stai sa vezi ,dupa ce se termina cu Ucraina incep agitatiile in Taiwan,numai ca nu prea o sa le mearga cu chinezii,am impresia ca isi vor prinde urechile.Este cazul sa mai puna si ei osul la munca nu doar sa traiasca pe spinarea razboaielor si suferintei altora.

    Totusi nu inteleg..de ce fug ucrainienii de razboi in tari din Uniunuea Europeana si nu in Rusia. De ce nu vrea nimeni "libertatea, prosperitatea si siguranta" din "maica rassia" :-)

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb