Întâlnirea dintre Putin, Hollande, Merkel şi Poroşenko a luat sfârşit

Elena Deacu
Internaţional / 11 februarie 2015

Actualizare 21:35

Cei patru lideri întâlniţi la Minsk, Putin, Hollande, Merkel şi Poroşenko, au ieşit din sala de întâlniri, după aproape două ore de negocieri, pozând împreună cu preşedintele belarus Aleksandr Lukasenko, fără a face însă declaraţii, transmit surse din presă.

Potrivit unei surse citate de agenţia Interfax, cei patru lideri urmează să semneze o declaraţie comună privind implementarea acordului de la Minsk.

Ministrul de Externe al Belarusului mai spune că un document ce urmează să fie semnat după încheierea discuţiilor a fost revizuit de membrii "formatului de la Normandia", însă "pentru a ajunge la un rezultat pozitiv, este nevoie de aprobarea tuturor participanţilor".

---

La Minsk a început în această seară summitul "ultimei şanse", la care participă liderii Franţei, Germaniei, Rusiei şi Ucrainei, care vor negocia un plan de pace menit să pună capăt conflictului din estul Ucrainei, a indicat o sursă din delegaţia franceză, citată de AFP.

Conform sursei menţionate, mai întâi va avea loc o reuniune "restrânsă" între Francois Hollande, Angela Merkel, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, după care vor continua negocierile în prezenţa consilierilor acestora.

Cei patru lideri au început discuţiile. Putin şi Poroşenko au venit separat, Merkel şi Hollande împreună, transmite Reuters. Gazda întâlnirii, Lukaşenko (preşedintele belarus), i-a dat lui Merkel un buchet de flori la sosire.

Putin şi Poroshenko şi-au strâns mâinile, la începutul discuţiilor, potrivit televiziunilor ruseşti, preluate de AFP.

Mai multe surse de la Bruxelles au apreciat astăzi că Uniunea Europeană ar putea discuta noi sancţiuni economice împotriva Rusiei dacă summitul de la Minsk eşuează în încercarea de a stopa ostilităţile în estul Ucrainei, potrivit AFP.

"În caz de eşec, chestiunea unor noi acţiuni, inclusiv sancţiuni, va fi pe masa" discuţiilor, a precizat o sursă europeană. "Înăsprirea sancţiunilor economice, după cele decise în iulie se septembrie, va fi următoarea etapă".

Liderii politici ar putea da impulsul "politic", însărcinând serviciul diplomatic al UE şi Comisia Europeană să pregătească "noi propuneri", a adăugat sursa europeană.

O altă sursă s-a arătat mai prudentă, lansând un avertisment faţă de "ipoteze simple" legate de deznodământul negocierilor, în condiţiile în care există "o cantitate de realităţi intermediare".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce prostii.... Ce ultima sansa? Negocierile astea vor continua tot anul acesta... Rusii vor reparatia pentru ce-au patit in 2014, atat politic, cat si economic si financiar. Vor obtine tot inapoi, cu varf si indesat. Si vor avea si tamponul necesar apararii Rusiei impotriva celor vor cu tot dinadinsul sa-i cucereasca. Pentru ca totusi, rusii nu sunt asa convinsi ca democratia occidentala este raspunsul la toate intrebarile si problemele sociale ale acestui deceniu. Mai bine ar trebui ca occidentul sa faca bine si sa convinga in mod real lumea despre binele democratiei. Si asta nu se face brutal, numai pentru a determina niste castiguri imense pentru industriasii privati de armament, ci printr-o colaborare altruista, printr-o deschidere completa intre cetateni, de orice natura. Nu poti convinge pe cineva decat in mod linistit, nu brutal, prin opresiune. Iar rusii pur si simplu inca nu cred in democratia occidentala, sau cel putin nu toti. Amintiti-va de chinezi, sau uitati-va la chinezi, si ei fac asta de vreo 30 de ani si e destul de greu si la ei, ba greul la ei de-abia vine acum. Asa ca, brutalitatea UE si NATO in legatura cu Rusia, este o prostie, de care nu profita decat anumiti industriasi privati complet lipsiti de scrupule. Pai asta sa fie intelepciunea europeana cu care se lauda politica UE? Pana la final, asta sa fie miza, ajungerea Germaniei la granitele Rusiei, castigarea tuturor pietelor de consum pentru bogatii iudeo-germani? Pai atunci, sa nu va mirati de un raspuns pe aceeasi tonalitate dinspre rusi. Iar noi sa ne vedem de-ale noastre, ca niciodata in istorie nu am fost avantajati, intotdeauna am luat-o pe coaja cand am cantat dupa notele altora. Nici sangele german nu ne-a scapat de suferinta, atunci cand ne-a condus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7332
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3401
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0336
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.7388

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb