Întâlnire între copiii cu inimi salvate şi echipa de medici de la Spitalul Clinic SANADOR

F.D.
Miscellanea / 20 februarie

Întâlnire între copiii cu inimi salvate şi echipa de medici de la Spitalul Clinic SANADOR

Spitalul Clinic SANADOR a organizat o întâlnire între copiii operaţi pe inimă în cadrul misiunilor umanitare desfăşurate la SANADOR în 2023 şi salvatorii acestora, echipa medicală care se luptă pentru şansa la o viaţă normală a copiilor cu malformaţii cardiace congenitale, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

"Ne-am implicat în misiunile umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR conştienţi că acest domeniu este deficitar şi că sunt mulţi copii cu malformaţii cardiace congenitale care au nevoie de tratamente salvatoare în România, la ei acasă. Fiecare intervenţie a fost o poveste de speranţă şi determinare prin care ne-am dorit să redăm zâmbetul şi bucuria copiilor şi familiilor lor. Revederea cu micuţii pacienţi vindecaţi a fost un motiv de bucurie sinceră", a declarat Dr. Doris Andronescu, directorul general SANADOR.

"În fiecare revedere cu micuţii operaţi de noi, găsesc nu doar satisfacţie profesională, ci şi o bucurie profundă în capacitatea de a face o diferenţă în vieţile lor şi ale familiilor lor. Colaborarea cu echipele internaţionale pentru vindecarea acestor copii reprezintă o sursă valoroasă de cunoaştere şi experienţă. De asemenea, suntem mândri de dotările moderne şi avansate de la Spitalul Clinic SANADOR, care ne permit să oferim tratamente de ultimă generaţie şi să fim în pas cu cele mai recente tehnologii medicale", a declarat Prof. Dr. Victor Costache, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR.

"Mulţumesc celor care au donat şi au făcut posibilă această zi şi, mai mult decât atât, au făcut posibilă viaţa acestor copii. Anual sunt peste 1.000 de nou-născuţi în România cu malformaţii cardiace. Mulţi dintre ei ar avea nevoie de operaţii care înainte nu se puteau face, dar acum sunt posibile datorită Spitalului Clinic SANADOR, echipei dedicate de medici şi oamenilor cu suflet mare care au înţeles să doneze pentru aceşti copii. Şi pentru asta mă înclin şi vă rog să continuăm să-i ajutăm", a declarat Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei Mereu Aproape.

Misiunile umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR au fost iniţiate în anul 2022 şi au continuat şi pe parcursul anului 2023, când au fost realizate nu mai puţin de patru astfel de misiuni prin care 38 de copii cu malformaţii cardiace congenitale au beneficiat de o nouă şansă în viaţă şi numeroşi alţi copii au fost luaţi în evidenţă pentru monitorizarea în vederea unei intervenţii chirurgicale ulterioare.

Intervenţiile de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR au inclus cazuri complexe, complicate, care nu ar fi avut alte şanse pentru o viaţă normală din cauza malformaţiilor severe. Operaţiile au fost realizate cu sprijinul unor echipe medicale internaţionale, din centre cu foarte multă experienţă în astfel de proceduri, care au venit la Bucureşti, la Spitalul Clinic SANADOR, unde au operat alături de echipa condusă de Prof. Dr. Victor Costache şi au fost implicate în urmărirea postoperatorie a copiilor, pentru a asigura obţinerea celor mai bune rezultate. Operaţiile s-au desfăşurat, în funcţie de indicaţiile fiecărui caz şi de vârsta micuţilor pacienţi, prin intervenţii minim invazive endoscopice sau deschise de chirurgie cardiovasculară, dar şi prin proceduri avansate de cardiologie intervenţională, atunci când acest lucru a fost posibil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb