Întâlnire de lucru la Guvern pe tema preţului gigacaloriei şi a preluării ELCEN

G.B
Politică / 3 decembrie 2021

Întâlnire de lucru la Guvern pe tema preţului gigacaloriei şi a preluării ELCEN

Costul termoficării, dar şi intenţia Primăriei Capitalei de a prelua ELCEN se numără printre subiectele care urmează să fie abordate, astăzi, în cadrul întâlnirii de lucru anunţată la Palatul Victoria, la care va fi prezent şi premierul Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Conform Biroului de presă al Executivului, la discuţii vor mai participa ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltan Cseke, ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

Pe 27 noiembrie, Nicuşor Dan afirma că urmează să aibă o întâlnire la nivel de miniştri - Finanţe, Dezvoltare, Energie - pe tema preluării ELCEN de către Primăria Generală, declarându-se optimist că părţile implicate o să ajungă la o soluţie pe acest subiect.

"O să fie întâlnire săptămâna viitoare (...) la care o să fie ministrul Finanţelor, ministrul Dezvoltării şi ministrul Energiei, pentru a vedea care este soluţia. Eu sunt optimist că o să ajungem la o soluţie, pentru că este o aşteptare de 15 ani, ca sistemul de producţie, cu cel de transport şi distribuţie să fie unificate", a declarat Nicuşor Dan, la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, primarul general arăta, într-o postare pe Facebook, că urgenţa Bucureştiului e legată de costul termoficării, în condiţiile în care au crescut preţurile în sectorul energetic şi că "e de dorit un efort comun" al Primăriei, Guvernului şi cetăţenilor pentru a acoperi aceste creşteri.

"Cu privire la subvenţia pentru termoficare, vom avea un răspuns în urma unei analize care se face atât pentru Bucureşti, cât şi pentru celelalte municipii care au cerut sprijin guvernamental. E o chestiune foarte importantă pentru Capitală - chiar critică, începând cu luna ianuarie. Şi, spun din nou, nu e problema singulară a Bucureştiului, ci e o problemă pe care o au şi celelalte mari municipii din România. Avem nevoie în continuare de sprijin guvernamental pentru a menţine echilibrul financiar al Primăriei, pentru a reuşi să plătim lucrările curente, tranşele la vechile datorii reeşalonate şi pentru a face faţă creşterilor de preţuri", preciza edilul general.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum ar putea fi un lucru sănătos economic și juridic să preia debitorul pe creditor?

    RADET era dator la ELCEN și dorea să-l preia. A dat faliment pentru că nu putea plăti datoriile. Termoenergetica este datoare și ea la ELCEN vreo 600 milioane de lei și vrea să-l preia. 

    PMB nu plătește, sau plătește parțial și cu întârziere subvenția, încă de pe vremea lui Oprescu, apoi Firea, acum Nicușor Dan. 

    PMB vrea să cumpere ELCEN cu bani împrumutați.  

    Toți!  

    Nu are un leu pentru această achiziție. E ok așa?  

    Dacă PMB plătește doar avansul și apoi nu mai plătește ce se intâmplă?  

    În ultimii ani valoarea evaluată a activelor ELCEN s-a tot redus până când a fost considerată acceptabilă. Pentru cine?

    De ce nu preia ELCEN pe Termoenergetica în contul datoriilor? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb